bukalka 19.02.2008 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 No to i ja już mogę się pochwalić dom nabiera gabarytów. http://img146.imageshack.us/img146/5724/p2193946dy1.png http://img101.imageshack.us/img101/1846/p2193948yr1.png http://img519.imageshack.us/img519/7234/p2193967wc0.png Pzdr Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 20.02.2008 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Bukalka, jaka decyzja z kotłownią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bukalka 20.02.2008 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Drzwi zewnętrzne zamurowane pozostały tylko wewnętrzne i pewnie już tak pozostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikołaj1719499942 20.02.2008 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Agnieszka - jaki wymiar ma twoja witryna? Patrząc na zdjęcie chyba jest nie otwierana? A w ogóle to zabił nam ćwieka jeden z fachowców u którego wczoraj byłem. Założenia były takie, że nie robimy poddasza. Miały być tylko schody strychowe. Jednak po obejrzeniu projektu fachowiec ów stwierdził, że po takich schodach to można raz do roku wejść. Podobno są bardzo niewygodne Jak myślicie? Może trochę i racji w tym jest. Nie bardzo sobie wyobrażam aby np zimą wchodzić po takich schodach z górą prania do rozwieszenia czy z innymi manelami. Dlatego padł pomysł zrobienia normalnych (prawie) schodów. Aby nieco oszczędzić miejsca chcemy zamiast wylewnych betonowych zrobić np. kręcone http://www.allegro.pl/item311468665_schody_krecone_160cm_debowe_stal_nierdzewna.html Rozwiązanie na pewno bardziej wygodne od strychowych a pewnie mniej od zabiegowych. Poddasza i tak byśmy narazie (w ogóle ) nie wykańczali. Niestety w takiej sytuacji odpada usytuowanie kominka między salonem a kuchnią. Podpowiecie co nieco? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 20.02.2008 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 ze schodami nie podpowiem witryna 220szer x 180 wys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diler 21.02.2008 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Witam wszystkich. Jestem w szoku.Wydawałoby się że była promocja na projekt tego domu. Nie miałem czasu ostatnio tu zaglądać i proszę ilu nowych budowniczych.Nie do wiary!!!Za dwa tygodnie montaż okien,drzwi i bramy garażowej.Zamówiłem styropian na cały dom.(8,5 tys.zł.) Obecnie kończę ocieplenie dachu i stelażu pod rygipsy. Dudniczenko masz może plan rozmieszczenia czujek od alarmu? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bukalek 21.02.2008 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Dudniczenko wysłałam priva do Ciebie pilne!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dudniczenko 21.02.2008 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Dudniczenko masz może plan rozmieszczenia czujek od alarmu? Pozdrawiam. alarm obwodowy do każdego okna + czujka ruchu do każdego pomieszczenia (w narożnikach skierowana na okna) przy włączonym alarmie obwodowym swobodnie możesz chodzić po domu (ważne przy zwierzętach w domu) w oknach można zamontować kontraktony + czujniki wstrząsowe kontrakton u dołu pozwala na swobodny uchył okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dudniczenko 23.02.2008 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Dudniczenko wysłałam priva do Ciebie pilne!!!!!! i jak poradziliście sobie z tymi słupkami? z tego co widzę to też poszliście odważnie w górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dudniczenko 23.02.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 masz może plan rozmieszczenia czujek od alarmu? Pozdrawiam. tak powinno być poprawnie dla parteru http://lh6.google.pl/dudniczenko/R8B8BS8kJjI/AAAAAAAABKE/hNJVKSjxszs/s400/dom_362_3_alarm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bukalka 23.02.2008 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 jak poradziliście sobie z tymi słupkami? Dzięki Dudniczenko zdjęcia i opisówka pomogły nam bardzo.Więc tak ta rama co jest zrobiona musi pozostać bo mamy odchudzoną więzbe część słupków pójdzie w ścianki działowe,następnie zrobimy taką konstrukcję jak u Ciebie i wtedy te słupki które pozostaną widoczne zlikwidujemy,bo podtrzyma to już "Twoja" konstrukcja.Taki mi się majster od więzby trafił,że nic nie zasugerował że po podniesieniu poddasza te słupy wyjdą nam na srodkach pokoi,ale chrzestny wezmie to już w swoje niezawodne ręce i wyprowadzi nam ten bład.Nie mogę sobie tylko darować że my takie pierdoły przecież Pohlanka o tym napisała Ty wkeiłeś zdjęcia po poprawkach a my mimo to nie dojrzeliśmy w trakcie robót tego defektu ah..wr... z tego co widzę to też poszliście odważnie w górę Tak całe 3 pustaczki Ogólnie teraz jakiś kiepski okres mamy yzn jakiś pechowy.Blacharz miał już wchodziś z blachą we czwartek bo mieli blachę przywiezć, czwartek minął blachy niet,obiecana na piątek z rana,piątek minął i oczywiście też cisza nawet Panom się nie chciało zadzwonić,więc wizyta i obiecanka na poniedziałek,natomist ten termin też nie wypali bo od drugiego Pana dowiedziałam się iż blacha owszem ale dopiero poniedziałkowym transpotem ma przyjechać do firmy,więc poniedziałek też szlag trafi.Ogólnie blacha zamówiona i zadatkowana ponad miesiąc temu termin dostawy minimalny czyli od 1 tyg do 2 a tu już 5 tydzień i nic,normalnie z ludzi robią idiotów,w końcu blacharze pizdną tą robotę i pójdą do następnej umówionej normalnie ręce można załamać. Dudniczenko dziękuję jeszcze raz za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dudniczenko 25.02.2008 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 dzisiaj kolejny etap rozpoczęty, tynki trzymajcie kciuki pleeeeease Diler po lewej stronie okna puszka od systemu alarmowego http://lh6.google.pl/dudniczenko/R8MVxi8kJkI/AAAAAAAABLE/LoLEwPnDqNk/s400/IMG_5171.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bukalka 25.02.2008 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Dudniczenko gratulacje i trzymamy kciuki mocno... To teraz już z górki ,ale tempo masz zawrotne naprawdę...tylko pozazdrościć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dudniczenko 26.02.2008 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 dzięki bukalka Wasza budowa też idzie całą parą i przy tak sprzyjającej pogodzie będziemy się podobnie wprowadzać przy tynkach mokrych warto aby ekipa coś takiego stosowała http://www.welta.pl/html/p3.html Listwa do okien i drzwi stosowana przy tynkach mokrych wewnątrz i na zewnątrz . Przyklejana do ościeży okien i drzwi zapobiega powstawaniu rys i pęknięć na styku . Zabezpiecza ramy okien przed zabrudzeniem w czasie robňt tynkarskich. Skrzydełka profilu posiada taśmę klejącą na która naklejamy folię zabezpieczającą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dudniczenko 28.02.2008 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 ta niebieska maż to specjalny grunt pod tynki (gruntobet Kreisel'a)zapewnia równomierne wysychanie tynku i tym samym zapobiega pękaniunie jest tanie koszt ok. 2 zł/m2 ale podobno na tym nie warto oszczędzaćbez tego Kreisel nie daje gwarancjihttp://lh5.google.pl/dudniczenko/R8cGeS8kJlI/AAAAAAAABLs/ueCmXp7_JKo/s288/IMG_5192.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dudniczenko 02.03.2008 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 dzisiaj dokończyłem instalację pod domofon i telefon do domofonu dajcie przynajmniej linkę 8 żyłową oprócz tego kabelek do czujnika zmierzchowego a tak wygląda teraz ściana pod kominek po poszerzeniu na takiej ścianie chyba dobrze się będzie komponował prosty marmurowy portal kominkowy http://lh4.google.pl/dudniczenko/R8rFQK-R8fI/AAAAAAAABOE/_LeqBqoO8pw/s400/IMG_5201.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bukalka 05.03.2008 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Dudniczenko wklejaj fotki i dziel się swoimi cennymi spostrzeżeniami to że nie piszemy nie znaczy ,że nie czytamy,teraz czytamy uważnie jak nigdy.Więc pisz,pisz i wklejaj fotki to wszytsko bardzo mile widziane. I tak na koniec pochwalę się bo jednak dla mnie to coś wspaniałego.Dziś dostalismy telefon z banku że jest decyzja pozytywna w sprawie naszego kredytu juhuuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 06.03.2008 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 taaaaaaaaaaaaaak...tylko najgorsze jest to, że potem trzeba ten kreyt spłacać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dudniczenko 06.03.2008 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 taaaaaaaaaaaaaak...tylko najgorsze jest to, że potem trzeba ten kreyt spłacać taki jest standard w gospodarkach wolnorynkowych a my musimy mieć nadzieję, że nasze pensje będą powoli podążać za średnią w EU i tym samym raty będą coraz mniejszym obciążeniem gdybym tak nie myślał nie zdecydowałbym się na budowę a propos banków mam zamiar złożyć wniosek w moim banku o obniżenie marży o 0,1% w maju upływa dopiero rok od umowy kredytowej i prawdopodobnie odpowiedź będzie negatywna ale mam nadzieję, że łatwiej będzie później powołując się na pierwszy wniosek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bukalka 06.03.2008 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 taaaaaaaaaaaaaak...tylko najgorsze jest to, że potem trzeba ten kreyt spłacać Zgadza się trzeba spłacać ale Agnieszko żeby nie te kredyty to napewno wielu ludzi"np:ja" nie mogło by spełnić swoich marzeń- dom,mieszkanie,samochód,więc coś kosztem czegoś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts