częstochowianka 23.03.2009 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 WITAJCIE !!! MAM PYTANIE - CZY PO OCIEPLENIU DACHU WATĄ DAWAC ŁATKI DREWNIANE CZY ROBIC ALUMINIOWY STELAZ ???? CO LEJEJ ? I CIEKAWE JAK TO CENOWO WYJDZIE ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikołaj1719499942 12.04.2009 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2009 WitamDługo mnie nie było. W tej chwili jesteśmy na etapie fundamentów. I tutaj chciałbym rozwiać swoje wątpliwości. Bloczki od wewnątrz che pomalować dysperbitem, następnie rozłożyć kanalizacje, uzupełnić piaskiem i zagęścić. I teraz co dalej? Dać folię i zbrojenie, czy lać beton bez zbrojenia? Jaki beton laliście b-10 b-15 b-20? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diler 15.04.2009 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Witam.Ja lalem beton bezpośrednio na ubitą ziemię z gruzem w fundamentach.Beton nie musi być nadzwyczajnie mocny.Dopiero potem dasz folię styropian zbrojenie i wylewkę końcową.Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikołaj1719499942 15.04.2009 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Czyli ubić piasek i lać bezpośrednio na to? Może jednak dam jeszcze folie, to zawsze dodatkowa izolacja i beton lepiej dojrzeje. 10 cm betonu wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dudniczenko 16.04.2009 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Czyli ubić piasek i lać bezpośrednio na to? Może jednak dam jeszcze folie, to zawsze dodatkowa izolacja i beton lepiej dojrzeje. 10 cm betonu wystarczy? u mnie jest podmokły teren i dałem folię budowlaną, która dodatkowo zapobiegała wyciąganiu "mleczka" z betonu przez ziemię płytę wylewałem wspartą na ścianach fundamentowych wraz z siatką zbrojeniową 6mm folia pod styropianem często po paru latach jest podziurawiona jak sito, ponieważ podłoże jest chropowate a płyty wylewki pracują moim zdaniem warto dać dodatkową folię 3 mm niestety święty spokój kosztuje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diler 16.04.2009 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Witam.Mój fundament wychodzi z ziemi blisko 80cm nad teren.Także ja się wilgoci nie obawialem.Większy problem mialem gdy trzeba bylo wypelnić po brzegi fundament ziemią i gruzem.Kilka wywrotek zalatwilo sprawę.Porządnie ubij lub zalej wodą żeby siadlo co ma siąść i lej beton.Ja wylalem 6cm betonu.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikołaj1719499942 10.05.2009 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Mam pytanko. Ile kosztowała was instalacja grzewcza (robocizny i materiałów z piecem )? My mamy zamiar ogrzewać węglem. Chcemy zrobić podłogówkę w salonie, kuchni oraz łazienkach, w pozostałej części grzejniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dudniczenko 12.05.2009 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 cena za instalację nic mówi, ponieważ bardzo dużo zależy od układu i wyboru producenta materiałówrozrzut może być od 15k do 30k PSkiedyś pisałem o automatycznym podawaniu opału do kotłowniostatecznie wybrałem wariant bunkra podziemnego przed kotłownią o wymiarach 3x2x1w sumie 6 m3 czyli maksymalnie ok. 4,8 tony węglaw sobotę wykonałem płytę fundamentową z kratką kanalizacyjną do odprowadzania ewentualnej wody gruntowej/deszczowej boks będzie zasypany równo z ziemią a otwierać się będzie za pomocą lekkich klap zrzut węgla bezpośrednio z auta do boksuw dalszym etapie ślimak podający opał bezpośrednio do kotłowniznajomy ma podobny boks i działa i jest bardzo wygodne a przede wszystkim kotłownia jest czysta pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emi__ 13.05.2009 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Witam Was, forum odkryłam wczoraj i bardzo się cieszę, ze tak Was dużo. Budowę M14a zaczęłam w sierpniu 2008. Teraz mam tynki wewnętrzne i czekam na okna. Największy dylemat mam z elewacją. Dach jest brązowy, okna będą orzechowe, kolor elewacji żółty (nie wiem jaki odcień), natomiast zastanawiam się nad klinkierem, (tak jak jest w projekcie aż tak pod okna). Grill oczywiście zrobię taki jak komin. iza-lublinianka - Ty masz podobny kolor dachu, czy masz już pomysł na elewację ? http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/932b38f7dde95a9a.html serdecznie Wszystkich pozdrawiam,Emi__ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza-lublinianka 13.05.2009 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Witam Emi. oczywiscie ze mam juz upatrzony kolor elewacji-bedzie to jasny ecri, cos takiego jak piaskowy.no my juz duze postepy zrobilismy-w koncu! .okna juz z miesiac czasu mamy.Brama garażowa bedzie jutro.drzwi wejsciowe tez na dniach(juz czekaja tylko na nas:= .pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emi__ 13.05.2009 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 super izo-lublinianko, cieszę się z Twoich postępów w pracach i oczywiście chętnie zobaczyłabym efekt ... oczekuję na zdjęcia ... W jakim kolorze masz okna ? A co z klinkierem, dajesz jakieś dodatkowe dekoracje na elewacji ? pozdrowionka,Emi__ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza-lublinianka 13.05.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Zdjecia na dniach na pewno dodam.kolor okien to orzech,drzwi i brama garażowa tez sa bardzo zblizone do koloru okien.co do klinkieru to raczej zostawimy tak jak jest(czyli tylko pod malymi oknami).z grilla zewnetrznego zrezygnowalismy wiec moze tam jeszcze damy taki klinkier ale narazie robimy cala reszte-pomysli sie.pozdrawiam i rowniez czekam na kolejne fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dudniczenko 14.05.2009 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 u mnie np ciekawie wyszło połączenie orzecha z mahoniem tzn okna ciemny orzech a drzwi wejściowe i brama garażowa w mahoniu szafa przesuwna mahoń + jasna limba + profile "mosiądz" wzorowana na tym:http://lh5.ggpht.com/_htYcobHXB5c/Sgux-xDWNJI/AAAAAAAAB0s/4H4nS7e9DEw/szafa%20kolory.jpg parapety wewnętrzne też w mahoniu:-) kolory rzecz gustu ale warto przetestować różne kombinacje też poważnie zastanawiam się nad płytką klinkierową pod oknami tak jak pierwotnie w projekcie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza-lublinianka 15.05.2009 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 witam.mamy brame bardzo jestesmy z niej zadowoleni.ladna,funkcjonalna,automatyczna dodalam kilka zdjec troche slabej jakosci bo robione telefonem,ale cos tam widac.pozdrawiam wszystkich http://foto.onet.pl/g1efi,qzhq4q8cqq4s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emi__ 15.05.2009 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Hej izo-lublinianko dopinguję Cię, strasznie jestem ciekawa ecri, bo wydawało mi się, że żółty najlepszy z brązem ... ... aż się mocno uśmiechnęłam, że okna też masz orzech ... a jakiej firmy ta brama ... taka fajna ...? bo do tego jeszcze nie doszliśmy, więc nie mam swoich typów ... ... drzwi wejściowe i garażowe mamy w tym samym kolorze co okna, już nie chciałam za dużo odcieni brązu ... ... natomiast klinkier pod oknami cały czas nie daje mi spokoju ... ... wrzuciłam kilka fotek ... http://emidom.fotosik.pl/albumy/633527.html serdecznie Was pozdrawiam,Emi__ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emi__ 17.05.2009 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 o, znalazłam elewację która mi się podoba ... http://projekty.interia.pl/projekty/2006-niewielki-wariant-ii pozdrawiam,Emi__ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza-lublinianka 17.05.2009 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 bardzo ladny kolor.mi wlasnie mniej wiecej o taki tez chodzi,nie ciemniejszy.lub jasny ecri. gdzie Emi__ sie budujesz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emi__ 18.05.2009 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 cieszę się, że Ci sie podoba ... ja mówię, że to żółty, bo chciałabym aby najbardziej wpadał w żółty, nie w ecri, gdzie byłoby za blado i zimno, ani w jakiś odcień beżu ... ale rzeczywiście trudno ten kolor określić ... buduję się na peryferiach Warszawy od strony zachodnio-południowej, (izo-lublinianko - gdybyś chciała nazwę ulicy, to moge przesłać na priv.) pozdrowionka,Emi__ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulkawj 04.06.2009 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Tak sie naczytałam, naoglądałam, że tylko gratulować i zazdrościć My mamy już pozwolenie na budowę M14, tylko kredyty i banki oszałały, więc bijemy sie z myslmi, czy damy rade spłacić kredyt. Wiem, że budowaliście jakiś czas temu a teraz ceny wariują - podobno obecnie spadły, ale jeśli mogę prosić napiszecie - jakie były koszty poszczególnych etapów. Dzieki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
częstochowianka 14.06.2009 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 witaj anulka ! pomysł z podpiwniczenie bardzo mi sie podoba , sama tak mam i jest to strzał w 10 , w piwnicy zawsze mozna wstawic piecyk i odkurzacz centrALNY a tam gdzie oryginalnie w projekcie jest kotłownia mozna zrobic biuro ,gabinet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts