Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt M14a DOM DLA CIEBIE wariant 1

Recommended Posts

weekend ze starszym synem nocowałem w nowym domku 8)

pogoda dopisała i w sobotę cały dzień robiśmy porządki

w niedzielę rano na jagodzianki poszliśmy nad zalew a potem na plażę i nura do wody

za tydzień powtórka tyle, że już całą rodzinką

jestem baaaaaaaardzo happy !!!

automatyka kotła węglowego nawet w tak upalne dni chodzi jak na razie rewelacyjnie

przy praktycznie zerowym poborze ciepła (ogrzewałem tylko bojler i podłogę w łazience aby miała 22) kocioł 25kW na wysokokalorycznym miale chodził bez problemu na temperaturze 70

jeżeli chcecie mieć komfortowe ogrzewanie kotłem węglowym to nie rezygnujcie z automatyki sterowania zaworem 4D !!!

pozdrawiam

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

można chyba i tak i tak

w tym temacie musi się wypowiedzieć Twój kierownik, bo to on bierze odpowiedzialność za to aby dach nie pofrunął na działkę sąsiada

mój kierownik z upr. konstruktora zgodził się na podmurówkę bez wieńca ale jest sporo słupków zbrojonych (więcej na zdjęciach)

górale też mówili, że będzie ok

jak zrobisz wieniec to będzie jeszcze lepiej

łazienka z tym okienkiem co jest w projekcie strasznie mnie dołuje , w ogole sama lazienka tez ! jak w bloku ..

to jest "łazienka" podręczna np dla gości a prawdziwą łazienkę tak z 15m2 robisz na górze

trudno mi sobie wyobrazić większe okno w tak małej łazience ale to oczywiście kwestia gustu

ja mam to okno akurat od wschodu i pomimo tego, że kafelki są beżowe łazienka jest bardzo słoneczna

gdybym dawał większy otwór to ze względów intymnych raczej zdecydowałbym się na luksfery

budujesz dla siebie i zrobisz jak uważasz :-)

AGNIESZKAKUSI - POWIEKSZALAS OKNO W KIBELKU , TYM Z LEWEJ STRONY ?

MY ZROBILIŚMY WSZĘDZIE DUŻE OKNA - TAM GDZIE BYŁY MAŁE W ŁAZIENKACH SĄ DUŻE, DO TEGO Z GARAŻU ZROBILIŚMY KUCHNIE Z TRZEMA DUŻYMI OKNAMI. mAŁE ZOSTAŁY TYLKO W KOTŁOWNI...

RZECZYWIŚCIE ŁAZIENKI NIE SĄ DUŻE ALE DUŻE OKNO TO NIEWĄTPLIWIE ZALETA - OCZYWIŚCIE PRZY SPRAWNYM REKUPERATORZE I ŻALUZJACH. JEST CUDOWNIE JASNO.

DZISIAJ ZROBIĘ AKTUALNE ZDJĘCIA I POSTARAM SIĘ JE WKLEIĆ.

POZDRAWIAM

napisałem, że formalnie budowa zakończona tzn papiery z wszystkimi odbiorami złożone

do końca sierpnia musiałem w banku taki dokument złożyć aby przejść na niższą marżę

co do zdjęć ze środka to nie ma co kusić losu

PS

jeżeli wszystko pójdzie pomyślnie to w listopadzie powiększy mi się rodzinka

tym razem o bokserka :-)

pozdrawiam