częstochowianka 14.01.2009 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 słuchajcie mam pytanie - napiszcie mi prosze ile mi srednio wyjdzie za tynkowanie domu w srodku i ile za ocieplenie poddasza - (welenką)???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diler 17.01.2009 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 Witam.W moim przypadku tynki wew.gipsowe maszynowe ok.12 tys.zl. a ocieplenie robilem sam , koszt welny Mega Rock 20 cm grubości ok 5 tys zl. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bordom 21.01.2009 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Witam !Tynki wewnętrzne w moim przypadku to koszt 13 000złDodam tylko ze Nasze M14a jest poszerzone o 1,5m.Z tego co pamietam to miałem 580m2 powierzchni (sufity+ściany).Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
częstochowianka 22.01.2009 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 a czy połgogi w tym tez są ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnieszkaJW 27.01.2009 23:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Witam wszystkich "zakochanych" w projekcie M14. Mam do Was pytanie, czy ktoś z Was wybudował taki domek w okolicach Radomia lub Częstochowy? Bardzo mi się podoba ten projekt, ponieważ jest najbliższy moim oczekiwaniom. Chciałabym zobaczyć go w rzeczywistości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melpuławianka 29.01.2009 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Ja się buduje ok. 60 km od Radomia, mam nadzieję, że za jakieś pól roku skończymy (jeśli fundusze wystarczą ), jak na razie za jakieś dwa tygodnie mają mi wstawiać okna. Jeśli chce Pani zobaczyć m14 w stanie surowym zamkniętym to zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza-lublinianka 02.02.2009 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Witam wszystkich budujacych najpiekniejszy domek M14A my budujemy sie niedaleko Lublina i narazie czekamy na ocieplenie a pozniej wstawianie okien itd(mam nadzieje ze za jakis miesiac sie ruszy) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bukalka 03.02.2009 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Witamy serdecznie Izo. Moze wstaw jakieś fotki swego domku.Napisz coś o sobie.U nas już koniec koniec koniec budowy,wykończeniówki itp,oczywiście zostało na zewnątzr jeszcze sporo pracy jak i w środku też jest kilka niedociągnięć ale to już bajka.Pzdr Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza-lublinianka 04.02.2009 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Witam ponownie. niestety nie posiadam zdjec z od poczatku budowy,ale mam jak juz domek stoi przykryty dachem. od teraz postaram sie wszystko fotografowac i dzielic sie z Wami naszymi osiagnieciami w wykanczaniu jak rowniez (bo i tego pewnie nie zabraknie) nerwami pozdrawiam http://foto.onet.pl/g1efi,qzhq4q8cqq4s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiaraima3 06.02.2009 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 M14a Dom dla Ciebie - wariant I - pomóżcie jeśli ktoś budujeciekawi nas jak wygląda realizacja tego projektu, zastanawiamy się nad zakupieniem go Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melpuławianka 12.02.2009 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 proszę wejść na forum:http://forum.muratordom.pl/post3057049.htm?highlight=m14a#3057049Pozdrawiam - budująca M14a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiaraima3 15.02.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 dziękuję Ci slicznie wylałaś miód na moje serce, mam nadzieję, że po uporaniu się z papierologią będziemy mogli pochwalić się swymi "osiągnięciami" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dudniczenko 16.02.2009 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 po wstawieniu by-passu za ok 60 zł wentylacja mechniczna zamienia się w DGP (na zasadzie recyrkulacji) w każdej chwili recyrkulację można wyłączyć i przejść na wentylację przy sprawnym kominku bardzo przydatna funkcja polecam Aha jeszcze jedno a może kogoś zainspiruje. Co myślicie o wieczornej kąpieli w podgrzewanym basenie? Po wyliczeniach adama_mk na wiosnę przy wylewaniu płyty pod taras umieszczę rurki od podłogówki aby w systemie otwartym podgrzewały wodę w basenie. Wg adama z 1m2 można pobrać ok. 1kW więc przy tarasie 20m2 to dość sporo. 2 m3 betonu też chyba szybko się nie wystudzi. Taki duży betonowy solar tarasowy na temp. dwudziestu parę stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
częstochowianka 04.03.2009 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Fazer - mieszkasz juz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FAZER 05.03.2009 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Witam Częstochowiankę!Jeszcze nie zamieszkałem ale nie wiele brakuje tylko wrzucić graty i można mieszkać.Dom już ogrzewam zacną podłogówką i patrzę jak się licznik gazu kręci. Nic mnie nie goni więc się nie spieszę. Zrobiłem już inwentaryzację geodezyjną i teraz muszę zrobić świadectwo energetyczne i tu mam trochę zacięcie z wykonawcą. Oglądam krzaki do ogrodu i jest OK. Może jesienią się wprowadzę.PozdrawiamFazerZdjęciahttp://foto.onet.pl/252e1,sccokzcc6c4n,f40mj,u.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K.Och. 05.03.2009 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Witam budowniczych W Bieszczadach już niedźwiedzie obudziły się ze snu zimowego więc prace czas zacząć. Zrobiłem już elektrykę przez zimkę i zamierzam pod koniec marca tynkować, stąd mam pytanie: czy najpierw tynki a potem instalacje, typu woda i centralne, szczególnie chodzi mi o rury biegnące po ścianach? Mądre głowy mówią, że gdybym zaczął bawić się z rurami przed tynkiem,to może się okazać że ich wyloty montażowe nie zlicuja się z powierzchnią tynków. Jakie są Wasze doświadczenia? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melpuławianka 06.03.2009 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 U nas na Lubelszczyżnie ptaki jakby też głośniej śpiewają Ja wciąż czekam na wstawienie okien mieli to robić dzisiaj ale zadzwonili,że jutro i tak ciągle coś...ale jutro to już na pewno dwie ekipy wpadną i zdążą wstawić w jeden dzień i rolety i okna - oby mieli rację... Potem bierzemy się za elektrykę, potem tynki i dopiero wtedy hydraulikę. Mozecie mi zdradzić ile wyniosła Was mniej więcej instalacja CO i CWU oraz robocizna? Pozdrawiam http://picasaweb.google.pl/melmak77/BudowaDomu?authkey=muYy-e3UhC0# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
częstochowianka 10.03.2009 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 słuchajcie ! zastanawiam sie ktore ogrzewanie dodatkowo wybrac - OGRZEWANIE KOMINKIEM Z PŁASZCZEM WODNYM CZY SYSTEM DGP CZYLI SYSTEM DYSTRYBUCJI GORĄCEGO POWIETRZA ??? ciekawe jakie są koszta tego i tego ? napiszcie prosze , jak cos wiecie na ten temat .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
częstochowianka 10.03.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Fazer - jak znajdziesz chwilke to wklej cos nowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FAZER 17.03.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Witam!Chwilowo się lenię i nie mam co fotografować ale jest tu paru mieszkańców co ich albumy się zatrzymały na stanie surowym a sobie już mieszkają.Obserwuje spadek aktywności na forum w stosunku do stanu zaawansowania budowy.Pozdrawiam wszystkich budowniczych m14a i m14Fazer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts