Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pustak MAX - 19 czy 29cm?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 41
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tylerr bez przesady!

więcej przez okna Ci przejdzie niż przez ścianę!!

obecnie mieszkam w cegle i wszystkie prace z nim związane to istny koszmar, gorsze są tylko lane nadproża i ściany nośne w tasiemcach bo wiercenie bez odpowiedniego sprzętu to mordęga!! , nie wspomnę o specjalnych kołkach.

Dla tego staram się unikać już tego materiału!!

Slawek9000 - mowisz z doswiadczenia czy teoretyzujesz ?

ani jedno, ani drugie. Po prostu wiem od człowieka, który to rozmawiał ongi w tej właśnie sprawie z jakimś badaczem z ITB, bo problem ścian akustycznych między mieszkaniami jest stary jak świat i sporo było badań na ten temat

Kuba - no niby nie - zastanawiam się tylko czy np nie bedę słyszał każdego, przepraszam za słowo "pierdnięcia" z dworu.

Nie ma się co martwić, w drewniakach jest nieźle a co dopiero w jakimkolwiek betonie. Bardziej bym się martwił o to co w środku domu się dzieje, ale na to niestety nie ma siły, bo wszystko przeleci korytarzami, rurami i drzwiami.

Nie ma się co martwić, w drewniakach jest nieźle a co dopiero w jakimkolwiek betonie. Bardziej bym się martwił o to co w środku domu się dzieje, ale na to niestety nie ma siły, bo wszystko przeleci korytarzami, rurami i drzwiami.

a w środku to co dać żeby nie słyszeć rurami, korytarzami i drzwiami ? :)

Kuba a jak ten Twoj drewniak wygląda?

z czego jest i jaka fasada?

hehe niech będzie, że mój. A wygląda on jak dom, jak zrobisz elewacje to wszystko wygląda jak dom. Generalnie to o czym mówię to (bardzo ogólnie) szkielet z drewna, wełna i elewacja w większości po prostu tynk, ale od ziemi jest trochę klinkieru. A jak już o tym mowa, to dodam, że w domu o którym mowa temp. niestety zachowuje się jak ta na dworze, ale z 5min. opóźnieniem.

po nic :) chodzilo mi o material na sciany wewnetrzne...

A jeśli chodzi o materiał na działowe, to coś lekkiego i przyjemnego przy pracy, bo (już gdzieś to nawet pisałem) i tak więcej przeleci przez drzwi wewnątrz domu, więc jeśli chodzi o ściany to wielkiej różnicy nie ma. Jeśli ktoś się uprze to można i z płyty g/k, ale to już chyba przesada. Ale dobrym rozwiązaniem na pewno może być BK. Dodatkowy atut jest taki, że łatwo zamontujesz czego potrzebujesz, a to nie zawsze jest takie łatwe. O tym też warto pamiętać przy ścianach działowych.

Ale dobrym rozwiązaniem na pewno może być BK. Dodatkowy atut jest taki, że łatwo zamontujesz czego potrzebujesz, a to nie zawsze jest takie łatwe. O tym też warto pamiętać przy ścianach działowych.

to na komórkowym wszytko łatwo się wiesza ?- gdzieś indziej czytałem, że tragedia i że najlepsza do wieszania ceramika...

to na komórkowym wszytko łatwo się wiesza ?- gdzieś indziej czytałem, że tragedia i że najlepsza do wieszania ceramika...

ciezkie wiercenie, brudna sciana, specjalny kolek, no ale znajac życie i do BK ktoś wymyśli zachwile specjalne kołki zeby zarobić na niewiedzy człowieków ;)