Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Ryby

Recommended Posts

ja osobiście bez szprosów, lubię szerokie horyzonty za oknem podziwiać, ale czemu nie tylko to dodatkowy koszt na polu jednym dochodzi ok 13 pln a na całości to nie wiem, moze tylko delikatne i kilka pól.

kurcze nie wiem co ci doradzić.

moja bratowa ma białe okna ze złotymi szprosami ale cienkimi i się nie rzuca zbytnio w oczy, okresliabym nawet ze nadaje delikatnosci.

do dworku Twojego zapewne pasowac będą.

• Odpowiedzi 165
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Widzę, że okna już są. Ja jeszcze czekam na swoje. Miał być orzech obustronny, ale siła wyższa stwierdziła, że białe od wewnątrz będą do wszystkiego pasowały :roll: Teraz mam dylemat dotyczący drzwi wewnętrznych, bo nie chcę na pewno białych, a nie wiem czy ciemne będą pasować :-?

ale wam zazdorszcze tych tynkow i wylewek, dzis koncza elektyke wiec bedziemy przygotowywac sie do tynkow, ciezko sie dopchac bez kolejki bo wstepnie mamy koniec kwietnia, a ja juz bym chciała :-?

mnie tez maz namaiwał na ten bialy od srodka - nie dalam sie tak łatwo i jest obustronny :D orzech. co prawda ze na nim ciagle widac pył teraz to widze ale co tam bede sprzatac czesciej przy ramach :)

• 3 weeks później...
Witam . Ja również buduję alabastra ale w świętokrzyskim. Mam pytanko a propos schodów. Widzę że odwóciliście kierunek schodów. Też o tym myśle ale mam obawy czy nie zmniejszy się przez to salon i ile czy wejście do salonu nie będzie wąskie (między schodami a ścianką). No i czy myślicie zabudować??? Bo ja zastanawiam się nad zabudowanien i zrobieniem spiżarenki lub ot tak jakiegoś pom. gosp. Ale boję się że wtedy stracą swój urok. :roll: I tak balansuję pomiędzy funkcjonalnością a ładnością...

witam,

bardzo dawno mnie tu nie nie było, dużo na głowie, pogoda sprzyja pracom na zewnatrz i poleniuchowac na słońcu sie juz marzy. za nami sezon ogniskowy rozpoczety :D

a teraz odpowiedzi.

do liderki3,

byłam zmierzyłam od drzwi z wiatrołapu do pierwszego schodka jest 180 cm. swobodnie mozna przejsc, nie robimy zabudowy ze wzgedu na umiejscowienie grzejnika pod schodami i sadze ze tak bardzo ładnie beda sie komponowaly te schody z salonem, a jest on na tyle duzy ze spokojnie miejsca wystarczy i w salonie. jak bedziesz chciala zrobic schody z tym szerokim i półokrągłym pierwszym schodkiem to moze byc problem, ale jezeli przewidujesz jeden wymiar stopni powinno byc ok. spizarka jest spora - powinna pomiescic i mopa i odkurzacz i inne zbedniki :wink:

natix,

te drzwi sciagnelam ze stronk

http://www.mikea.pl/drzwi.php?rodzaj=2skwF wycenili nam na 3000 brutto bez transportu.

w koncu rozmyslilismy sie z tej opcji drzwi i zamowilismy drewniane z Cala dwu skrzydlowe z naswietlem bocznym przeszklonym, nakladki antywlamaniowe. te stalowe nie mialy takiej opcji.

pozdrawiam,

edyta

ps. jutro zaczynaja sie robic tynki :D

• 2 weeks później...
  • 1 month później...

ooo, bardzo ładne drzwi:) jak wy macie fajnie... domek już stoi, a my dopiero z papierologią walczymy... no i z drzewami, a raczej z lasem drzew. wycieliśmy juz kilkaset(!!) brzózek. Naszczescie większośc miała średnicę 5cm :D

Ale obejscie koło domu macie bardzo podobne- znaczy śliczne. Niedlugo założe swój dziennik i powklejam zdj- jak mi się uda:)

pozdrawiam