Sąsiadka 05.02.2009 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Witam ! Podobno kupne , gotowe brodziki mają na dole inny odpływ [ kolanko ? ] , w ktorym cały czas jest woda [ tak jak w muszli klozetowej lub wannie ] i dlatego nie czuć z nich kanalizacyjnych wyziewów . Chciałabym mieć w łazienkach murowane brodziki z odpływem w podłodze , ale znajomy twierdzi , że tutaj rura odpływowa idzie prosto do kanalizacji i , że będzie stamtąd czuć smród . Faktycznie , jak sobie przypomnę brodziki w internacie , czy akademikach lub tańszych hotelach , to nie raz , nie dwa trzeba było tam wchodzić '' na wydechu '' Nie znam żadnego hydraulika , który by mi doradził w tej sprawie , będę bardzo wdzięczna za jakąkolwiek podpowiedż . Z góry dziękuję ! Sąsiadka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 05.02.2009 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Mam odpływ liniowy z Tece i jest tam syfon przelewowy. Dlaczego miałoby śmierdzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martu 05.02.2009 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 my też mamy mieć Tece. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anka.Cyganka 05.02.2009 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 hahhaha ale masz znajomych fachowcow , rura prosto do kanalizacji.Chyba tylko dyletant tak by zrobil. Do brodzikow murowanych sa specjalne kratki z syfonem , montowane w posadzce. Np firma viega , teca , kessel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 05.02.2009 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Aco też ma syfon http://www.aco.pl/cps/rde/xchg/SID-5C1DF9A1-DC5F76BA/pl_aco_poland/hs.xsl/odwodnienia_lazienkowe_liniowe.html Kessel też ma (zdjęcie na samym dole) http://www.kessel.pl/index.php?id=88 Viega tak samo http://www.viega.pl/xchg/pl-pl/hs.xsl/709.htm Nie mam pojęcia skąd Twój znajomy czerpał takie informacje. Profilaktycznie sortuj przez sito jego słowa i sprawdzaj, a najlepiej nie słuchaj jego rewelacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 05.02.2009 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 hahhaha ale masz znajomych fachowcow , rura prosto do kanalizacji. Chyba tylko dyletant tak by zrobil. Do brodzikow murowanych sa specjalne kratki z syfonem , montowane w posadzce. Np firma viega , teca , kessel Niekoniecznie kratki, są też liniowe, nie rzucają się tak w oczy i nie trzeba robić koperty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 05.02.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Zapomniałam o Gebericie, który też je robi http://www.geberit.com.pl/geberit/inet/pl/wcmspl.nsf/pages/prod-now-6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sąsiadka 05.02.2009 22:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Dziewczyny , bardzo , bardzo dziękuję , kamień spadł mi z serca Wszystko sobie wydrukowalam , podetknę to przy okazji znajomemu pod nos , niech chłopak czyta i mądrzeje Uwielbiam to forum , tkwię tu od niedawna godzinami , już sobie połowę brulionu zapisałam SAMYMI MĄDROŚCIAMI od Was . Dziękuję i ściskam wszystkich !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 05.02.2009 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Fajnie, że się komuś nasze doświadczenia przydały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 06.02.2009 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Ja mam liniowego kessela i mi nie śmierdzi . Mam na syfonie takie cudo z klapką i uszczelką. Klapka się otwiera kiedy płynie woda, a kiedy nie korzystamy w prysznica, to jest zamknięta i smrodek się nie wydostaje. To się chyba nazywa suchy syfon. Świetne rozwiązanie przy płytkich syfonach wpyszczonych w posadzkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sąsiadka 07.02.2009 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Notuję , notuję , jakby co , to mam wszystko na piśmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boleslaw64 08.02.2009 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 po dłuższym nie używaniu prysznica (wyjazd) woda w syfonie może odparować wtedy czuć kanalizacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 08.02.2009 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 i z kibelka, i ze zlewu :), wszędzie czuć jak odparuje , acha z brodzika też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 08.02.2009 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Podobno kupne , gotowe brodziki mają na dole inny odpływ [ kolanko ? ] , w ktorym cały czas jest woda [ tak jak w muszli klozetowej lub wannie ] i dlatego nie czuć z nich kanalizacyjnych wyziewów . Chciałabym mieć w łazienkach murowane brodziki z odpływem w podłodze , ale znajomy twierdzi , że tutaj rura odpływowa idzie prosto do kanalizacji i , że będzie stamtąd czuć smród . Jest to kompletna bzdura . Brodziki gotowe jak i murowane maja zamontowany syfon . Inaczej sie tego zrobic nie da . Nie ma wiec problemow z zapachami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 08.02.2009 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 po dłuższym nie używaniu prysznica (wyjazd) woda w syfonie może odparować wtedy czuć kanalizacje Wyjechałeś już kiedyś na tak długo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts