Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Ryby

Recommended Posts

• Odpowiedzi 165
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

hej,

bo widzisz boje sie o tego kociaka co by moja cora mu krzywdy nie zrobila :D

wczoraj zagladałam tez u Ciebie, super sa te projekty kuchni. idziesz w zaparte ze swoim stylem. bardzo podziwiam odwazne projekty i osoby ktore je realizuja.

dzieki, salon po namowach mezulka zmienil kolorek, i wyglada troche inaczej :D

a i gratuluje ziemi, my nadal nic nie mamy :( tyle co z wykopu szamba. nie mielismy czasu sie tym zajać.

pozdrawiam Cepło.

edyta

• 3 weeks później...

Niech magiczna noc Wigilijnego Wieczoru

Przyniesie Ci spokój i radość.

Niech każda chwila Świąt Bożego Narodzenia

Żyje własnym pięknem,

A Nowy Rok obdaruje Ciebie i całą Waszą rodzinę

Pomyślnością i szczęściem.

Najpiękniejszych Świąt Bożego Narodzenia

Niech spełniają się wszystkie Twe marzenia.

http://img264.imageshack.us/img264/9022/x32fx3.gif

:D Pozdrawiam również :D

Światełka w kuchni wyglądają super! Mam jednak pyt odnośnie podłogi, a mianowicie interesuje mnie utrzymanie czystości...często, że tak powiem "jeździsz na mopie"? Ten gres polerowany (chyba) jest piękny ale łatwy czy trudny w utrzymaniu?

Najlepszego na Nowy Rok!!!

hej,

świeta, święta i po świętach :D

co do gresu, jest ok. fakt, że okruchy sa widoczne lepiej na polerze niz na płytce w łatki. natomiast co dwa dni odkurzam z taka nasadka na parkiet i po sprawie, a 2 razy w tygodniu myje na mokro (nadal wyłazi kurz tyle ze nie jasny pył tylko kurz), a jak działa podłogówka , to nie wycieram do sucha i nie ma smug.

gorzej jest w łazience na pietrze, tam sa płytki w paski i paseczki jasne i widac kazdy włos i włosek i pyłek. codziennie tam sprzatam. wiadomo jak corka cos wyleje lub pomaluje myje od razu ale zobaczymy na jak długo taki zwyczaj mi pozostanie :D

a u Ciebie nie ma dziennika?

załóż koniecznie, macie juz działkę?

pozdrawiam,

edyta

działkę mamy:) wg nas jest cudna...niemalże w lesie, mieliśmy też mnóstwo brzózeki sosen na działce ale musieliśmy powycinać i teraz mamy jakieś....60sz takze zielono i kolorowo:)

Może w końcu założę dziennik, narazie po prostu nie mam się czym chwalić, fundamenty dopiero urosną jak przyjdzie wiosna :-?

Famelia,

dziękuję bardzo, dodam tylko, że nie impregnowane - po prostu zapomniałam :)

gdybym teraz miała robić podłoge w salonie zrobiłabym go z arkesi a nie z drewna, niestety wylewki mielismy zbyt mokre i drewno sie kształci - korytkuje, wstaje, pekaja spoiny etc.

z plytkami nie ma tego problemu.

pozdrawiam serdecznie,

• 4 weeks później...

Witaj Edytko,

Nie wiem jak to się stało, że dopiero dziś trafiłam na twój dziennik. Bardzo podoba mi się twój dom i wnętrze.

Zauważyłam nawet, ze kilka pomysłów miałyśmy takich samych :wink:

U mnie w jadalni też czerwona kulla świeci :D

Łazienka szaro-biała piękna - też taką chciałam, ale mąż się nie zgodził i jest...czerwono-brązowa :D Też ładna.

Mam pytanie odnośnie lamp w dolnym korytarzu - te takie trzy kółka: czy pamiętasz model/firmę?

witam Cie w swoich progach :D

bardzo mi miło, że tam myslisz, pije kawusie to od razu wstapię do Ciebie ciekawa jestem tej łazienki czerwono brazowej. mój małż też w zasadzie miał opory ale przedstawiłam go przed faktem dokonanym do rozładunku płytek :D hehe

co do lamp są to lampy z castoramy firmy alfa, poszukam w fakturze to powiem Ci ile kosztowały.

chyba 78 pln.

bardzo fajnie sie je skreca i montowal mój małż wiec nic trudnego. polecam.

lece juz do Twojego dziennika :D

siedzisko kupione na allegro Futoyo pufa plus podnóżek gratis.

puffa działa na mojego małego bąka rozluźniająco juz sama sobi eukłada czy to łózko, czy sofe czy fotel. bardzo polecam a jak masz problemy z kregosłupem działa magicznie.

tutaj link do tego goscia co kupowałam od niego

http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=11509778

wykonanie super ze skóry łatwo się czyści :D

witam także i Ciebie.

te płytki mają swój temat we wnętrzach opoczno organza.

bardzo go polecam jest tam dużo łazienek, można zaczerpnąć inspiracje all, pomysł ułożenia.

a oto link

http://forum.muratordom.pl/opoczno-organza,t154689.htm?highlight=organza

jeżeli chodziło o dolną łazienke :D

fajnie je sie kładzie, nie sa ciezkie w obróbce, mozaika jest droga ale warto sie przymierzyć do niej jest kilka rodzai. sama organza wystepuje w kilku kolorach.

dla osób, które lubią miec porzadek sa łatwe w utrzymaniu czystości, białe maja takie poziome paski dekoracyjne widoczne pod katem i pod światło.

szare sie fajnie myje i uwaga mają pasy, które musza łaczyć sie z nastepna płytką tez w ten sam deseń :D na białych tego nie wiedać aż tak bardzo.

drugi raz tez zrobiłabym łazienkę z udziałem organzy.

uwaga na panów w hurtowanich płytkowych, ja miałam tak ku uciesze duchowej

Pan 1 :Heniek przyszedł ten orgazm juz ?

Heniek: orgazm, jaki orgazm?

Pan1: no ten z lublina na zamówienie

Heniek: a. doszedł. pakować?

ja:?!>..yyyy, tak. poprosze do bagażnika.

:D