Bad 01.10.2012 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 No i mamy październik... Powoli czas rozglądać się za wełną na ocieplenie stropu. Zamierzam po prostu położyć ją na stropie - czy potrzebna jest jakaś folia albo membrana od spodu albo na wierzch? Może ktoś ma jakieś doświadczenia w tym temacie?Powodzenia z dachem Michał82!Powodzenia z ociepleniem evilser! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evilser 06.11.2012 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 (edytowane) hejka!bardzo tu cicho, nikt nie pisze, nikt sie nie chwali swoimi osiagnieciami w budowie.....zapraszam do ogladania ocieplonego naszego domku.... http://www.mojalbum.com.pl/Foto-PM6CX6MQ.jpg http://www.mojalbum.com.pl/Foto-EXITZK7Z.jpg http://www.mojalbum.com.pl/Foto-KRIAUV66.jpg http://www.mojalbum.com.pl/Foto-8PUGP4UC.jpg Edytowane 6 Listopada 2012 przez evilser Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał82 15.11.2012 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Ładnie- jaki kolor elewacji? (szkoda tylko, że nie cofnąłeś sobie nadproży żeby schować te rolety pod ociepleniem.ale to tylko moje zdanie:). U mnie na razie nie ma co wrzucać dach skończony a okna i drzwi zabite dechami czekają do końca lutego jak mrozy pozwolą to okna przyjadą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 16.11.2012 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Piękny domek . My wykańczamy dom i siebie... Teraz trzeba ocieplić strop - czym Wy ocieplaliście? Wełnę kładliście bezpośrednio na strop czy na jakąś folię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evilser 16.11.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Heja!Kolor elewacji - ecru...Pomysł z roletami wyskoczył dopiero po założeniu okien dlatego nie można było schować tych skrzynek...wyglada dobrze!Ja ocieplałem tylko poddasze, stropu nie...pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulkawj 25.11.2012 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 Wpadłam zobaczyć, jak idą prace budowlane.... Szatynka, jak się mieszka? Nam w lipcu minął rok i cały czas coś mąż dłubie. Teraz dopiero kończymy ogrodzenie z przodu i wjazd. Na przyszły rok kolejne prace, ale nie żałuję, że wprowadziliśmy się do niewykończonego domu. Jak się ma męża z ADHD, to trzeba mu dać dużo pracy, żeby się nie nudził. Pozdrawiamy budowlańców i mieszkańców! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał82 07.12.2012 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 (edytowane) Hejka U mnie na budowie spokój. Okna zamówione 12600 rolety zamówione 9600 tynki gipsowe na kwiecień zabukowane 14 zł m2 bez materiału z materiałem 24zł hydraulik 100zł punkt zaklepany na marzec elektryk teściu+ ojciec zaklepani wylewki 9zł bez materiału ale ja styro wykładam też już zabukowany wszysko na 2013:) tylko żebym się 22 grudnia obudził:D Edytowane 7 Grudnia 2012 przez Michał82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 10.12.2012 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Będzie OK . Nie po to się tak męczę, żeby teraz to wszystko diabli wzięli... Prawie ociepliłem strop (zabrakło mi ze dwie rolki wełny) i szykuję się do pierwszej zimy w domku. Teraz jeszcze podłączenie wszystkiego w łazience i przenosimy się na ten plac budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 30.12.2012 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 No i niespodzianka... końca świata nie było . A my od Wigilii już na swoim! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał82 31.12.2012 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 Hejka No to gratki i Udanych baletów w nowo wybudowanych domkach, wszystkiego czego sobie wymażycie oraz by ten 2013 był jeszcze lepszy niż mijajacy rok. . Szczęśliwego Nowego Roku 2013 życzą Michał i Izabela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 01.01.2013 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 My również życzymy szczęścia i powodzenia w Nowym Roku 2013 wszystkim budującym M14 i M14a! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał82 04.01.2013 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Mam pytanko do wszystkich jakiej mocy piec stosowaliście?? do tych powiedzmy 130m2 ja mam na oku piec 19KW Witkowskiego z podajnikiem tłokowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 04.01.2013 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Ja mam 6 KW. Ale nie mam pieca tylko pompę ciepła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evilser 04.01.2013 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 polecam piecyki Termo-tech Stąporków - osobiście mam 22KW bo tak sobie wyliczylem na ilosc grzejnikow i ciepla wode.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał82 05.01.2013 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 polecam piecyki Termo-tech Stąporków - osobiście mam 22KW bo tak sobie wyliczylem na ilosc grzejnikow i ciepla wode.... Ajeśli moge zapytać jakie zakładałęś straty ciepła na m2?. Ja chyba będę zakładał 60W/m2 do tego 10 grzejników+5obiegów podłogówki+200litrów zbiornik.Oczywiscie w projekcie jest zapotrzebowanie na 19. KW. Dzieki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał82 27.02.2013 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Witam Wszytskich pustki straszne tutaj wiec sie pochwale okna zamontowane przy nastepnej okazji dołacze foty. za tydzien montują rolety no i startujemy z elektryką w sobotę . No i mój pan Hydraulik był tak miły i zrobił mi wstepny kosztorys wyszło ok 22tyś bez grzejników piecyk Stalmark Duo Boss 19 Kw. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jodełka 27.02.2013 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Hej. Dawno mnie tu nie było więc zaglądam i ciekawa jestem jak Wam idzie budowanie:) My mieszkamy już od lipca zeszłego roku. Na wiosne planujemy zbudować taras i połozyć płytki na ganku i może jeszcze starczy pieniądza na tujki i i inne zielone cuda. Pozdrawiam serdecznie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziara12321 28.02.2013 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów, właśnie zaczynamy budowe naszego wymarzonego M14a w woj. kujawsko-pomorskim zazdroszczę wszystkim, którzy już w nim mieszkają Długa droga przez nami , a wszystkei wasze opinie i podpowiedzi bardzo pomocne Jesteśmy na etapie wylania ław fundamentowych, teraz układamuy bloczki i zaczynamy "wystawać z ziemi" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jodełka 28.02.2013 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 madziara12321 budowanie to faktycznie długa droga ale jednak szybko się ją pokonuje, sama zobaczysz:) Powodzenia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziara12321 28.02.2013 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Jodełka,Twój domeczek jest śliczny, my mamy mocno ograniczone fundusze....ale równiez pełną głowę pomysłów.. la jest taki aby wprowadzić sie na wigilię....znajomi zapowiadają u nas sylwka....trzeba się więc spreżać.. POstaram się powklejać jakieś zdjęcia...chciałabym zasiegnąć opinii na temar dachówki.. wybieram między esówką euronita a braasem..kolor grafit Jak myslicie....która lepsza?? oczywiście mówię o cementowej ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts