Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Depresja ogólnożyciowo-budowlano-frankowa :(

pluszku

Recommended Posts

O matko dyrektorko , moje młode właśnie niecałe 5 maiło jak pojechalismy tam.

Dało radę przypięte na krótkiej "smyczy" zasuwało ja złoto :D ,ale nie ukrywan, zimą bym tego nie powtórzyła, zdradliwy lód dał się we znaki :-?

Jeśli zachowaćie podstawowe zasady bespieczeństwa - można się wybrać z pięciolatkiem :D

tyle że moje młode ma cykora :( (choć jak pomyślę że przed nami szła pani na obcasach, to i pewnie młode da se radę :wink: )

• Odpowiedzi 123
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pluszku - jest taki moment podczas budowy, kiedy dopada inwestora depresja. Na wykończeniówce własnie.. Tyle juz roboty włożone, tyle pieniędzy, nerwów, wyrzeczen różnorakich, nadziei że "wreszcie się przeprowadzimy" - a tu nagle wszystko się przeciąga, okazuje się że wciąż mnóstwo pracy przed nami, że - wbrew pozorom i wcześniejszym założeniom - konkretne wydatki się znów zaczynają. Tym bardziej, że różnych "dupereli" się nie uwzględnia w kosztorysie (karnisze? firanki? lampy? meble? - ilez to może kosztować 8) ) i nagle wielkie zaskoczenie..

Nie jesteś sam ;-) choć mam nadzieję, że już Ci lepiej.

Ja miałam taki przesyt rok temu. Wprowadziliśmy się do domu wykończonego hmm.. mówiąc eufemistycznie "cześciowo" ;-) Mieliśmy gołe żarówki, schody z betonu (i nie był to nowoczesny design ;-) ) kuchnię "w miednicy", ledwo dychający prysznic, komputer na podłodze, nie było elewacji a na domiar złego garaż był po sufit zapchany pozostałościami materiałów budowlanych. A na myśl o kolejnej ekipie wałęsającej się po domu to mi się robiło słabo..Była radość z bycia wreszcie na swoim i zaciskanie zębów, że tyle jeszcze przed nami...

Pomarudze jeszcze troche :p

A wiec pogoda - czy ta zima nie zamierza sie skonczyc?

Przez najblizsze 2 tygodnie ma byc snieg i mróż. Dziekuje :x

No i te koszty budowy, budżet przekroczony o 20%.

Za te pieniadze można było miec fajne mieszkanie ...... nad morzem w Hiszpanii.

Własnie - co lepsze?

Dom w Polsce czy mieszkanie w Hiszpanii?

Tam jest teraz juz ciepełko :cry:

15-17 stopni :cry:

Mozna sobie na rowerze jeździc, na rolkach, można wyjsc w południe na spacer w krótkim rękawie, można wieczorem usiąść na balkonie/na plaży i napić sie piwa/wina.

Czemu lato w Polsce jest takie krótkie a zima taka długa?

Marudzisz :D

Może na narty pojedziesz ?? w Hiszpanii trudno o takie rozrywki :lol:

Nie jezdze na nartach.

Ze sportow zimowych to tylko grzane piwo/wino :o

zreszta - tam maja Pireneje

malka - nigdy nie spisz?

a szkoda - narty to świetna zabawa

phi Pireneje :wink: mój szwagier ma pod nosem La Molinę, a na narty jeździ z nami na Słowację :lol:

Czy śpię - czasem popełniam sen, tak między 5 a 8.30.

Mam kupę pisania, po 16 godzin przed komputerem - FM to jedyna odskocznia- dobrze mi tu :D

No i te koszty budowy, budżet przekroczony o 20%.

Za te pieniadze można było miec fajne mieszkanie ...... nad morzem w Hiszpanii.

Własnie - co lepsze?

Dom w Polsce czy mieszkanie w Hiszpanii?

Tam jest teraz juz ciepełko :cry:

15-17 stopni :cry:

Mozna sobie na rowerze jeździc, na rolkach, można wyjsc w południe na spacer w krótkim rękawie, można wieczorem usiąść na balkonie/na plaży i napić sie piwa/wina.

Czemu lato w Polsce jest takie krótkie a zima taka długa?

pluszku z tym ciepełkiem to masz tak jak i ja :lol: :lol: :lol:

wstałam rano , śnieg na 20 cm, i zawierucha, mało nie padłam , przyprawia mnie to o depresję........nie znoszę zimy ......

nie martw się dasz radę, podziwiam Cię z tym wyjazdem do Hiszpanii , ja jestem za wygodna wolę nigdzie nie jechać niż gotować w namiocie, wielkie uznanie .........

wprowadzaj się jak najszybciej, myśmy zamieszkali , nie było drzwi wew. w holu nie było terakoty ( kartony przez 2 miesiące) a kibelek zasłaniany dyktą :wink:

jesteście ludźmi odważnymi ---dacie radę

każdy jak się nie obejrzysz ma powody do zmartwienia, kredyt , niewykończony dom, firmy o które się boi bo to jego być czy nie być , ale najważniejsze jest to że jesteście zdrowi i tworzycie wspaniałą Rodzinę

nigdy nie spada na ciebie tyle żebyś nie mógł tego unieść

pluszku z tym ciepełkiem to masz tak jak i ja :lol: :lol: :lol:

wstałam rano , śnieg na 20 cm, i zawierucha, mało nie padłam , przyprawia mnie to o depresję........nie znoszę zimy ......

nie martw się dasz radę, podziwiam Cię z tym wyjazdem do Hiszpanii , ja jestem za wygodna wolę nigdzie nie jechać niż gotować w namiocie, wielkie uznanie .........

nigdy nie spada na ciebie tyle żebyś nie mógł tego unieść

To wszystko głownie zasługa żony. To Ona zamiast urlopu miała 1/3 etatu w kuchni, ale corocznie na pytanie "czy jedziemy?" odpowiada "tak".

Gdyby nie Ona nie byłoby tego wszystkiego: wyjazdow, domu, dzieci .......

My przez wiele lat jeździliśmy do Chorwacji na tzw. apartamenty. Lubiłam to bardziej niż pobyty w hotelu. Część prowiantu braliśmy z domu , część kupowaliśmy na miejscu. Za gotowaniem na co dzień nie przepadam, a na wyjazdach nawet mi to nie przeszkadzalo. Oczywiście nie były to obiady z dwóch dań tylko jakieś proste rzeczy typu makaron czy ryż z sosem. Pod namiot z dziećmi boję się jechać - jednak jestem stara :D

No nie może być. W lutym? :o Zimno? I śnieg jeszcze? Co to sie z tym światem porobiło :o .

Też zimy nienawidzę. A już w tym roku, to ze dwa razy mocniej niż normalnie. :evil: Najbardziej to mnie zawsze wkurza, że latem wzuwa się sandały i wio, na powietrze. A zimą. Zanim się człowiek ogaci, to zdąży zapomnieć, po co to i na co. A już w NASZYM WIEKU ...

Czyzby miał sie powtorzyc scenariusz z pewnego filmu - zlodowacenie jest pierwszyem etapem ocieplenia. Blisko mnie jest stacja meteo ktora przez internet prezentuje wyniki z historia ponad 2 lata wstecz. Styczen 2009 byl srednio o 5 stopni clodniejszy od stycznia 2008 i 5,5 stopnia chlodniejszy od stycznia 2007.

Ze zdjec wynika, ze 20 lutego zeszlego roku chodziłem w cienkim swetrze i paliłem na ognisku pozostałosci po budowie.

A teraz?

majar69 na szczescie latem nie chce sie tak jesc jak zima, starcza 1 ciepły posiłek na dzien, reszta to płyny (z niska zawartoscia alkoholu) :lol:

Isztar - ja wiem, ze większości normalnych ludzi nie cieszy fakt, że ktoś inny popłynął.

Ale fakt - świadomość,że jest ktoś kto też usiłuje się z bagna wydostać jakoś trzyma przy zdrowych zmysłach (bo są tacy, którym sie udaje).

W ramach 300 tyś za dom - zapraszam do mojego dziennika - to co mam na działce (a nie da się tego nazwać domem) kosztowało juz sporo więcej :evil:

i kto się ze mnie ponabija ? są chętni ?

Uszy do góry - uwierzcie - nie ma takiego dołu (i jaskini :D ), który nie ma dna - a jak już jest dno -to mozna się odbić.

Szybkiego "odbicia" życzę :D

przykro mi,że Wam się tak paskudnie to wszystko porobiło, wierzę ,że bedzie dobrze - musi , daliście rade wybudować dom, dacie radę go wykończyć :D

Jesteście u siebie......jak ja bym już chciała tak powiedzieć.

A może potomkowi kupić mały wałeczek i niech macha ścianę na sysokości Twoich kolan :D

Moje młode tapetę klejem smarowało - jessssu - jaką miał radochę :D