janusz_21 12.02.2009 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Witam! i dziękuję wszystkim za rady.boszax napisz jakiego środka antykorozyjnego(specjalnego) użyć? Moja wiedza antykorozyjna kończy się na farbach typu minia lub inne. Przy takim rozprowadzeniu temp pow oscyluje pomiędzy 50-70 stopni C?. Tak czy owak, jakbym nie zrobił(może uda się pręty porozpychać by weszła rura pomiędzy pręty) muszę to jakoś zabezpieczyć. O wielu rzeczach pamiętałem w trakcie budowy a o takiej bzdurze zapomniałem, niestety. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 12.02.2009 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Skoro te pręty nie są w betonie to po co mają być w ogóle? Po co je malować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 12.02.2009 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Skoro te pręty nie są w betonie to po co mają być w ogóle? Po co je malować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz_21 12.02.2009 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Witam! Czyli ciąć jak zajdzie potrzeba i będzie wygodniej w instalacji rury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkii 12.02.2009 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 mysle ze jak je porozginasz i wlozysz rure pomiedzy prety bedzie okjesli zostawisz prety wewnatrz przewodu to Twoj pomysl malowanie farba antykorozyjna jest slusznytnij jako ostatecznosc- a jak pisano powyzej ciecie pretow w stropie w poblizu sciany nosnej nie powinno stanowic problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boszax 12.02.2009 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 janusz_21 ja polecam farbę Cekor R. O znalazłem małą puszkę na allegro zobacz i poczytaj o właściwościach, powinna się nadać. http://sklepy.allegro.pl/item537815081_cekor_r_farba_przeciwrdzewna_profesjonalna.html Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz_21 13.02.2009 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Witam! Jeszcze raz dziękuję za rady. Mogę się zrewanżować przy problemach studni głębinowej, pomp i zabezpieczeń ponieważ problem zgłębiłem-rozebrałem na części składowe, mimo, że tępy byłem na początku nie z tej ziemi.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkii 13.02.2009 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 o! to mozesz dasz znac ile Cie kosztowala ta studnia? gdzie z poludnia jestes ?wierciles przez skaly? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz_21 13.02.2009 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Witam! Wiercili około 50km od B-B w stronę Suchej B czyli w górach, była to firma z podkarpackiego. Grunt to glina, iły, były tam napewno kamole jak to w górach. Tak w moim jak i sąsiadów przypadku okazali się w porządku, są solidni. Po wywierceniu studni u sąsiadów wody nie było, lub wydajność studni była kiepska - nie wzięli ani centa. Wywiercili nową i skasowali jak było ok. Lat temu trzy kosztowało to 250zł za 1mb z materiałem + projekt/zgłoszenie-500zł. Teraz niedużo więcej i bez projektu, jak spotkam sąsiadów(tylko nie wiem kiedy zawitają na wieś, są z W-wy) dowiem się dokładnie. Studnia głębokości 30m + pompa 1100zł(czeska "SIGMA") + kompletne zabezpieczenie ok 700zł + robocizna elektryka 300zł+ zbiornik hydroforowy 800zł + trzy kręgi betonowe kosztu nie pamiętam, montaż pompy w studni, wprowadzenie rury ze studni do chałupy z wierceniem fundamentu + kompletna instalacja wodna w chałupie to juz tylko ja. Jak chcesz więcej info to napisz, tylko może na priva żeby nie zaśmiecać tematu dziur w stropie. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts