JACEK I MADZIA 06.02.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 witam czy ktoś mże teraz przymierza się do wzięcia kredytu w chf??? jakie obawy, czy ewentualnie chcą jeszcze udzielać???napiszcie cos o swoich perypetiach............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 08.02.2009 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 bardzo dobry moment na kredyt w CHF. Frank dawno nie był tak wysoko. Jeżeli tylko i go przyznają z w miarę rozsądną marżą - to brać ale nie ma skraju możliwości finansowych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salatar 08.02.2009 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 tylko trzeba mieć zdolnośćjak sie jej nie ma - to należy brac w złotówkach i potem go np przewalutować - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcmagda 08.02.2009 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Ale może ktoś ostatnio próbował? Ja słyszalam jakieś straszne historie dot. zdolności, że żeby 300 tys. w CHF dostać to trzeba 20 tys. netto w PLN zarabiać i aż wierzyć mi się nie chce, ale aż dwie osoby mi to powtórzyły. A poza tym może ktoś się zastanawiał nad zabezpieczeniem przed wzrostem kursu? Ostatnio ktoś u mnie w pracy wspominał, że zabezpiecza kredyt walutowy w CHF poprzez EUR, które ma wystanadaryzowane operacje. Nie wiem zupełenie co jest na ryku dostępne i ile kosztuje, więc ciekawa jestem. Jak sama brałam poprzedni kredyt to tylko sprawdzałam, czy są instrumenty na CHF i nie za bardzo było coś ciekawego, a nie pomyślałam, że CHF jest tak bardzo skorelowany z EUR. Już mi nawet tak bardzo nie chodzi o koszt miesięczny (kredyt planuję zwiększać w połowie roku), bo WIBOR pewnie jeszcze bardzo spadnie, ale nie mogę jakoś uwierzyć, że frank nie spadnie w dłuższym okresie i bym chciała skorzystać na spadku wielkości kapitału po przeliczeniu. Ale to już jest spekulacja, więc najchętnej bym to jakoś zabezpieczyła, ale zupełnie się nie orientuję co jest dostępne i ile kosztuje. Kurde, przecież w takich czasach pewnie pełno osób korci, żeby grać na spadek kursu, więc powinno coś takiego być dosyć tanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 08.02.2009 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 to może wizyta w jakimś banku albo na forum finansowym?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcmagda 08.02.2009 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 No pewnie tak (jeszcze mi trochę czasu zostało, finansowanie zostawiam na później - jak już będę wiedziała ile potrzebuję ). Tak zaciągam języka czy ktokolwiek używa - a nuż ktoś się znajdzie i mnie nakieruje. Taka faza wczesno przed zakupowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 08.02.2009 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 No pewnie tak (jeszcze mi trochę czasu zostało, finansowanie zostawiam na później - jak już będę wiedziała ile potrzebuję ). Tak zaciągam języka czy ktokolwiek używa - a nuż ktoś się znajdzie i mnie nakieruje. Taka faza wczesno przed zakupowa jeżeli Ci jeszcze trochę czasu zostało to odpuść sobie temat. Sytuacja obecna może być radykalnie inna od tej za 2-3 miesiace. Popatrz wstecz. Jakbyć się przygotowała w lecie zeszłego roku, że zimą dobierzesz kredyt, to byś się niemiło rozczarowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcmagda 08.02.2009 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Poniekąd i tak się dałam zrobić, bo rok temu sprawdzałam zdolności kredytowe i podejmowałam decyzje co do wielkości domu i planowanych kosztów. A teraz mogę sobie te zdolności w nos wsadzić, a projekt w toku - dobrze, że planowałam z zakładką. Co najgorsze nie mam pojęcia jak to wszystko się skończy i mocno mi to utrudnia prace projektowe. De facto opóźniam teraz trochę wszystko, aby zobaczyć jak się ustawi i rynek finansowy i rynek pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JACEK I MADZIA 09.02.2009 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 FAJNIE TEMAT SIE ROZWIJADZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA WPISY I PISZCIE DALEJ.TEŻ JESTEM W OKRESIE EWENTUALNEGO WYBORU BANKU KREDYTUJĄCEGO MOJA PRZYSZŁĄ NIERUCHOMOŚĆ.POZDRAWIAM I ZAPRASZAM DO PISANIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts