fikus 26.03.2008 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 w Małopolsce. A gdzie będziesz mieć wejście do piwnicy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
częstochowianka 26.03.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 raczej na zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dudniczenko 27.03.2008 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Diler dzięki za namiary na stolarza.Pytałeś o kolor elewacji. Zastanawiam się nad jasnym piaskowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 27.03.2008 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 co kładziecie na parapety zewnętrzne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dudniczenko 27.03.2008 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 co kładziecie na parapety zewnętrzne? myślę o klinkierze coś w tym stylu (ten kolor elewacji pod parapetem jest też bardzo zbliżony do moich oczekiwań) http://www.bud-media.com.pl/warstwy/obrazki/czytelnia%20obrazki/poradniki/klinkier-krol%20parapetow/parapet%201.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 27.03.2008 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 o właśnie....ciekawe jaki jest koszt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diler 31.03.2008 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Dudniczenko zrobiłeś tynki?Pochwal się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dudniczenko 31.03.2008 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Dudniczenko zrobiłeś tynki?Pochwal się. straaaaaaaaasznie się te tynki przeciągnęły i miałem nawet już przez to małego doła po kilku przyjazdach na poprawki dzisiaj wieczorem tynkarze oficjalnie zakończyli prace wydaje mi się (okaże się w praktyce), że powierzchnia tynku jest na tyle gładko zatarta, że wystarczy ją zagruntować i pomalować są jednak pojedyńcze miejsca gdzie przy zacieraniu grubsze kawałki piasku pozostawiły drobne rysy i te chyba trzeba będzie cieniutko przelecieć gładzią wapienną np Kreisel 660 lub przeszlifować obiecuję w tym tygodniu uzupełnić zdjęcia z lepszych informacji to to, że w przyszły poniedziałek przyjeżdża kocioł z ekipą od centralnego ogrzewania pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
częstochowianka 03.04.2008 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 f a z e r co sie z tobą dzieje ??? czekamy na nowe fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bukalka 03.04.2008 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 obiecuję w tym tygodniu uzupełnić zdjęcia No tydzień dobiega końca U nas już elektryka dobiega końca,od soboty ruszamy z ociepleniem elewacji i w połowie następnego tygodnia tynki,hydraulik już mógłby wchodzić,ale niestety czekamy na okna,bo to za kosztowna sprawa żeby sobie tak to bez zabezpieczenia zostawić. Diler a co u Ciebie??? Pohlanka to już zupełnie o nas zapomniała,nic się nie pochwali fotkami urządzonego wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dudniczenko 05.04.2008 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 tynki co prawda jeszcze dosychają ale miały być więc sąhttp://lh3.google.pl/dudniczenko/R_ekTJwPgbI/AAAAAAAABQ0/RglMmqfbJNk/s400/IMG_5406.JPG.jpgwięcej w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diler 05.04.2008 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 Witam. Dudniczenko oglądałem fotki z tynkami.Bardzo mi się podoba ten tynk.No to jedna z grubych robót za Tobą.Ile worków tego tynku poszło? Ja za dwa dni kończę układanie kabli.Poszlo 900metrów kabla.W domu jest jak w elektrowni.Za tydzień ja zacznę to co Ty skończyłeś. Hi Hi. Oczekuję na projekt oczyszczalni ekologicznej.Potem wykopki i zakopię pojemnik z rurami.Okazało się że mam problem z gazem.Nie może iść w drodze mimo że tak miałem w warunkach do pozwolenia.Chcą aby gaz był na prywatnych gruntach bo to pozwoli w drodze ułożyć kanalizację.Droga do mnie ma 5,5m szerokości a już jest w niej wodociąg.To wszystko powoduje że teraz nie mam terminu realizacji przyłącza gazu.Poprzedni termin minął w marcu.Muszę wszystkich sąsiadów którzy od dawna mają gaz idący w drodze prosić o zgodę na przeniesienie rury gazowej na swoje działki.Nie wiem czy jest na to jakaś podstawa prawna.Moje warunki przyłącza gwarantowały mi przyłącz w drodze.Muszę wpaść do gazowni i się wyżyć na jakiejś Krystynie. To tak w skrócie co u mnie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dudniczenko 06.04.2008 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Witam. Dudniczenko oglądałem fotki z tynkami.Bardzo mi się podoba ten tynk.No to jedna z grubych robót za Tobą.Ile worków tego tynku poszło? dzięki Diler za dobre słowo bo ja o tych tynkach a raczej ekipie chciałbym jak najszybciej zapomnieć ten biały tynk cementowo-wapienny 510l jest ciekawy ale muszą być spełnione pewne warunki: -równe ściany/niskie zużycie z uwagi na jego koszt (u mnie niestety wieniec był nadlany i poszło więcej tynku) -ekipa bardzo przykłada się do wykończeń (teraz przed malowaniem będę musiał trochę go dopieścić co do zużycia to bardzo dużo zależy od równości ścian i jaka średnia grubość tynku ostatecznie wyjdzie u mnie z tym nie było różowo i wyszło niestety 9 ton (worki po 30 kg) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dudniczenko 06.04.2008 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 agnieszkakusi czy drzwi wejściowe otwierane do wewnątrz są wygodne?też myślę o takim rozwiązaniu ale nie wiem czy nie będą przeszkadzać w wiatrołapienapisz proszę jak się sprawdzają w praktyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FAZER 06.04.2008 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 http://img377.imageshack.us/img377/1605/2232318imgcz2.jpgWitam Częstochowiankę i pozostałych budowniczych.Siedzę cicho jak zając i się tylko przyglądam Waszym postępom. Macie bardzo dobre tempo i mnie powoli doganiacie.Diler ma problemy z gazem a ja się z nimi bujam prawie dwa lata. Mam już rurę w domu tylko jescze pustą. Brak ogrzewania spowdował przestój do wiosny z robotami wykończeniowymi. Zrobiłem tylko wejściówkę na posesję.PozdrawiamFAZERZdjęcia z budowyhttp://foto.onet.pl/252e1,sccokzcc6c4n,6eqev,u.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 07.04.2008 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Dudniczenko, drzwi do wewnątrz są super. Tyle, że u nas nie ma wiatrołapu - i nie odczuwamy jego braku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
częstochowianka 07.04.2008 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 widze ze prawie wszyscy podwyższają poddasze o srednio 3 maxy .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diler 07.04.2008 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Witam.Dzisiaj podniósłbym o cztery maxy.Ale tylko przy zmianie konstrukcji dachu.Jak podniesiesz dach bez zmiany to zrobisz sobie problem z oknami połaciowymi które również się podniosą.To bardzo istotne.Pamiętaj o tym.Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dudniczenko 07.04.2008 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 nie sądziłem Panowie, że z gazem a raczej z formalnościami z nim związanymi są takie problemymam nadzieję, że szybko się z nimi uporacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hafa 08.04.2008 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 widze ze prawie wszyscy podwyższają poddasze o srednio 3 maxy .. Dzisiaj podniósłbym o cztery maxy .. Zaczynam budowę z mocnym postanowieniem nie podnosić ścianki kolankowej nawet o pół cegły. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts