Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Ryby

Recommended Posts

prawdziwy.anika dziękuje bardzo.

sprawdza się super. namawiano nas w ikei o zamontowanie uchwytów w szafkach narożnych, ale mi sie one otwieraja bez problemu.

zrobię Tobie zdjęcie to zobaczysz. maja na górze frontu takie wglębienie gdzie samymi opuszkami palców otwierasz, zaś wiszące szafki u dołu o takie:

http://lh6.ggpht.com/_Q7IugVOzgWU/S1w4IGXR4zI/AAAAAAAADoE/T-WLHPc0iQc/kuchnia.jpg

wiecej znajdziesz na stronie ikei fronty solar.

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30114590

a urządzanie domku to najwspanialsze zajęcie z całej budowy domu.

powodzenia :D

• Odpowiedzi 165
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

edyta,

fajnie że wciąż zaglądasz i piszesz :p bo ja taka ciekawa jak w te mrozy się mieszka w naszym alabasterku. :-?

My ruszamy na wiosne z wykończeniem, okna/drzwi zamówione , więc prawdopodobnie późną jesienią będziemy już mieszkać w domku. Oby :-?

Trochę mnie przerażają dojazdy w zime do Warszawy do pracy i z niunią do przedszkola :( . Może sie przerzucę na pociąg - (tory właśnie wymieniane pociąg ma jeździć 40 minut )więc zobaczymy :roll: .

Samochodem będzie ciężko a i korek za Zegrzem czy też w Jabłonnie więc nie wiem.

Współczuje problemów z podłogą i sciskam cieplutko

hej hej,

u nas zimowo, trochę nerwowo. a dzis cały śnieg z dachu runął i nie ma juz nic.

najgorsza jest ta krowkiew koszowa nad wejsciem głównym tutaj najwiecej s enam śniegu zbiera i zawsze najdłużej zalega, wiec w tym roku pomogliśmy trochę i zepchenliśmy zalegajacy snieg, lód, a reszta sniegu i lodu poszła juz sama. rynny zapchane wiadomo taka ilosc nie pomiesci sie w fi 50.

inne uprzykrznena, to przy kominie juz nie cieknie, wyschło.

i sie całkiem fajnie mieszka. nadal coś upiekszamy dodajemy do wystroju powoli systematycznie wg zasobów co si epodobaja lub czeka az sie cos takiego znajdzie.

na zewnatrz wiadomo, snieg jest wszedzie, zakwasy mam po ostatnim odsniezaniu. do drogi gminnej mamy jakies 100m i niestety nie praktykuja pługowce odsniezania prywatnym osobnikom. wiec na razie pozostaja nam wlasne zasoby. juz nie moge sie doczekac wiosny, bo prac mamy zaplanowanych mase.

dochodzicie do najprzyjemniejszego etapu wyposażania domku.

powodzenia i pisz koniecznie o postepach.

zazdrpszcze Wam tej ziemi i wyrównnia terenu i tarasów i schodów, my nadal sie wspinamy po paletach do domku :D

pozdrawiam ciepło.

ps. w tym roku wiemy, że należy poprawić wentylację pomieszczeń. spiżarnia, pokoje na poddaszu maja wywietrzniki higroskopowe ale to za mało, coś zrobić z kotłownią mało w niej miejsca na opał. Wy macie piwnice więc problem z bańki :D miłego wieczoru

hej,

nie wiem czy ten ostatni wpis to do mnie ?, bo u nas piwnicy nie ma a dom mamy ocieplać gazem więc z opałem nie będzie problemu. I tarasów też jeszcze nie ma :wink: ale jakoś w tym roku z pomocą rodzinki powinny się pojawić :lol: . Cały czas zagladam na rózne strony z wnętrzami i nie mogę się zdecydować :-?

Napisz proszę czy ściany w kuchni są w płytkach ?

nie wiem jakim cudem wziełam Cię za Lilan :o

ale juz sie poprawiam :D

my okna tez wstawialiśmy na poczatku roku, nie wszytskie ale wiekszosc juz była.

to bedziemy takze razem robiły tarasy :D

masz juz jakis pomysł?

u nas stanie na kostce, bo płyty tarasowe, które mi sie podobaja sa strasznie drogie.

a w kuchni na ścianach mamy tylko twz pas roboczy, akresia miała 60 cm i tak tez została w całosci położona.

wiem, ze niektórzy kładą płytki po całości, ale nam to jakoś nie przeszkadza.i ze względów także finansowych jest pas roboczy. w mieszkaniu w wawie mielismy takze pas roboczy i żadna wilgoc za szafkami po 3 latach sie nie pojawiała.

a schody macie fajne. mam wrażenie, że mniej miejsca zajmują niż zabiegowe?

pozdrawiam ciepło

cześć,

u Lilian to już tynki i wylewki a u nas dopiero plany :-?

No ale coś zaczyna sie dziać, wycena elektryki tez już jest tak więc jak tylko okna się pojawią ruszamy z kolejnymi etapami, wierzę że zdążymy do jesieni ze wszystkim :-?

co do ścian w kuchni bardzo podoba mi się kamień, ale cena odstrasza :roll: , a Wasze płytki dają właśnie podobny efekt

co do tarasów myślieśmy o takich jak u Jasabar ale pewnie będzie kostka granitowa

a co do schodów to są zgodne z projektem (ale sa to właśnie schody zabiegowe :wink:

pozdrawiam cieplutko

cześć,

u Lilian to już tynki i wylewki a u nas dopiero plany :-?

No ale coś zaczyna sie dziać, wycena elektryki tez już jest tak więc jak tylko okna się pojawią ruszamy z kolejnymi etapami, wierzę że zdążymy do jesieni ze wszystkim :-?

co do ścian w kuchni bardzo podoba mi się kamień, ale cena odstrasza :roll: , a Wasze płytki dają właśnie podobny efekt

co do tarasów myślieśmy o takich jak u Jasabar ale pewnie będzie kostka granitowa

a co do schodów to są zgodne z projektem (ale sa to właśnie schody zabiegowe :wink:

pozdrawiam cieplutko

Jeżeli chodzi o tarasy to polecam granit:

http://kostkazkamienia.pl/zdjecia//2/duze/r1.JPG

hej,

Tomcioo, dzięki za wklejkę, mam już to zdjęcie u siebie w ulubionych :D

ale chyba zdecydujemy sie na kostke z płaska nawierzchnią ze względu na sprzatanie, czy mycie.

ta wyszła świetnie i bardzo łądnie wtapia sie w kajobraz. gratuluje.

aniahubi, no właśnie ważna sprawa. widziłam u koleżanki co sie stało z tujkami :o . dla potomnych ku pamięci :wink:

pozdrawiam serdecznie,

edyta

Witaj Edytko!! :p

..po pierwsze....to piekna, cudna okolica!!!!!!! Te brzózki poprostu mnie rozwałiły!!! Cudnie tam macie!!! :lol: :lol:

..po drugie....dziadka masz zdolnego............ja poporostu marze o takich własnorecznie wyplatanych koszach z wilkiny!! :p

zreszta cały domek fajniutki.....podoba mi sie! :p

Bede do Ciebie zagladac !! :wink:

dzięki,

o rany sama go rozłożyc nie dam rady, jak wróci mężuś z delegacji to i zrobie fotkę, a jadalnia wbrew pozorom jest naprawdę duża, z owalnym czy jajkowatym stołem pomieści się jeszcze więcej osób.

jak bedziesz cierpliwa to za kilka dni wstawię fotkę :D

zakładaj dziennik, z chęcią będę podglądała kolejną budowę alabastra.