Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Z brodzików murowanych śmierdzi , a z akrylowych nie ?

Sąsiadka

Recommended Posts

Witam !

Podobno kupne , gotowe brodziki mają na dole inny odpływ [ kolanko ? :oops: ] , w ktorym cały czas jest woda [ tak jak w muszli klozetowej lub wannie ] i dlatego nie czuć z nich kanalizacyjnych wyziewów .

Chciałabym mieć w łazienkach murowane brodziki z odpływem w podłodze , ale znajomy twierdzi , że tutaj rura odpływowa idzie prosto do kanalizacji i , że będzie stamtąd czuć smród . Faktycznie , jak sobie przypomnę brodziki w internacie , czy akademikach lub tańszych hotelach , to nie raz , nie dwa trzeba było tam wchodzić '' na wydechu '' :lol:

Nie znam żadnego hydraulika , który by mi doradził w tej sprawie , będę bardzo wdzięczna za jakąkolwiek podpowiedż .

Z góry dziękuję !

Sąsiadka :D

Aco też ma syfon

http://www.aco.pl/cps/rde/xchg/SID-5C1DF9A1-DC5F76BA/pl_aco_poland/hs.xsl/odwodnienia_lazienkowe_liniowe.html

Kessel też ma (zdjęcie na samym dole)

http://www.kessel.pl/index.php?id=88

Viega tak samo

http://www.viega.pl/xchg/pl-pl/hs.xsl/709.htm

Nie mam pojęcia skąd Twój znajomy czerpał takie informacje. :roll:

Profilaktycznie sortuj przez sito jego słowa i sprawdzaj, a najlepiej nie słuchaj jego rewelacji :wink:

hahhaha ale masz znajomych fachowcow , rura prosto do kanalizacji.

Chyba tylko dyletant tak by zrobil. Do brodzikow murowanych sa specjalne kratki z syfonem , montowane w posadzce. Np firma viega , teca , kessel

Niekoniecznie kratki, są też liniowe, nie rzucają się tak w oczy i nie trzeba robić koperty :wink:

Dziewczyny , bardzo , bardzo dziękuję , kamień spadł mi z serca :roll:

Wszystko sobie wydrukowalam , podetknę to przy okazji znajomemu pod nos , niech chłopak czyta i mądrzeje :wink:

Uwielbiam to forum , tkwię tu od niedawna godzinami , już sobie połowę brulionu zapisałam SAMYMI MĄDROŚCIAMI od Was . Dziękuję i ściskam wszystkich !!! :wink:

Ja mam liniowego kessela i mi nie śmierdzi :D . Mam na syfonie takie cudo z klapką i uszczelką. Klapka się otwiera kiedy płynie woda, a kiedy nie korzystamy w prysznica, to jest zamknięta i smrodek się nie wydostaje. To się chyba nazywa suchy syfon. Świetne rozwiązanie przy płytkich syfonach wpyszczonych w posadzkę.

Podobno kupne , gotowe brodziki mają na dole inny odpływ [ kolanko ? :oops: ] , w ktorym cały czas jest woda [ tak jak w muszli klozetowej lub wannie ] i dlatego nie czuć z nich kanalizacyjnych wyziewów .

Chciałabym mieć w łazienkach murowane brodziki z odpływem w podłodze , ale znajomy twierdzi , że tutaj rura odpływowa idzie prosto do kanalizacji i , że będzie stamtąd czuć smród .

Jest to kompletna bzdura . Brodziki gotowe jak i murowane maja zamontowany syfon . Inaczej sie tego zrobic nie da . Nie ma wiec problemow z zapachami .