edytka121 02.10.2009 09:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 hej, u nas beda dwa karnisze z podzialem na dwie cienkie załonki plus rolety na wieczór bardzo ładnie sie komponuje ten belek jako podpora domku. mi sie osobiscie podoba. wydaje mi sie ze to najlepsze rozwiazanie w tym momencie. pozdrawiam edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 02.10.2009 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Edytko, jaką grubość styropianu daliście na elewację??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 02.10.2009 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Coż ja wyczytałam?!? MIESZKACIE!!! SUPER!!!! Ale ja Wam zazdroszczę GRATULACJE!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytka121 05.10.2009 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 hej dardurdka, tak mieszkamy a styropian dalismy 15 tke frezowna i w domku mamy cieplutko w taka pogode jak teraz bez ogrzewania. przewaznie daja 12tke a nam podeszla 15. my nadal bez wejscia i schodow i tarasow i tym nas wyprzedzacie pozdrawiam Cię ciepło edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidernr1 10.10.2009 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2009 edytka, jak ja Wam zadroszczę Napisz jak córcia czuje się w nowym domku współczuje awarii i życzę by się mieszkalo bez żadnych komplikacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 13.10.2009 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 No brawo Edytko - moje wielkie gratulacje z okazji zamieszkania!!! Kurde...ale macie fajnie.... To jedna z bardzo niewielu rzeczy, których skłonna jestem zazdrościć Pisz kobietko pisz..... Jak się mieszka, jakie odczucia, jakie wygody i niewygody, co się sprawdza, a co nie.... Bardzo jestem wszystkiego ciekawa Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytka121 14.10.2009 06:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 hej Lidernr1 i Iwonko, niiunka ma sie dobrze, na poczatku chodziła za mną krok w krok, a teraz si sama zabawia. i robija sie hulajnoga po domku, ma gdzie jezdzic, tylko szkoda mi scian swieżoo malowanych co do odczuc z dnia na dzien różne, ale przeważają te zadowalające, że juz mieszkamy, poczucie bezpieczeństwa. na szybciora to brakuje nam wentylacji jednak w wiatrołapie i spiżarni- to sa małe pomieszzcenia i jest duszno mimo wszytsko a miały byc chłodniejszymi. jak sie pogoda poprawi to bedziemy jeszcze sie przekuwac na zewnatrz. net mam, zasieg sie troche poprawił wiec i czasami ktoś sie dodzwoni duże połacie do sprzatania i duzo przemyslen jak to jeszcze urzadzic małym kosztem pozdrawiam Was serdecznie z zimowiska ps. w domku wczoraj wieczorem palone a dzis jeszcze nie i jest w domku cieplutko. to jest to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidernr1 14.10.2009 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 edytka, a napisz jeszcze czym grzejecie (piec jest na co bo jak rozumiem nie na gaz )? a jak ogrzewacie górę kaloryferami ? czy na górze w łazience kładliście podłogówkę ? ciesze się że mała szybko się zaklimatyzowała, moja cały czas mówi : mamusi kup mi piesa a ja jej na to : córciu jak już będziemy mieszkać w naszym domku. Więc ostatnio w przychodni mówiła: mama kupi piesa jak pan zbujduje nasz domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytka121 15.10.2009 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 hej, to bardzo ładnie mówi. moja ostatnio, a propo słówek dziecięcych, dobra ta ogórkowa marchewka, przy jedzeniu zupy brokułowej my tez chcielibysmy psa tylko jak juz ogrodzenia si ekiedys dorobimy to dopiero wtedy. a co do kotła mamy co na opał drewno/węgiel. na górze mamy kaloryfery na dole