Mikołaj1719499942 23.06.2010 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 Mikołaj a tak jakby można było prosić o fotki tego zadaszonego tarasu .. Jak znajdę jakieś zdjęcie to umieszczę. Jeżeli chodzi o ogrzewanie. Co prawda jeszcze nie ogrzewam, ba nawet kotła nie mam, ale na 99% będziemy palili owsem. Chcę kupić kocioł granpala. Z moich obliczeń wynika, że bez poddasza powinien zużyć ok 4 ton owsa. Co przy cenie ok 350 zł daje koszt roczny ok. 1400 zł. Żałuję, że nie kupiłem owsa zimą, był po 150 zł . Jak na razie to tylko wyliczenia, mam nadzieję że się sprawdzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jędruśki 25.06.2010 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 amyf i Mikołaj gratulacje.Mikołaj a tak jakby można było prosić o fotki tego zadaszonego tarasu to duży buziak w Twą stronę,bo również mocno zastanawiamy się nad formą zadaszenia tarasu.To wkrótce,wkrótce będziecie się pakowali na nowe włości,fantastyczne uczucie. Jędruśki prześledziłam Wasz Dziennik Budowy i powiem szczerze,że Wasze zmiany w projekcie są nie do przebicia pod względem ilości,a zarazem wielkiej odwagi,ale napewno macie to już dobrze przemyślane a przez co nie jedną noc nie przespaną. Zobaczcie jeden projekt,a ile zmian niepowtarzalnych.To się nazywa elastyczność projektu. Czyli że dobrze? Czy raczej za mało czy za dużo? Przyznamy się że nawet nie za długo zastanawialiśmy się nad tymi zmianami. Dużą zasługę ma nasza Małgosia Arch. Doświadczona Kobitka i potrafiąca zasugerować pewne rozwiązania. A co z pozostałymi budującymi ...... ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulkawj 25.06.2010 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 My również chetnie zobaczymy zadaszony taras Prosimy o fotki. Nadal tynkujemy a dodatkowo szukamy drzwi zewnetrznych, parapetów wewnętrznych i myślimy o hydraulice, wykopalismy częśc dziur pod ogrodzenie i ... ogólne szleństwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikołaj1719499942 26.06.2010 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 Oto obiecane zdjęcia naszego tarasu. Oprócz zadaszenia, został również nieco wydłużony. Już teraz sprawdza się świetnie. http://img580.imageshack.us/img580/8818/83499930.jpg http://img691.imageshack.us/img691/4976/40715614.jpg http://img341.imageshack.us/img341/1125/33233589.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jędruśki 26.06.2010 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 Bardzo śmiała i odważna zmana! Zapytam tylko na którą stronę świata zorientowany macie taras? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulkawj 27.06.2010 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Bardzo fajny pomysł. Zimą osłoni od śniegu, deszczu a latem od słonka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bukalka 28.06.2010 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Mikołaj wow zawalisty ten taras.Gratuluję wygląda świetnie,strzał w dziesiątkę.Dzięki za fotki.Jędruśki co do zmian to może nie tyle dużo tylko... tak odmienne,a czy dobrze to Wasz wybór mi nic do tego, tak jak napisałam nasz projekt jest tak elastyczny,że chyba da się i z nim i w nim zrobić cuda,ale skoro się zdecydowaliście to napewno będziecie z tych zmian zadowoleni jak ja z likwidacji garażu. I teraz pytanie do Was ktoś tu gdzieś,kiedyś pisał o antresoli,kto to był??? Czy zrobił tą antresolę jeśli tak to znowu proszę bardzo o fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jędruśki 28.06.2010 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 [quote name=bukalka Jędruśkico do zmian to może nie tyle dużo tylko... tak odmienne,a czy dobrze to Wasz wybór mi nic do tego, tak jak napisałam nasz projekt jest tak elastyczny,że chyba da się i z nim i w nim zrobić cuda,ale skoro się zdecydowaliście to napewno będziecie z tych zmian zadowoleni jak ja z likwidacji garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bukalka 28.06.2010 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 AAA i pięknie działeczka się Wasza reprezentuje po krzewowo-drzewnych porządkach.Życzę szybkiego załatwiania papierologii,bo dla mnie ten okres chyba był najbardziej męczący i dłużący się i drażniący mnie z całej budowy.Reszta to pikuś.Pzdr Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jędruśki 28.06.2010 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Papiromania już za nami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melpuławianka 29.06.2010 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Mikołaj - gratuluję postępu na budowie taras prezentuje się bardzo fajnie i na pewno będzie przydatny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 14.07.2010 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 i kolejny zonk na budowie chociaz cale szczescie nie tak powazny jak piwnica... gosciu od betonu nas wystawil mielismy wylewac podbeton pod posadzki a on zadzwonil rano ze ma lepsza robote i ma nas gdzies > co za kretyn...a najgorsze jest to ze zostawilismy u niego calkiem niezla sumke bo bralismy od niego beton, piasek i bloczki - to mnie najbardziej wkurza ze nas po oprostu olał tak to jest jak sie uzgadnia wszystko przez telefon bez żadnych pisemnych potwierdzeń... ale udalo sie zalatwic beton z innej betoniarni i już od nich będziemy brać różna rzeczy jędruski - pomysl super z tym zadaszeniem, musze porozmawialć o tym z mezem moze go namowie jeszcze na jakies zmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jędruśki 14.07.2010 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 amyF.......zadaszenia należy gratulować Mikołajowi. My raczej nie rozważaliśmy takiej opcji. Nasz taras zorientowany na wschód i raczej nie miałby sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 14.07.2010 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 no faktycznie pokrecilam pogoda niezbyt na mnie działa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 15.07.2010 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 My opalamy węglem. Roczny koszt ok. 3 tyś, ale zimą temperatura w domu w granicach 24 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 16.07.2010 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 dzieki agnieszkakusi za info myslimy o ekogroszku bo ponoć znacznie wygodniejszy od węgla. kolega dał mi wyliczenia z ogrzewania swojego domu (o połowę większego) i cenowo nie wychodzi tak najgorzej - trochę drożej niż węgiel ale znacznie taniej niż gaz z butli czy olej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 16.07.2010 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 tylko podobno jest problem z kupowaniem dobrego groszku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 20.07.2010 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 no niestety tez słyszałam u mnie takie opinie (okolice poznania) ale ten mój znajomy mówi że sprowadzal z czech...niewiem czy będzie mi się chciało tracić czas na organizowanie tego ekogroszku bo może sie okazać że z jednej strony to będzie ułatwienie (obsługa) a z drugiej utrudnienie...agnieszkokusi - a jak działa ten wasz piec zasypowy? dużo z nim problemów? odnośnie obsługi??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikołaj1719499942 20.07.2010 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Ja również poszukuję paliwa. Tylko tyle, że będzie to owies . Mam zamiar kupić granpala i palić biomasą. Z tego co czytam, jest znacznie mniej brudu w kotłowni i taniej (zwłaszcza jak się mieszka na wsi) niz w przypadku ekogroszku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 22.07.2010 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 no ja w sumie to bede mieszkać na wsi a jakie są koszty takiego pieca? czy to jest cos podobnego do pelletu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts