agnieszkakusi 08.05.2008 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 my mamy kominy o przekroju 20 z wentylacją. Nie pamiętam dokładnie symbolu. Coś było z "plus" na końcu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diler 11.05.2008 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 Witam.Ja użyłem do budowy kominów wentylacyjnych Leier LK3 a potem obudowałem ceglą klinkierową.Muszę powiedzieć że bardzo szybko się na nich stawia.K.Och. gratuluję i oczekuję na fotki z postępów budowy.U mnie instalacja c.o.i wody.Po połowie maja wchodzi firma z oczyszczalnią ekologiczną.Zamówiłem schody na poddasze (dębowe).Tynki pięknie schną bo pogoda łaskawa.W krótce plantuję ziemię w koło domu i robię ocieplenie zewn.(15cm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K.Och. 12.05.2008 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Hejka Odnośnie kominów to kolega z Rzeszowa doradza mi kupić Zapela z Boguchwały, ok. tysiąc zł tańszy od Scheidla, pewnie się połakomię, a tymczasem jutro "malujemy" dysperbitem ławy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K.Och. 12.05.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Wreszcie zamieściłem kilka fotek z budowy I jeszcze pytanko: czy kładliście papę pomiędzy stopę fundamentową a ścianę fund. z pustaków betonowych? Ile razy malowaliście dysperbitem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
częstochowianka 13.05.2008 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 nie kładlismy papy ..dwa razu malowalismy dysperbitem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bordom 19.05.2008 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Witam Ponownie!!! Widzę że jestem na podobnym etapie co K.Och. Panowie właśnie kończą układać bloczki fundamentowe...jeszcze z tydzień i fundamenty gotowe. W związku z tym moje pytanko..wiem że to trudno określić ale ile mniej więcej kosztowało Was drodzy forumowicze wybudowanie murów (bez stropu) ?- chodzi mi o robociznę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K.Och. 19.05.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Witam ponownie U mnie już fundamenciki wymurowane i pomalowane czarnym mazidłem, jutro będą ocieplać styrodurem. Mam pytanko do Dilera którego pozdrawiam (jak i Was wszystkich Forumowicze) a sprawa tyczy się tych "nieszczesnych" kolosów w więźbie, tzn. K9a. Czy Ty Diler coś zmieniłes i "odchudzieś" je? Potrzeba aż 240 x 240? Niby są takie w projekcie, może za grube? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diler 21.05.2008 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Witam.Ja zmieniłem konstrukcję dachu ale owe kolosy mam w konstrukcji.Ja więźbę miałem kupioną pół roku wcześniej i było za późno na zmianę.Dzisiaj na 100% dałbym w to miejsce takie krokwy jak reszta krokiew.Górale pukali się w czoło dając do zrozumienia że konstruktor przegiął.Zdecydowanie za grube.Do dziś leżą za domem 12metrowe płotwy i te kolosy.Nie pamiętam czemu ale zamówiłem ich 4szt.Ja już prawie kończę c.o. i wodę i wylewki ruszą w czerwcu.Zyczę powodzenia w budowaniu i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K.Och. 22.05.2008 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Tempo zawrotne Diler, tylko pozazdrościć, u mnie na razie stanęło bo deszcz leje codziennie . Zastanawiam się nadal nad tymi kolosami w więźbie i chyba zamienię je na takie, jak cała reszta. Jeśli się nie mylę, to u Dudniczenki widziałem na fotkach "niepogrubione" belki, dobrze zauważyłem? A zatem pytanko do Dudniczenki: czy ktoś przeliczał Ci ten dach? Czy tak grube belki przenoszą obciążenia? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dudniczenko 24.05.2008 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 witam, nie zaglądałem tu dawno dlatego trochę spóźniona odpowiedź przekroje więźby mam takie jak w projekcie ale cieśle uważali, że są przewymiarowane FAZER melduję, że po miesiącu od wylewek uruchomiłem nareszcie podłogówkę kotłownia (kocioł 25kW + stacja uzdatniania wody) http://lh4.ggpht.com/dudniczenko/SDgz5HJDG5I/AAAAAAAABS8/O3Nlsi2E0UU/s400/IMG_5596.JPG http://lh3.ggpht.com/dudniczenko/SDgz_3JDG6I/AAAAAAAABTE/h6fVKmHnrgE/s400/IMG_5599.JPG część sterowania http://lh4.ggpht.com/dudniczenko/SDg0DHJDG7I/AAAAAAAABTM/IbHOJgE53V0/s400/IMG_5598.JPG i rozdzielacz na parter http://lh3.ggpht.com/dudniczenko/SDg0H3JDG8I/AAAAAAAABTU/1nN9J_5GuxQ/s400/IMG_5597.JPG pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FAZER 27.05.2008 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Witam! Dudniczenko kotłownia wygląda bardzo poważnie, jakby to był jakiś okręt podwodny.Gratuluję, że tak sprawnie organizujesz budowę. Ja w dalszym ciągu czekam na gaz (w czerwcu będzie 2 lata) ale mam nadzieję że w przyszłym miesiącu już uporam się z umowami i gaz popłynie w rurze. W międzyczasie zrobiliśmy taras od strony ogrodu-jest oryginalny, ale nie wiem czy nie przesadziliśmy. http://foto2.m.onet.pl/_m/4f333b3446ac8cf354ec1b424fda1ce2,5,19,0.jpgZdjęcia z budowyhttp://foto.onet.pl/252e1,sccokzcc6c4n,f40mj,u.html PozdrawiamFazer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 27.05.2008 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Fazer, taras bardzo ładny. W czym niby mielibyście przesadzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dudniczenko 27.05.2008 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 FAZER tarasik dopieszczony jak cała resztaagnieszkakusi masz obok domu jakiś składzik na węgiel?Czy ostatnio palisz?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FAZER 27.05.2008 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Agnieszkakusi-problem z tym tarasem polega na tym, że jest położony na nim naturalny kamień i nie jest to równa powierzchnia, tylko wersja kocie łby. Równe ustawienie stołu i krzeseł będzie problemem. PozdrawiamFazer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 28.05.2008 05:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Dudniczenko, składzik jeszcze nie powstał, ale jest w planach. Palimy na ciepłą wodę i czasami puszczamy na grzejniki.Fazer, no to może być problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apoloniaam 28.05.2008 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Fazer, taras bardzo ładny. W czym niby mielibyście przesadzić? Podzielam zadanie. Może "kocie łby" nie są praktyczne ale za to jakie piękne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K.Och. 28.05.2008 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Mnie też się tarasik podoba Fazer , a jak odlotowe jest to zdjątko tarasiku tak, jakbyś w ramy okienne wstawił jakieś kolorowe obrazki, a nawet w okno po prawej stronie widok M-14 stki z okładki projektu!, super wyszły te odbicia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dudniczenko 28.05.2008 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 agnieszkakusi mała literówka i zmieniła zasadnicze pytanie, które miało być takie:czym ostatnio palisz?pisałaś kiedyś coś o próbach z miałem nawet takim specjalnym a przy okazji tanimjestem ciekaw jakie masz doświadczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 28.05.2008 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 nieźle... palę drzewem i dorzucamy łopatkę groszku, aby złapał wysoką temperaturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K.Och. 01.06.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 A czy ktoś z Was Forumowicze obniżał poziom podłogi pod piecem centralnego dla grawitacyjnego obiegu wody? Dostałem taką radę od kierownika budowy, a nie wiem jak to działa w praktyce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts