cieszynianka 05.02.2009 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 W samochodzie odkleja się podsufitka, która kiedyć zamokła. Wygląda to nieciekawie i bardzo mnie denerwuje. Poradźcie proszę czym to przykleić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 05.02.2009 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 u mnie w starym maluchu rodziców , na środku samochodu stał odpowiednio przycięty drewniany kij od szczotki, środek trzymał, boki trochę odstawały....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 05.02.2009 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 u mnie w starym maluchu rodziców , na środku samochodu stał odpowiednio przycięty drewniany kij od szczotki, środek trzymał, boki trochę odstawały....... W maluchu podsufitka jest w całości - sztywna. U mnie zwisa taka smętna szmata, która się odspoiła, jest miękka, więc podpieranie kijkiem nie wchodzi w grę. Chyba, że cały las kijków Dziękuję Ci za dobre chęci i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 05.02.2009 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 u mnie w starym maluchu rodziców , na środku samochodu stał odpowiednio przycięty drewniany kij od szczotki, środek trzymał, boki trochę odstawały....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 05.02.2009 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 u mnie w starym maluchu rodziców , na środku samochodu stał odpowiednio przycięty drewniany kij od szczotki, środek trzymał, boki trochę odstawały....... Ty się nie śmiej, tylko coś podpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 05.02.2009 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 No nie mogę, boki zrywam tak się uśmiałem....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 05.02.2009 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 No nie mogę, boki zrywam tak się uśmiałem....... Z maluchem, to wiele uciech było. Kijek woziłam do zapalania jak się linka od rozrusznika urwała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 05.02.2009 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Taśma klejąca dwustronna.Najlepiej taka grubsza z mikrogumy. P.S. malucha odpalałem na linkę ,tak jak silnik w motorówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 06.02.2009 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 .... P.S. malucha odpalałem na linkę ,tak jak silnik w motorówce. a mi się zdarzyło odpalać za pomocą stukania drewnianym kijem w rozrusznik .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 06.02.2009 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Spróbuj taśmą dwustronną, taką do przyklejania listew w samochodzie Kupisz w każdym sklepie motoryzacyjnym lub na CPNie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 06.02.2009 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Dziękuję za porady. Wypróbuję w przyszłym tygodniu. Mam nadzieję, że się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KotSylwester 06.02.2009 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 A jakie to auto? Ja bym polecił (w ciemno bo nie ma fotek i marki auta) zdjęcie uszczelek drzwi, wtedy będzie pewnie dostęp do zdarcia materiału, aby się do niego dostać. Potem klej w sprayu i po sprawie. Przyda się jakaś miękka szpachelka plastikowa, aby to ładnie rozprowadzić, ale można to zastąpić czym innym. Polecam wyjąć całość i pokleić w domu, ale zależnie od marki samochodu może to być łatwe albo prawie niewykonalne Grubsza taśma może być widoczna pod cienkim materiałem a cieńsza nie musi sie trzymać A myślałem że na tym forum nie będę udzielał rad moto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 06.02.2009 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Mój samochód to Passat, rocznik 1991 (budowa nie pozwala na odmłodzenie rocznika Jeśli to ma jakieś znaczenie przy klejeniu, to proszę o dalsze informacje Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 06.02.2009 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Mój samochód to Passat, rocznik 1991 (budowa nie pozwala na odmłodzenie rocznika Jeśli to ma jakieś znaczenie przy klejeniu, to proszę o dalsze informacje Z góry dziękuję Nie ma co sie łamać, to najlepszy rocznik dla samochodów teraz takich solidnych nie robią , my mamy escorcinke z 1991 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 06.02.2009 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Wiem, zawieszenia nowych nie dorównują starym. W moim (320.000 km przebiegu) dopiero 2 lata temu wymieniałam amortyzatory i niektóre elementy zawieszenia (chyba około 260.000 miał już przejechane). Z innych rzeczy to była wymieniana pompa wodna, uszczelka pod głowicą, łożysko alternatora, pasek rozrządu co 60 tys. km, olej i filtry na bieżąco i inne drobnostki. Bardzo go lubię, bo jest taki kochany i niezawodny (jak moja większa połowa ), mimo, ze ma najsłabszy silnik jaki wtedy montowano 1,8l/75 koników (a było wtedy 8 wersji ). Kupiłam go jak miał 4 lata i 40 tys. na liczniku --> kupowałam w Niemczech z książką, od pierwszego właściciela, więc był przebieg oryginalny. Z jednej strony chciałabym go odmłodzić, a z drugiej będzie mi się z nim kiedyś ciężko rozstać Pozdrawiam wszystkich posiadaczy staruszków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konwalia211 10.03.2009 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Może podsufitka jest już przyklejona, ale dobry na tą sprawę jest poprostu klej do szyb samochodowych, taki w tubie, tylko jakoś trzeba podeprzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts