edytka121 24.01.2010 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 prawdziwy.anika dziękuje bardzo. sprawdza się super. namawiano nas w ikei o zamontowanie uchwytów w szafkach narożnych, ale mi sie one otwieraja bez problemu. zrobię Tobie zdjęcie to zobaczysz. maja na górze frontu takie wglębienie gdzie samymi opuszkami palców otwierasz, zaś wiszące szafki u dołu o takie: http://lh6.ggpht.com/_Q7IugVOzgWU/S1w4IGXR4zI/AAAAAAAADoE/T-WLHPc0iQc/kuchnia.jpg wiecej znajdziesz na stronie ikei fronty solar. http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30114590 a urządzanie domku to najwspanialsze zajęcie z całej budowy domu. powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ohm30 24.01.2010 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidernr1 30.01.2010 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 edyta, fajnie że wciąż zaglądasz i piszesz bo ja taka ciekawa jak w te mrozy się mieszka w naszym alabasterku. My ruszamy na wiosne z wykończeniem, okna/drzwi zamówione , więc prawdopodobnie późną jesienią będziemy już mieszkać w domku. Oby Trochę mnie przerażają dojazdy w zime do Warszawy do pracy i z niunią do przedszkola . Może sie przerzucę na pociąg - (tory właśnie wymieniane pociąg ma jeździć 40 minut )więc zobaczymy . Samochodem będzie ciężko a i korek za Zegrzem czy też w Jabłonnie więc nie wiem. Współczuje problemów z podłogą i sciskam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytka121 30.01.2010 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 hej hej, u nas zimowo, trochę nerwowo. a dzis cały śnieg z dachu runął i nie ma juz nic. najgorsza jest ta krowkiew koszowa nad wejsciem głównym tutaj najwiecej s enam śniegu zbiera i zawsze najdłużej zalega, wiec w tym roku pomogliśmy trochę i zepchenliśmy zalegajacy snieg, lód, a reszta sniegu i lodu poszła juz sama. rynny zapchane wiadomo taka ilosc nie pomiesci sie w fi 50. inne uprzykrznena, to przy kominie juz nie cieknie, wyschło. i sie całkiem fajnie mieszka. nadal coś upiekszamy dodajemy do wystroju powoli systematycznie wg zasobów co si epodobaja lub czeka az sie cos takiego znajdzie. na zewnatrz wiadomo, snieg jest wszedzie, zakwasy mam po ostatnim odsniezaniu. do drogi gminnej mamy jakies 100m i niestety nie praktykuja pługowce odsniezania prywatnym osobnikom. wiec na razie pozostaja nam wlasne zasoby. juz nie moge sie doczekac wiosny, bo prac mamy zaplanowanych mase. dochodzicie do najprzyjemniejszego etapu wyposażania domku. powodzenia i pisz koniecznie o postepach. zazdrpszcze Wam tej ziemi i wyrównnia terenu i tarasów i schodów, my nadal sie wspinamy po paletach do domku pozdrawiam ciepło. ps. w tym roku wiemy, że należy poprawić wentylację pomieszczeń. spiżarnia, pokoje na poddaszu maja wywietrzniki higroskopowe ale to za mało, coś zrobić z kotłownią mało w niej miejsca na opał. Wy macie piwnice więc problem z bańki miłego wieczoru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidernr1 01.02.2010 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 hej, nie wiem czy ten ostatni wpis to do mnie ?, bo u nas piwnicy nie ma a dom mamy ocieplać gazem więc z opałem nie będzie problemu. I tarasów też jeszcze nie ma ale jakoś w tym roku z pomocą rodzinki powinny się pojawić . Cały czas zagladam na rózne strony z wnętrzami i nie mogę się zdecydować Napisz proszę czy ściany w kuchni są w płytkach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytka121 02.02.2010 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 nie wiem jakim cudem wziełam Cię za Lilan ale juz sie poprawiam my okna tez wstawialiśmy na poczatku roku, nie wszytskie ale wiekszosc juz była. to bedziemy takze razem robiły tarasy masz juz jakis pomysł? u nas stanie na kostce, bo płyty tarasowe, które mi sie podobaja sa strasznie drogie. a w kuchni na ścianach mamy tylko twz pas roboczy, akresia miała 60 cm i tak tez została w całosci położona. wiem, ze niektórzy kładą płytki po całości, ale nam to jakoś nie przeszkadza.i ze względów także finansowych jest pas roboczy. w mieszkaniu w wawie mielismy takze pas roboczy i żadna wilgoc za szafkami po 3 latach sie nie pojawiała. a schody macie fajne. mam wrażenie, że mniej miejsca zajmują niż zabiegowe? pozdrawiam ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidernr1 04.02.2010 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 cześć, u Lilian to już tynki i wylewki a u nas dopiero plany No ale coś zaczyna sie dziać, wycena elektryki tez już jest tak więc jak tylko okna się pojawią ruszamy z kolejnymi etapami, wierzę że zdążymy do jesieni ze wszystkim co do ścian w kuchni bardzo podoba mi się kamień, ale cena odstrasza , a Wasze płytki dają właśnie podobny efekt co do tarasów myślieśmy o takich jak u Jasabar ale pewnie będzie kostka granitowa a co do schodów to są zgodne z projektem (ale sa to właśnie schody zabiegowe pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 09.02.2010 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Witajcie dziewczyny Widzę, że tu o mnie, beze mnie Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytka121 10.02.2010 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidernr1 13.02.2010 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 a tak, tak, ale w samych superlatywach dzięki temu wreszcie się odezwałaś pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 13.02.2010 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Sądzę, że teraz będę tu zaglądała częściej. W końcu idzie do lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomciooo 14.02.2010 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 cześć, u Lilian to już tynki i wylewki a u nas dopiero plany No ale coś zaczyna sie dziać, wycena elektryki tez już jest tak więc jak tylko okna się pojawią ruszamy z kolejnymi etapami, wierzę że zdążymy do jesieni ze wszystkim co do ścian w kuchni bardzo podoba mi się kamień, ale cena odstrasza , a Wasze płytki dają właśnie podobny efekt co do tarasów myślieśmy o takich jak u Jasabar ale pewnie będzie kostka granitowa a co do schodów to są zgodne z projektem (ale sa to właśnie schody zabiegowe pozdrawiam cieplutko Jeżeli chodzi o tarasy to polecam granit: http://kostkazkamienia.pl/zdjecia//2/duze/r1.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 18.02.2010 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Bardzo fajnie, że w swoim dzienniku zwróciłaś uwagę na to, żeby popatrzeć gdzie spada śnieg. Dzięki temu nie posadzę swoich w "głupich" miejscach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytka121 18.02.2010 16:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 hej, Tomcioo, dzięki za wklejkę, mam już to zdjęcie u siebie w ulubionych ale chyba zdecydujemy sie na kostke z płaska nawierzchnią ze względu na sprzatanie, czy mycie. ta wyszła świetnie i bardzo łądnie wtapia sie w kajobraz. gratuluje. aniahubi, no właśnie ważna sprawa. widziłam u koleżanki co sie stało z tujkami . dla potomnych ku pamięci pozdrawiam serdecznie, edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 24.02.2010 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Witaj Edytko!! ..po pierwsze....to piekna, cudna okolica!!!!!!! Te brzózki poprostu mnie rozwałiły!!! Cudnie tam macie!!! ..po drugie....dziadka masz zdolnego............ja poporostu marze o takich własnorecznie wyplatanych koszach z wilkiny!! zreszta cały domek fajniutki.....podoba mi sie! Bede do Ciebie zagladac !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidernr1 02.03.2010 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 no no Edytka,to Wszystkiego NAJ NAJ z okazji tych 18 urodzinek... właśnia co do imprez w salonie macie rozkładany stół ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytka121 03.03.2010 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 dzięki dzięki w jadalni mamy takowy ale nie rozkładamy. w stanie obecnym mieści 10 osób, na luz 8. a jak sie rozłoży to 12 luz, 14 akurat z ikea kolor dąb i okleina też http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00116265 polecam, a co u Was, zaczynacie juz cos działać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natix 03.03.2010 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 No właśnie:) ja jeszcze nie zaczełam budow3y alabasterka- czekamy na wiosnę, ale ciągle sie zastanawiam czy da rade zrobic impreze w tej naszej jadalni, wydaje się ona dosc skromna... moge liczyć na zdj z rozstawionym stopłem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytka121 03.03.2010 14:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 dzięki, o rany sama go rozłożyc nie dam rady, jak wróci mężuś z delegacji to i zrobie fotkę, a jadalnia wbrew pozorom jest naprawdę duża, z owalnym czy jajkowatym stołem pomieści się jeszcze więcej osób. jak bedziesz cierpliwa to za kilka dni wstawię fotkę zakładaj dziennik, z chęcią będę podglądała kolejną budowę alabastra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natix 03.03.2010 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 założe może kiedyś założe:) narazie do kpokazania nie bede miala nic wiecej tylko wycinke drzew:)będę cierpliwa i poczekam na zdj sprzed imprezy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts