Dudniczenko 13.07.2008 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 w tym temacie nie pomogęnie mam grawitacyjnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diler 14.07.2008 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Witam. K.Och. Wentylacje grawitacyjną wykonałem w kominie do kominka.Natomiast wentylację z łazienki między sypialniami wykonałem w płycie rurą PCV do komina w kotłowni.Naturalnie komin w kotlowni ma dodatkową komorę. Na górze zrobiłem jedną kratkę went. podłączoną do kominka w dachówce.Dachówki z wywiewkami mam po 2 sztuki na każdej stronie płaszczyzny dachu. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FAZER 14.07.2008 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 WitamDiler-elewacje zewnętrzną mam z firmy Terranova/Weber, jest to tynk silikonowo-akrylowy i zużyłem ok 450 kg.Mam ją już prawie rok i jest wszystko OK.Dudniczenko- ja chcę położyć w pokojach deskę albo trójwarstwową(grubość ok 15mm) albo jest dwuwarstwowa o grubości 11 mm, gdzie grubość górnej warstwy wynosi 6mm.Będę się starał położyć 11mm deskę bo będę miał mniejsze straty ciepła i koniecznie dąb bo z polskich gatunków drewna najlepiej się nadaje na podłogówkę.Twoje wnętrza zaczynają nabierać smaku, pamiętaj aby ustawić fugi na dylatacjach wylewki żeby później nie popękały Ci płytki.PozdrawiamFazer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K.Och. 15.07.2008 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Witam wszystkich hej Diler, a jak się mają ceny Twoich wywiewek? Dowiadywałem się u siebie i do mojej dachówki jeden kominek kosztuje ok. 520 zł. Czy i jak robiłeś/liście odpowietrzania pionów kanalizacyjnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dudniczenko 15.07.2008 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 na allegro są tanie plastikowe zamienniki dachówek specjalistycznych ten jeden element nie musi być koniecznie ceramiczny nikt się nie zorientuje jak sam nie powiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dudniczenko 15.07.2008 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 FAZER z Twoich ust to prawdziwy miód na serce w miejscach dylatacji am zamiar dać delikatną, matową listwę mosiężną (już taką dałem w wiatrołapie) jak mój kafelkarz (pozdrawiam serdecznie) skończy salon to przymierzymy w kuchni wzorek w szachownicę w karo korci mnie na białe, lakierowane drzwi (pol-skone Fiord) w stylu norweskim w tym tygodniu już muszę ostatecznie je zamówić, ponieważ straszne terminy oczekiwania (8 tygodni) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dudniczenko 16.07.2008 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 trochę żałuję, że kibelka nie przeniosłem na przeciwną ścianęhttp://lh3.ggpht.com/dudniczenko/SH5UaNF08tI/AAAAAAAABaY/Khb9ifFw5vo/s288/IMG_5871.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
częstochowianka 18.07.2008 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 jak to na przeciwną ? a ta łazienka widoczna na fotce to gdzie jest dokladnie ..a swoja drogą to na poczatek zrobie lazienke tą po lewej stronie tz tą 5 metrową , tylko bede okno powiekszac bo wydaje mi sie ze to jedno male to zdecydowanie za mało, bedzie za ciemno [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dudniczenko 18.07.2008 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 to jest właśnie ta łazienka po lewej (dosyć mała w realu)teraz zrobiłbym jak pohlanka czyli umywalka na prawo a wc na lewo (z lewej strony jest szersza ścianka i kibelek lepiej się maskuje)okno 80x80 moim zdaniem jest ok (ja będę miał białe drzwi, mebelki, obudowę wanny to łazienka będzie dość jasna)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dudniczenko 18.07.2008 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 agnieszka po rozmowach z moimi inżynierami w pracy podchodzę do tematu wykonania składu węgla nad kotłownią węgiel ma być transportowany na górę za pomocą ślimaka a później bezpośrednio grawitacyjnie wsypywany do zasobnika kotła nie obędzie się bez rozmowy z konstruktorem aby węgiel ze stropem na głowę nie spadł docelowo chciałbym tam zmieścić ok 4 m3 miału co powinno wystarczyć na cały sezon na górze koniecznie trzeba dać czujnik dymu i instalację ze zraszaczem będę oczywiście zdawał relacje z postępów prac ale układ powinien być bardzo komfortowy i praktycznie bezobsługowy najważniejszy plus tego rozwiązania to brak węgla czyli kurzu w kotłowni może się uda pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K.Och. 20.07.2008 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 Witajcie Forumowicze Bez wprawiania Was w znudzenie moimi opowieściami powiem krótko, że moi budowlańcy skopali mi schody Mam wiec prośbę do Pohlanki o wysłanie kilku nowych fotek klatki schodowej. Szczególnie zależy mi na zdjęciu z góry, które pokazało by w rzucie geometrię schodów. A drugie pytanko dotyczy ścianki dzielącej klatkę. Na poprzednich zdjęciach zauważyłem u Ciebie modyfikację tej ściany poprzez jej ścięcie pod katem (jeśli dobrze odczytuję zdjęcie). Czy i jaki ma to związek z praktycznością używania? Jak się w ogóle wnosi meble przez te schodki? Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dudniczenko 21.07.2008 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Witajcie Forumowicze Bez wprawiania Was w znudzenie przynudzajcie częściej !!! przynajmniej wątek się podbija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K.Och. 21.07.2008 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Wątek wątkiem a wykonanie moich schodów woła o pomstę do nieba pewnie zostaną zburzone i zrobione od nowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dudniczenko 21.07.2008 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Wątek wątkiem a wykonanie moich schodów woła o pomstę do nieba pewnie zostaną zburzone i zrobione od nowa jak już będziesz burzył to może pomyśl o drewnianych ażurowych koszt podobny co do betonowych + wykończenie u nas w 7.000 - 8.000 zamykają się bardzo ładne schody drewniane na zamówienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 22.07.2008 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Dudniczenko, tony węgla nad głową?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diler 22.07.2008 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Witajcie.Popieram Dudniczenko.Ja również wybrałem opcję schodów drewnianych tyle że dębowych pełnych.W moim przypadku mam mieć je wykonane za kwotę 6000zl.K.Och. bierz na spoko takie fakty.Też się wściekałem jak mi coś psuli ale nauczyła mnie ta budowa spokojnego znoszenia niepowodzeń fachowców.Nie tak dawno wyrzuciłem z budowy gości od ocieplenia.I w porę ich wyrzuciłem bo ciągle padało tak że prace i tak by stanęły.Miałem czas poszukać innej ekipy.Przemyśl temat nad schodami z drzewa.Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dudniczenko 22.07.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Dudniczenko, tony węgla nad głową?? w samej kotłowni zaraz nad zasobnikiem kotła chcę dać drugi duży zasobnik z blachy tak przynajmniej na 1 m3 ale może 1,5 m3 też się zmieści ten zasobnik byłby oparty na konstrukcji aby nie obciążać stropu nad kotłownią na żebrze rozdzielczym chciałbym dać ostateczny magazynek (może ścianki murowane) tak na 2 m3 taka wanna 2x1x1 koszta podajnika na gotowo własnej produkcji (zasyp przed kotłownią), transport pionowy ślimakiem do góry to koszt max 1.000 zł ma to wyglądać tak http://www.dozamech.com.pl/images/mini-dsc_0190_copy.jpg rura pionowa w środku kotłowni przy ścianie a kosz zasypowy przed kotłownią na dworze najważniejsza sprawa to ile można spokojnie rozłożyć na żebrze rozdzielczym to się wyjaśni po obliczeniach konstruktora można trochę odciążyć poddasze i przenieść 1 m3 pod ziemię przed kotłownię (taki większy kosz zasypowy) to jest do zrobienia i na prawdę nie drogo o bezpośrednim usuwaniu popiołu na zewnątrz nawet nie wspominam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dudniczenko 22.07.2008 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Ja również wybrałem opcję schodów drewnianych tyle że dębowych pełnych.W moim przypadku mam mieć je wykonane za kwotę 6000zl. jak zwykle tanio Krakus potrafi te schody to z litego drewna czy z klejonki? masz jakąś wizualizację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diler 22.07.2008 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Schody będą z litego dębu.Niestety nie mam projektu.Całkowicie zaufałem stolarzowi.Mam tylko fotki schodów które już wykonał.Za miesiąc montaż to się pochwalę.Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bordom 30.07.2008 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Witam:)Dla zainteresowanych "ilościami". Wczoraj wylaliśmy strop i chody. W sumie wyszło dokładnie 20m3 Betonu (ok 2 taczek zostało)- zaznaczę jeszcze że nasze M14A jest poszerzone o 1m. Przy okazji wkleję fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts