Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt M14a DOM DLA CIEBIE wariant 1

Recommended Posts

bukalka wizja Waszej przyszłości jest druzgocąca.Wyobrażam sobie jak ściska Cię w żołądku z nerwów.Ja mam oddać dwa ary pod drogę lokalną.Plan zagospodarowania przestrzennego był uchwalony zanim kupiłem ten teren.Wywłaszczenie nastąpić może do trzydziestu lat.Ale Wasza wersja jet fatalna.Z pewnością macie doła.Czy powinienem napisać że wszysko będzie dobrze?

K.Och. dzięki że też tak odebrałeś moją spiżarkę.W calości to mój projekt.Zanim powstały schody już wiedziałem jak ją wykonam.Zdjęcie nie oddaje w calości tego wnętrza.Regałów jest wiele więcej niż można zobaczyć.

Zamierzam ją zamknąć drzwiczkami meblowymi ażurowymi w kolorze stolarki wewnętrznej.Lubię drewno i stosuję go wszędzie gdzie będzie funkcjonalne i estetyczne.Z tego powodu również zrezygnowałem z betonowych schodów.Dzisiaj, jak zauważyłeś w spiżarni nie mam zimnego betonu tylko ciepłe naturalne wnętrze. :D Kominek miałem obłożyć płytkami imitującymi starą niemiecką cegłę ale wersja pohlanki też bardzo przypadła mi do gustu.Mój kominek w całości mieścić się będzie w 102cm pomiędzy oknami .

Celowo nie robiłem większej ściany ponieważ moje okna są na zachodnią stronę i nie chciałem odbierać sobie światła mniejszymi oknami.Najchętniej zrobiłbym je jeszcze większe.

Dudniczenko co u Ciebie? mieszkasz już w domku?Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej :D nieustępliwie będę drążył nadal temat kominka. Spodobał się nam i już :D Jakbyś mogła podać kilka informacji o nazwie tego kamyczka, ponieważ mam wątpliwości czy to "kremowo-szary"?. Poza tym, ile kosztowały Cię elementy kominka: kamień, blacha (również kto ją robił), no i jakie wymiary ma wkład kominkowy? Jeśli przekroczę pytaniami granicę tzw. namolności - daj znać proszę :wink: Pozdrawiam

BUKALKA powiedzić ,że trzymam kciuki to mało!!!!!!!!!

trzymam już za Was całe pięści, również z wściekłości,że może się coś tak niessamowitego zdarzyć w tym cholernym kraju.

dramat!!!!

pewna jestem jednak tego,że skoro już tyle pokonaliście problemów do własnego domku to i ten się jakoś uda rozwiązać!!!!!

prosimy natychmiast dać nam znać o rozswiązaniu, bo wszyscy tu na forum się Ci kibicujemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

K.Och

kamyczek to ten , który na zdjęciu jest najbardziej kolorowy -takie maziaje rdzy, czerwieni, szarości, żółci - w realu nie jest aż taki pstrokaty i świetnie wygląda!

koszt kamienia wyniósł jakieś 3000 tys. do tego blacha 1500.

jeśli chodzi o nazwę firmy od nierdzewki to muszę ją znaleźć w papierach bo nie pamiętam.

wymiarów wkładu też nieszczególnie, jedynie to,że to kominek Hajduka o nazwie volcano ( czy jakoś tak :oops: ) z płaszczem wodnym

jak znajdę dam znać

pzdr

Bukalka to dla Ciebie:):):):):)

Witam! Po długotrwałych poszukiwanich projektu podjęliśmy decyzję o dołączeniu do grona budujących M14a. Projekt bardzo nam się podoba, poza tymj jest to bodaj jedyny projekt spełniający nasze wymagania. Planujemy wprowadzić pewne modyfikacje (podpiwniczenie oraz wydzielenie na parterze mieszkania dla rodziców). Ponieważ bardzo chcielibyśmy obejrzeć dom w realu, mamy gorącą prośbę do wszystkich forumowiczów, czy moglibyśmy obejrzeć dom juz wybudowany?

Aga plany autostrady były robione w 2006 r.,czyli w tym czasie co my dostawaliśmy pozwolenie na budowę,ale nikt zupełnie nikt nic nie wspominał o tych planach.

Pozytywów to tu ciężko szukać,nie wiem nawet czy w tym najgorszym scenariuszu chciałabym się wprowadzać,na dzień dzisiejszy nie wyobrażam sobie innego miejsca na ziemi dla nas jak to.

Ty byś się wyprowadziła teraz ze swej chałupki????

Siedze jak na szpilkach do jutrzejszego spotkania ,to bedzie nasze być albo nie być oto jest pytanie.....

Witamy!

Diler ma piękny domek!:D Myślę, że nie będzie miał nic przeciwko jeśli ogłosimy to na forum. Możecie nam wierzyć, widzieliśmy! Wizyta w stojącym już M14a tak nas nakręciła, że od wyjazdu z działki Dilera rozmawiamy tylko o tym, czy coś zmienić, a jeśli tak to co i jak. Z pewnością czeka nas jedna z dłuższych nocy ale i tak, dziękujemy bardzo!!! W poniedziałek mamy umówione spotkanie z architektem i teraz już będziemy mieć pewność, że nie wymyślimy jakiś głupot albo nie zmarnujemy szansy na ulepszenie tego czy owego. :wink: Pomysłów jest wiele.

Pierwsze i najważniejsze to podniesienie dachu. I tu MAMY PYTANIE DO BUKALKI: O ILE PODNOSILIŚCIE DACH? Diler podnosił trzy pustaki i wygląda sympatycznie. My jednak nie będziemy robić poddasza więc chcemy tylko podciągnąć lekko dla samej estetyki. Po drugie: rezygnacja z poddasza nie oznacza rezygnacji ze schodów. Klatka schodowa a raczej wnęka na nią zostanie obudowana regipsami, po to aby w razie wypadku można było wrócić do stanu pierwotnego. A na razie będziemy mieli większą spiżarkę. I to chyba na tyle, przynajmniej na teraz :wink: Do poniedziałku zostało jeszcze trochę czasu.... Wszystkich budujących pozdrawiamy!!! a szczególnie Dilera i jego Rodzinkę! Trzymamy kciuki! :D

Witajcie.

alutka74 :D dzięki za ciepłe słowa.Cieszę się że dom się Wam podoba.

Jesteście bardzo fajnymi młodymi ludźmi którzy z pewnością wybudują piękny funkcjonalny dom.Zawsze możecie liczyć na moją pomoc jak tylko będziecie mieli jakiś problem.Ja nie miałem tego komfortu aby zobaczyć dom w realu i bardzo trudno było mi podejmować decyzje o zmianach.

Pozdrawiam Was i życzę powodzenia przy budowie.Będę Waszym wiernym kibicem.Pzdr. :lol:

Witam wszystkich,przepraszam że dopiero dziś daje znać,ale po spotkaniu wiem tyle co i przed nim,czyli nadal niewiadoma,wariant autostrady istnieje nadal.Plan autostrady istnieje od 74 roku tylko szedł on troszkę inaczej ze względu na zabytki jakich się teraz dopatrzyli puścili wariant akurat przez nasze działki,a ten wariant powstał w 2006 roku.Wstępny ostateczny termin poznamy w czerwcu 2009 roku.

alutka74 My dokładnie tak jak Diler podnieśliśmy poddasze o 3 pustaki.

Pzdr Aga.

Dzięki Bukalko :) Jeśli nie zamęczę Cię pytaniami jestem jeszcze ciekawa czy podnieśliście dach ze względów estetycznych czy chodziło bardziej po to, że z tak nisko osadzonym wpadałoby do pomieszczeń mniej światła? Ja osobiście nie jestem za zmianami ale mój mąż się upiera... może słusznie? Mi natomiast wydaje się , podkreślam wydaje się, bo nic czego nie sprawdzi się w praktyce nie można brać za pewnik, że opcja z projektu została przemyślana. Pewnie celowo okna zostały osadzone tak nisko i są takie wysokie? Ze wszystkich piszących na forum chyba tylko AgnieszkaKusi (mam nadzieję, że dobrze napisałam nick) pozostała przy pierwotnej wersji. Jeśli jeszcze tu bywasz Agnieszko podziel się ze mną wrażeniami, plis ;-) Na ewentualne zmiany będziemy się decydować w najbliższym czasie. Dziś architekt, który będzie adaptował projekt, będzie robił oględziny naszej działki. Ciekawe czego tym razem się dowiemy? Wczoraj na spotkaniu nie obyło się bez niespodzianek. No ale cóż budowa rzecz nielekka, byle nie było takich rewelacji jak u Bukalki. Szczerze Ci współczuję. Walczcie, stwórzcie jakiś osiedlowy komitet, nie dajcie się! Trzymam za Was kciuki! Pozdrawiam! ala

dla mnie najpiękniejsze w tym domu są dwie rzeczy: niski 4- spadzisty dach i te niestandardowe okna. Dlatego wybraliśmy taki projekt i nie wyobrażam sobie, żeby był inny. Zmieniliśmy tylko okna w salonie, bo zależało nam na dużej witrynie. Dlatego pomimo, że salon jest od północy jest on bardzo jasny. No i trochę wymiary. Okna zwiększyliśmy do rozmiarów 110x180. A w sypialni jest okno i balkon.

http://foto1.m.onet.pl/_m/681aaa81d65d10b99d7d24d8dd9e892d,6,19,0.jpg

http://foto0.m.onet.pl/_m/65fe52b638478e46aeb8468165b0ebc4,6,19,0.jpg

okna kuchenne

http://foto3.m.onet.pl/_m/5b310a350797fe988f6e9c877dcbb217,6,19,0.jpg

elewacja frontowa

http://foto1.m.onet.pl/_m/11dc077d85c625a86f6f0eed4c5b15d1,6,19,0.jpg

nasza łazienka i u małej jest tak samo duże okno

http://foto1.m.onet.pl/_m/d226de9d7f1b22f893d51db86d23d1b5,6,19,0.jpg

to zdjęcie budowlane salonu

Jednak trochę zmian wprowadziliśmy :wink:

Witajcie :D

Wszyscy trzymamy kciuki za Ciebie Bukalka, gdyby co... to zawsze "zieloni" są w odwodzie i napewno można znaleźć jakieś ciekawe ptaszki, owady czy roślinki w okolicy Twojego domu :D

Alutka, my też nie podnosiliśmy dachu. Uważamy, że w dość zwartej zabudowie podniesienie dachu jest pożądane, natomias kiedy domek stoi "w samotności", jak nasz, podniesienie dachu może zepsuć bryłę.

Wsiadajcie w samochód i .... zapraszamy w Bieszczady :D

Pzdr :D [/b]

alutka74 Powiem tak:podniesienie dachu ściągneliśmy od pohlanki tylko ona podnosiła bodajże o 1,5 pustaka,mi majster zaproponował 3 i powiem że nie żałuje tej decyzji,bo poddasze było z góry już założone że nie bedzie mieszkalne a imprezowe,mamy tak piękną wielką przestrzeń i fajną bo dość wysoką także każdy cm będzie wykorzystany.Pamiętajcie tylko że przy podnoszeniu poddasza musicie inaczej postawić ramę,ale to Diler i Dudniczenko doskonale Wam wyjaśnią,bo my z tą więzbą daliśmy porządnie d...y i cały czas teraz kombinujemy co by tu zrobić żeby było ok.

Dziękuję jeszcze raz za fluidki od Was.

Pzdr Aga