baz 05.02.2009 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Witam może ktoś podjąłby się tematu wpływu ustawianych parametrów w kotle gazowym na jego w miarę ekonomiczną pracę (myślę że w większości kotłów mamy możliwość ustawiania podobnych parametrów). Chodzi mi min o: minimalną temperaturę c.o., temperatura załączania ochrony przed zamarzaniem, ilość obrotów wentylatora w trybie c.o. c.w., ilość obrotów wentylatora przy zapłonie, wybieg pompy c.o c.w., histereza modulacji załączania wyłączania c.o. c.w., detekcja histerezy włączenia wyłączenia c.w., wartość temperatury t1-t2 (zasilania-powrotu) dla modulacji, przewyższenie temperatury kotła w odniesieniu do temp. c.w. Może chce się ktoś wypowiedzieć na ten temat. Może być ogólnie a jeśli ma ktoś wiedzę to może napisze coś odnośnie ustawienia kotła acv heatmaster 25tc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baz 08.02.2009 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Może jednak ktoś zabrałby głos w tym temacie. Myślę że może to być dość ciekawy temat dla wszystkich którym nie wystarczają ustawienia dokonane przez serwisantów a chcą mieć w miarę ekonomiczne spalanie gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts