edytka121 06.02.2009 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 07.02.2009 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Witaj. ooo udało mi się pierwszego wpisu dokonać w Twoich komentarzach Dobrze, że i Ty założyłaś dziennik budowy swojego domu. Uwielbiam brzozy, choć sama na mojej działeczce ich nie mam Czy całość obramowana brzozami Twoja Popraw w swoim dzienniku link do picasa Web - wyrzuć z początku i końca a uzyskasz aktywny link do zdjęć http://picasaweb.google.pl/edytka1211/Dzialka2009#5298926858590059106 pozdrawiam i czekam co dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytka121 07.02.2009 15:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 witaj, tak to co w brzozach to moje podobno te drzewa mają działanie korzystne na nasze samopoczucie a przytulanie sie do nich wyciąga złe emocje. nie wiem czy działa czy nie ale ich widok działa kojąco link do galerii poprawie pozdrawiam, e Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 07.02.2009 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 to zazdraszczam tych brzózek i przytulaj się, a może i sok pozyskiwać z nich będziesz - bardzo smaczny i zdrowie niosący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 07.02.2009 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Och jaka piękna okolica Uwielbiam takie klimaty, wszędzie zielono, drzewa, rzeczka Gratuluję i działki i pięknego domku!!!! Będę śledzić dalsze relacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasabar 09.02.2009 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Może jestem mało spostrzegawcza, ale dopiero niedawno zauważyłam, że niektóre domy mimo, że same w sobie są ładne, to tego nie widać, bo stoją w nieodpowiednim miejscu. Wasz dom będzie pięknie wyeksponowany w takiej okolicy - gratuluję .Co to będzie za pomieszczenie na chyba ostatnim zdjęciu -takie małe z oknem dachowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 09.02.2009 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Może jestem mało spostrzegawcza, ale dopiero niedawno zauważyłam, że niektóre domy mimo, że same w sobie są ładne, to tego nie widać, bo stoją w nieodpowiednim miejscu. Święta prawda a zauważyłam to dawno - od czasu gdy o własnym domu myślę - i tak też wybierałam projekt domu, bu do otoczenia działki pasował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytka121 09.02.2009 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 witajcie, działka ładna to fakt i tylko to mnie przekonało aby pobudować sie blisko teściowej do Jasabar to pomieszczenie na górze obok łazienki zostawiliśmy jako doświetlenie na klatke schodową (myślałam o świetliku ale nie było już czasu się zastanawiać bo majster szybko w górę poszedł), daje bardzo dużo światła i jesteśmy zadowoleni z tego wyboru. Wy chyba macie tam wc. schody macie piękne osobiscie zostawiłabym tę rurę z sznurkiem tak jak jest piekny daje efekt pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 10.02.2009 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 O Boże jak u Ciebie pięęęknie! :P To Wwa czy Zamość w końcu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytka121 10.02.2009 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 witaj, właśnie raz wawa a raz zamość, ale im bliżej końca budowy tym więcej zamość. na stałe oczywiscie tutaj, warszawa była ok dopóki nie miałam małej, teraz patrze na to miasto innymi perspektywami, ale mostów za sobą palić nie będę bo kto wie jak sie może życie potoczyć. pozdr w tej chwili z zamościa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 14.02.2009 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Witaj Edytko Miło, że zaglądnęłaś do mojego dziennika. Dziękuję za dobre słowo. Wasz dom prezentuje się świetnie. Otoczenie też piękne - zwłaszcza te brzózki Na mojej działce tez jest kilka i na pewno pozostaną - bynajmniej te większe. Będę zaglądać do Ciebie. Pozdrawiam Iwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 19.02.2009 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Dzień dobry! Zostawiam małe co nieco w dniu tłustego czwartku Smacznego! http://widget.slide.com/rdr/1/1/1/W/310000000332ce36/1/233/AFocpLFojD_SS1AGjsQxR4o_sDN1pYYw.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytka121 19.02.2009 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 ale pyszności dzięki serdeczne przyda sie do kawki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 26.02.2009 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Dzień dobry Gratuluję okienek!!! U mnie też mają być w kolorze orzech a zima u Ciebie przepiękna, chyba też sprawię sobie kilka takich brzózek, podobno bardzo szybko rosną... a domek wygląda jakby stał w jakiejś odległej krainie odsuniętej od cywilizacji - jak w bajce Macie jakichś sąsiadów??? Czy tylko Wy tam będziecie mieszkać??? Już to pisałam, ale powtórzę się... okolica bajeczna Pisałaś o instalacjach, mogłabyś mi napisać na ile Wam wycenili instalacje wod.-kan. i centralne ogrzewanie??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytka121 26.02.2009 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 dzięki bardzo za miłe słowa. mamy tez i sasiadow, ale dzieki temu ze jest duzo drzew mamy zaciszne miejsce, wiec sasiada zza plota bezposredniego nie ma. co do instalacji umowilismy sie ze za punkt 90 pln plus koszta materiałów. na arzie zrobili nam kanalizacje a po weekendzie maja zrobić doprowadzenie wody.pozniej czekamy na tynki a po nich centralne i podlogówka. trudno mi na razie mówic o kosztach ze wzgledu na to ze rozliczamy sie po zakonczeniu robót. za eletrykę wycenił nam około 7 tys z robocizna i materiałami. a co do brzózek to naprawdę warto kilka zasadzić wokół domu. pozdrawiam ciepłoedyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 03.03.2009 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Edytko, gratuluję wstawienia reszty okienek!!! Zainteresowałaś mnie tą taśmą do okien, możesz jakąś fachową nazwę na to napisać??? I jeszcze mam kilka pytań Przyjrzałam się domkowi, bo teraz lepiej widać na zdjęciach i mam dylemat... okna są złoty dąb czy orzech??? W słońcu wygląda jak dąb, w cieniu orzech I jeszcze blachodachówka, kolor i kształt podobny do mojej, możesz napisać nazwę i kolor??? Po cichu mam nadzieję, że takie same, zawsze by mi łatwiej było sobie wyobrazić takie zestawienie u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 03.03.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 doczytałam, że orzech... ale sama popatrz, w słoneczku wyglądają jak złoty dąb http://lh3.ggpht.com/_Q7IugVOzgWU/Sa1yIJ0hNQI/AAAAAAAABDo/dZj3ukNAeJY/s512/S8004024.JPG http://lh6.ggpht.com/_Q7IugVOzgWU/Sa1yJWEDEeI/AAAAAAAABDw/i9H7FmK2aR0/s512/S8004025.JPG ja też wybrałam orzech - tylko rozmyślam nad szprosami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytka121 03.03.2009 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 witaj, w ostrym słońcu wygląda jak dąb ale jest to orzech. na dodatek odbija światło snieg, w rzeczywistości to piekny orzech , ja także chciałam na poczatku ciemniejszy kolor jak dab bagienny lub rustykalny ale byłyby za ciemne ( widziałam na ramie okiennej w salonie z oknami) ale nie znalazłabym takiego koloru bramy i drzwi wejsciowych. najlepiej zobaczyć u kogoś przed zamówieniem u siebie. a co do taśmy to jest to taśma illbruck Duo znalazłam z instrukcji obsługi co to jest w fachowym języku: taśma butylowa do okien illbruck butyl Vlies Duo - nadaje się do szybkiego i dokładnego uszczelniania złączy okiennych, za- bezpiecza przed przenikaniem pary wodnej. Wykonana jest z samoprzylepnej plasto-elastycznej masy butylokauczukowej o wyso- kiej przyczepności, która z jednej strony sprasowana jest z włókniną z tworzywa sztucznego. Taśma posiada samoprzylepny pasek mocujący, co ułatwia montaż, a kolor balchodachówki- firmy rukki pural mat 032 z kolbisu w zamosciu taśme, okna i montaż - moge polecić mojego kolege marka nr tel. 601 067 187 - jak bedziesz dzwonic to powiedz ze kontakt masz od edyty z zamoscia. wstawia okna w warszawie ale do zamoscia tez przyjedza do nas lub po zaopatrzenie - okna z tomaszowa lubelskiego, system veka. poszukam wzronika kolorów od nich, miałam gdzies na kompie. pozdrawiam edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytka121 03.03.2009 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 teraz ja przeczytałam, że juz zamówiłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 03.03.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Okien jeszcze nie zamówiłam bo jeszcze się waham... kolor na pewno orzech a kolor dachu mamy taki sam jaką planujecie elewację??? ja myślę o czymś jasnym, nie znam się jeszcze na nazwach tych tynków, ale coś takiego ecru albo jakiś jaśniuteńki odcień... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts