Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Ryby

Recommended Posts

Witam!!Tak sobie przegladam Wasz dziennik i zatanawiam sie gdzie w kuchni umieszczony macie kaloryfer,a moze macie tam tylko podlogowke?Pytam bo mam u siebie z tym problem,poniewaz mam podobny uklad kuchni jak Wy i rowniez chcialabym umiescic zlew pod oknami.Problem polega na tym,ze Panowie chca mi tam umiescic kaloryfery i niebardzo zmiesci sie tam pozniej zlewozmywak.Dodam,ze podlogowka tez tam bedzie.

PIEKNY DOM.Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 165
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witam w swoich progach :D

w kuchni mamy tylko podłogówkę, kaloryfer jest zbędny.

jest na tyle ciepło, że okno jest ma mikro non stop.

rozważaliśmy kaloryfer pod oknem i zrobienie kratki w blacie aby dawała ciepło właśnie tam do kuchni. jednak zrezygnowaliśmy. nasłuchałam sie rzecz jasna, jak to bez kaloryfera w kuchni, a gdzie ścierki wieszac....itp.

w zasadzie miałabym teraz problem z umieszczeniem zmywarki, za nia nie ma miejsca, a tam jest najlepsza miejscówka. jak doszły nam filtry wody to tez w zasadzie nie ma gdzie go umiejscowić.

podłogówkę daliśmy jedna nitke tuż przy ścianie na około a resztę 50 cm od niej, tak aby stojac stopą blisko szafki było już ciepło.

kaloryfer mamy w jadalni i dwa w salonie i w zupełności wystarczaja. mamy jeden zbędny pod schodami, juz myślałam nad jego demontażem :D

i wstawieniem tam wirtyny.

a potrzebny wam ten kaloryfer w kuchni?

W pierwszej kolejnosci bardzo dziekuje za odpowiedz.Mi tez wydaje sie,ze kaloryfer w kuchni z ogrzewaniem podlogowym jest zbedny.Ale nasza ekipa nie dopuszcza tego do mysli,wciaz wysluchuje,ze to okno bedzie parowac,alebo,ze jak dluzej w domu nas nie bedzie to podlogowka szybko nie nagrzeje itp.itd.Juz sama niewiem co z tym zrobic.Wczesniej nie myslalam o zabudowie pod oknem to bylo mi wszystko jedno,ale teraz chcialabym jednak blat ze zlowozmywakiem w tym miejscu .

Cześć Edytko :D . Wtrącę swoje trzy grosze, jeśli wolno. My wprawdzie jeszcze nie mamy uruchomionej podłogówki, ale też nie zrobiliśmy podejścia pod grzejnik w kuchni. Tej nitki pod ścianą też nie mamy. Początkowo miały tam stać meble, ale będzie zabudowa liniowa. Hydraulik nie namawiał nas na grzejnik, więc chyba nie jest tak naprawdę potrzebny. O kim jak o kim, ale o hydrauliku złego słowa nie powiem :D .

witam Ciebie serdecznie,

widzisz z braku laku - o kasie pisze o kasie - powiało mnie do lumpka i tam zakupiłam, były dwie a kupiłam jedna i teraz żaluję, mogłabym komuś odsprzedać :wink: tak duże jest zainteresowanie nią.

rzeczywiście jest piekna i wielka 220x220 w stanie idealnym.zero zaciagniec, plam etc. dałam za nią 25 zeta. jak masz jakis upatrzony w swojej okolicy to warto czasami zajrzeć.

jak kiedys natrafie na taka lub podobna to napewno zakupie :D

a i poszłam szukać jakiejś metki, niestety jest tylko jedna made in eu

i skład 80% cotton, 20% poliester. nic więcej.

wiem, że betib też ma podobna u siebie i tez z lumpka. tylko, że ona kupiła w jakimś skandynawskim a ja w angielskim.

• 2 weeks później...

hej edytka,

miałam wolniejszy weekend i pozwoliłam sobie ponownie zajrzeć do twojej galerii :lol:

Torszkę sie martwię tym wykańczaniem, które nas czeka………, zważywszy, że piszesz, że nie było łatwo :o

Zastanawiam się, nad Arkesią u nas ma być gres w całym salonie, oczywiście w holu i kuchni również, tylko chcielibyśmy z dodatkowo z dekorami.

Zastanawiam się nad płytkami i mam dość duży zarys, więc ciężko się zdecydować tym bardziej, że druga połowa nie zawsze się ze mną zgadza, co do kuchni zbieram namiary na stolarza i poproszę o wycenę.

Prześledziłam etapy prac u Ciebie i również mam nadzieję przeprowadzić się jesienią, chociaż kredyt jeszcze nieprzyznany

pozdrawiam cieplutko

hej Lidernr1,

dzis dopiero przeczytałam :D

no kochana cieprliwości to trzeba nieziemskiej, ale dobrze Wam idzie czytałam,że bank załatwiony - to pójdzie gładko.

zawrót płytkowy masz teraz, tyle tego w sklepach wiec wiem co przechodzisz.

dobry pomysł aby dolna łazienkę jasniejsza dac, bo jest mała i optycznie sie powiekszy przy jasniejszych kolorach a to wiele daje.

głowa do góry i naprzód, trzymam kciuki za te jesień u Was w domku :wink:

• 2 weeks później...

hej natix .

w końcu zrobiłam fotkę z rozłożonym stołem, pod spodem ma fajne zabezpieczenie aby nie rozsuneły dzieci.

wstawiliśmy 8 krzeseł bo tyle mamy. a mozna dostawic jeszcze 4 i bedzie luz. na scisk mozna jeszcze dwa podostawiac.

i wiecej nie wejdzie siedzacych :)

S8006580..JPG

pozdrawiam

edyta

No właśnie:) ja jeszcze nie zaczełam budow3y alabasterka- czekamy na wiosnę, ale ciągle sie zastanawiam czy da rade zrobic impreze w tej naszej jadalni, wydaje się ona dosc skromna...

moge liczyć na zdj z rozstawionym stopłem :oops:

pozdrawiam

S8006580..JPG