Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt M14a DOM DLA CIEBIE wariant 1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Fazer z uwagi na "bliźniaczą" instalację ogrzewania podzielę się moimi ostatnimi przemyśleniami

adam_mk z forum pomógł mi zrobić gwc pod domem i teraz w juwencie chcę zamówić podwójną nagrzewnicę/chłodnicę

jedna do gwc na glikol o temp. 8 a druga do dogrzewania powietrza na wodę z kotła o temp 80

planuję aby podłogówka stale ogrzewała pomieszczania tylko do temp nocnych np 20 i zapewniała w domu efekt ciepłej podłogi

za szybkie podniesienie temp do temp dziennej do np 22-23 będzie odpowiedzialna nagrzewnica wodna 3-4kW połączona z wentylacją mechaniczną

aby układ rozumiał kiedy ma być temp dzienna a kiedy nocna można to w prosty sposób połączyć z czujkami ruchu od alarmu (tak samo z cyrkulacją wody etc)

oczywiście bez nadzoru adama_mk się nie obędzie

Witam!- Dudniczenko na tym etapie z gwc miałbym problem ponieważ nie mam nic przygotowane wcześniej i prowadzenie instalacji spowodowałoby uszkodzenie elewacji lub zrobionych podłóg w pomieszczeniach technicznych. Zastanawiałem się raczej nad solarem ale na razie nie mam zbędnej kasy żeby go zainstalować.

Pozdrawiam

Fazer

Dudniczenko pisz,pisz ja Cię cały czas czytam, tylko z pisaniem coś u mnie ostatnio kiepsko.

My pomału pomału wykańczamy łazienka po prawej stronie wykończona jest już całkowicie i pokoik pomalowany,teraz bawimy się z podłogą w salonie.Nie to co Ty już odliczasz dni do przeprowadzki.A gdzie fotki????

Burmistrz Imielina zorganizował kolejne zawody kolarskie

Młody w ramach integracji ze społecznością lokalną wystartował w najmłodszej grupie na starym składaku i bardzo mile mnie zaskoczył :-)

z młodszym dzielnie kibicującym braciszkiem

http://lh4.ggpht.com/dudniczenko/SMQA3yhEfQI/AAAAAAAABuw/RHJ056bhBBE/s288/Obraz%200223.jpg

z lewej nasz operatywny Burmistrz (to już chyba jego 4 kadencja)

http://lh5.ggpht.com/dudniczenko/SMQA5uI-LPI/AAAAAAAABu4/kmFliUzKO5k/s288/Obraz%200226.jpg

PS

zapasy węgla na zimę zmagazynowane w workach w kotłowni

teraz jestem jeszcze bardziej zmotywowany do wykonania podajnika węglowego 8)

Dudniczenko gratuluje dzielnego potomka.Burmistrz Imielina już się chyba cieszy z nowych wyborców. :D Jeśli chodzi o kuchnię to zauważyłem plagiat.musisz postawić grilla ze skrzynką piwa za mój projekt. :lol: Każdy sąd przyzna mi rację.Jutro zaczynamy skladać kuchnię więc zamieszczę foki i każdy bedzie mógł ocenić podobieństwo projektu.Ale nie jestem zazdrosny a raczej dumny że projekt jest dobry. :lol: Może w końcu pokażesz chatę z zewnątrz.

U mnie również jutro zaczynamy ocieplenie.Schody też.Będę miał co wam pokazać.Ubikacja od strony garażu gotowa.Pozdrawiam.

Jeśli chodzi o kuchnię to zauważyłem plagiat.musisz postawić grilla ze skrzynką piwa za mój projekt. :lol:

prawie podobne :wink:

http://lh6.ggpht.com/dudniczenko/SMTAHvdrWlI/AAAAAAAABv4/9DlIXg7B-9U/s288/kuchnia.jpg

tak na marginesie zdecydowałem się na kuchnię gazową (płytę) na butlę

za kilka lat jak indukcyjne potanieją wraz ze specjalnymi garnkami to zmienię

agnieszka mamy z Dilerem po jednym oknie w kuchni :lol: