Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

drzwi dwuskrzydłowe wewnętrzne

ambroma

Recommended Posts

Zamarzyły mi się takie drzwi pomiędzy przedpokojem a salonem. Jest tam otwór 240 szer x 252 wys. Początkowo myślałam żeby zostawić całkiem otwartą przestrzeń, ale z uwagi uciekające ciepełko :-? chyba będzie lepiej mieć możliwość zamknięcia salonu. Chciałabym ten otwór zabudować wstawiając dwuskrzydlowe drzwi z doświetlami bocznymi i górnymi. Wszytko przeszkolone żeby było jasno i możliwie lekko.

Szukam i szukam w tym internecie i nic takiego podobnego nie mogę znaleźć :cry:

Stolarz u którego chcę złożyć zamówienie mówi że zrobi wszytsko tylko ja muszę wiedzieć co chcę :oops: Może ktoś widział coś w tym stylu?

Jakieś podpowiedzi z adresami stron? Będę bardzo wdzięczna.

A tak to wygląda na żywo. :wink:

http://images44.fotosik.pl/58/47f5f79af178a82fmed.jpg[/url]

Znalazłem na forum

http://foto.onet.pl/fv5p4,l4uwm5fslhgc,ej48q,u.html#ej48q

http://forum.muratordom.pl/drzwi-przeszklone-przejsciowe-z-wiatrolapu-do-mieszkania,t133755.htm

u Dagi31 i

dokładnie takie będe miał tylko jeszcze nie zdecydowałem gdzie je mi zrobią daj znać jak ci je zrobią i ile dałaś za nie

Dzięki za podpowiedzi, faktycznie było już o podobnych drzwiach. U mnie jeszcze daleko do realizacji, ale chcę już rozejrzeć się w możliwościach. Jak chcesz to mogę Ci podać namiary na mojego stolarza, możesz zapytać o koszt.

Jest tylko jeden kłopot, firma ta nie prowadzi montażu, więc trzeba znaleźć inną, odpowiedzialną ekipę :cry:

Dzięki Dardurko, właśnie o coś takiego mi chodzi, :p Ciekawa jestem jaka jest wysokość tych drzwi, bo u mnie jest 2,52 :o i wydawało mi się że skrzydła drzwi nie mogą być tak wysokie, bo to głupio wygląda, a poza tym może być z tym jakiś techniczny problem :-? Dlatego planowałam dać od góry stały element naświietla. Spróbuję odszukać firmę Jax i porozmawiać o tym . Ceszę sie że też planujesz takie drzwi :p

Dzięki Dardurko, mieszaj mi proszę jeszcze bardziej :p

Na razie to wszystko są ogólne "koncepcje i tryndy" bo od czegoś trzeba zacząć. Generalnie drzwi będą ale też w późniejszym terminie, więc może być tak że jak zrobimy przedpokój, salon i kuchnie to dopiero podejmiemy decyzje jakie drzwi, ile skrzydeł (widziałam że mogą być trzy równe skrzydła, u mnie byłoby 3 x 80 cm - też wygląda nieżle). Na razie dostaję obłędu w związku z oglądaniem terakot, glazur, gresów i innych choler z ceramiki :evil: Diabli mnie biorą bo nie wiem jak to wszystko dopasować :x Ale może za którymś podejściem dostanę olśnienia :lol: :lol: Pocieszam się, że nie ja pierwsza i nie ostatnia mam ten ból.

• 1 month później...