także ( pod oknem jadalnianym, w kuchni nie ma, w wiatrołąpie, łazience drabinkowy, gabinet pod oknem, w salonie za narożnikiem, i pod schodami). podłogówka w górnej łazience tez jest pociagnieta z kaloryfera drabinkowego dalismy wieksza moc i jest ok ( nie dawalismy szkrzynki na podłogówke bo tylko dla samej łazienki nie ma co, na dole pod schodami umiescilismy dwie skrzynki co i podłog. pod schodami takze. palenie w piecu moze i jest uciazliwe bo drzewa trzeba nawiezc, wegla takze.na razie mamy zrzucone koło domku i tak raz w tygodniu nanosimy i jest ok. piec mamy sas bardzo dobrze spala i ma duze palenisko wiec sporo mozna narzucic i na dwie godziny ma sie spokój z podkładaniem. na razie przepalamy tylko wieczorami, w dzien trzyma cieplo ten styropian to dobra sprawa a Wy jakie planujecie rozwiązanie w kotłowni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidernr1 17.10.2009 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 cześć, co do kotłowni miał byc piec na pelet, ale że przy samym domu idzie rura z gazem zastanawiamy się jednak nad piecem gazowym, tym bardziej że obydwoje pracujemy więc prawie cały dzień nie było by nas w domu. Wtedy i kuchnie kupowałabym gazową, wypełniłam dokumenty zobaczymy co z wyceną ostatnio słyszałam coś około 2 tyś więc chyba się opłaca Ale mam problem z majsterm zaczął szalować schody i nie skończył i oświadczył nam że już nie dokończy masakra, brakuje też tarasów dobrze że chociaż dach przykryty papą Pocieszam się bo widze że Wy tez ich jeszcze nie macie tarasów więc w razie czego znajdziemy kogoś kto je może wyleje na wiosne, a majstra będziemy męczyć aby dokończył schody (u nas nie będą niczym podpierane więc muszą być dobrze wykonane) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 20.10.2009 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Edytko piękne te lampy w hollu I ta w sypialni okrągła strasznie mi się podoba!!! Ale ja wam zazdroszczę, że już mieszkacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytka121 20.10.2009 17:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 hej dzięki piękne, trzymam kciuki oby wam takze sie udało szybko wprowadzić pozdrawiam ciepło, e Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 21.10.2009 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 No proszę - juz dawno mówiłam (znaczy się - pisałam), że u Was tempo nieziemskie, a teraz juz mieszkacie Gratuluję i tempa i pięknej zieleni we wnętrzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidernr1 11.11.2009 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 edyta, fajnie że się odezwałaś bo ja zaglądałam codziennie wieczorkiem jak mała uśnie i byłam rozczarowana że nic nie piszesz u mnie zastuj majster nas zastawił , więc są poszukiwania nowego który wyleje schody i tarasy ale na szczeście dach przykryty i otwory okienne zabite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paolka 18.11.2009 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 hej hej i dziś po dniu bez słońca fotosy tylko ze środka salon w koncu wygląda przyzwoicie http://lh4.ggpht.com/_Q7IugVOzgWU/Sv6zZKDt-kI/AAAAAAAADPk/JuebxJUsyNo/S8005881.JPG Piękne kolory! Zdradź proszę jaką farbę masz w salonie? I czy kolor jest zbliżony do tego na zdjęciu czy jakoś odbiega. Nie sprawia wrazenia że jest ciemno w pomieszczeniu? Chciałabym, w siebie taką kawę z mlekiem ale boję się że stłumi mi salon... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytka121 18.11.2009 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 no widzisz, właściwie to wyszła na zdjeciu kawa z mlekiem ale kolor jest szary dekoral z kolekcji ewy minge jedwabny popiel nie tłumi i super wygląda, poprzednim razem było tak biało i sie wszystko zlewało a teraz jest podzielone i ciesze sie ze Ci sie podoba. dodam tylko że zrobiło sie przytulniej. mamy salon od południa, i dużo słońca wpada w pochmurne dni tez jest ok. tylko to jest szary właśnie. wkleje, własnie zrobiłam kilka, po nocy i po lampce wina wiec wyszło tez inaczej:) http://lh6.ggpht.com/_Q7IugVOzgWU/SwROZ7zqXeI/AAAAAAAADSo/7wX_jywRNGw/S8005910.JPG http://lh6.ggpht.com/_Q7IugVOzgWU/SwROaelECWI/AAAAAAAADSs/AYzjEFHQl2Y/S8005911.JPG pozdrawiam, edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paolka 19.11.2009 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 no widzisz, właściwie to wyszła na zdjeciu kawa z mlekiem ale kolor jest szary dekoral z kolekcji ewy minge jedwabny popiel nie tłumi i super wygląda, poprzednim razem było tak biało i sie wszystko zlewało a teraz jest podzielone i ciesze sie ze Ci sie podoba. dodam tylko że zrobiło sie przytulniej. mamy salon od południa, i dużo słońca wpada w pochmurne dni tez jest ok. tylko to jest szary właśnie. wkleje, własnie zrobiłam kilka, po nocy i po lampce wina wiec wyszło tez inaczej:) http://lh6.ggpht.com/_Q7IugVOzgWU/SwROZ7zqXeI/AAAAAAAADSo/7wX_jywRNGw/S8005910.JPG http://lh6.ggpht.com/_Q7IugVOzgWU/SwROaelECWI/AAAAAAAADSs/AYzjEFHQl2Y/S8005911.JPG pozdrawiam, edyta Dzięki za szybką odpowiedź, kolor rzeczywiście odbiega od następnych zdjęć, ale też jest piękny! Dlatego zapytałam czy kolor się różni od rzeczywistości, bo człowiek się tu napali, bo niby widzi jak wyszło "na żywo" a tu zong. Bardzo fajnie wyszło to połaczenie kolorów. Biały wyszedłby za mdło a przeciez jest wiele pięknych kolorów, z którymi można w salonie poszaleć. Pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paolka 19.11.2009 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 a oto moje. z Cal-a, kolor orzech, naświetle z refleksem p2, dziś wstawiane. az sie sama nie moge nadziwić ze tak fajnie wyglądaja. http://lh6.ggpht.com/_Q7IugVOzgWU/Sh1UkrziiAI/AAAAAAAABqI/7yYw6TBPFN4/s400/S8004640.JPG http://lh3.ggpht.com/_Q7IugVOzgWU/Sh1UmMxRTjI/AAAAAAAABqQ/Rd6xHreOuNk/s400/S8004642.JPG pozdrawiam, e. Mam jeszcze jedno pytanko. Czy ten reflex działa jak lustro weneckie czy coś jednak prześwituje? Szukałam info w necie ale nie znalazłam satysfakcjonującej odpowiedzi. Chcemy mieć drzwi z lustrem weneckim ale w jednym sklepie oferowano nam właśnie reflex. Akurat nie mieli wtedy w sklepie żadnej sztuki z tym rodzajem szyby i nie udało nam się zobaczyć, a facet jakoś pokrętnie tłumaczył "niby tak ale..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytka121 19.11.2009 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 no włąsnie tak ale. w dzien jako weneckie jest ok nic w środku nie widać.w nocu jednak przeswituje. najlepiej byloby zaopatrzyc sie w szybe p4 a my mamy p2. im wiecej tego p to jest lepsze i droższe zarazem i nie wszystcy je stosuja - producenci rzecz jasna.wiec najlepiej pojechac sprawdzic, poszukajce salonu stalproduktu oni maja na wystawkach te szybe kadze p. wiec zobaczycie na żywo. pozdrawiam,edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paolka 19.11.2009 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 ale lustro weneckie tak podobno działa - na zasadzie różnicy natężenia oświetlenia, co oznacza, że jeśli chcemy ograniczyć wgląd do wnętrza pomieszczenia to wewnątrz nie może być jaśniej niż na zewnątrz. W ciągu dnia spełnia swoje zadanie idealnie, natomiast wieczorem trzeba raczej świecić światło przed wejściem... Nam nic nie powiedziano o tych p2/p3 czy p4. Ohhh gdyby nie to forum to by człowiek całkiem głupi chodził. Dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts