meri 05.02.2009 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Musze wypełni wniosek o warunki przyłaczenia gazu czy może mi ktos podpowiedziec jaką moc powinien miec kocioł gazowy na podgrzanie ciepłej wody i ogrzania domu. Oraz maksymalny odbiór paliwa gazowego godzinowy i roczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyma2704 06.02.2009 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 To zależy od wielkości domu i liczby osób.Ja do 120 m2 i trzech osób podawałam takie: Godzinowy odbiór paliwa gazowego (moc umowna) 3m3 Przewidywany maksymalny roczny odbiór paliwa gazowego3000m3/rok Moc pojedynczych urządzeńMoc kotła c.o. i c.w. - 25kWMoc kuchenki - 11kW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meri 06.02.2009 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Dzięki za podpowiedź. Dom jest 150 metrów. ale myśle ze taki kocioł wystarczy. Ale czy, sa może jakieś pułapy, że do poboru danej ilości gazu jedna taryfa sie kończy a druga zaczyna. Mam na myśli opłaty. Oczywiście, ze chodzi mi zeby wyszło nie za drogo , my bedziemy własciwie grzac piecem na pelety prawdopodobnie a dogrzewac ewentualnie bedziemy gazem. A tak apropo zdziwiona jestem ze kuchenka gazowa ma taka dużą moc. Ale to jest moc z piekarnikiem czy bez ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyma2704 07.02.2009 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Niestety co do pułapów to nie wiem, znajomy gazownik wszystko załatwił. Moc kuchenki z piekarnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts