częstochowianka 22.07.2009 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 qrde , co wy tak wszyscy spicie ? odzywac sie wszyscy po koleji )) prosze sie tu chwalic - co teraz robicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bukalka 22.07.2009 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 No to ja się pochwalę,mieszkamy od 3 tygodni już w domku. Jest bosko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
częstochowianka 23.07.2009 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 IZA , DILER , FAZER,POHLANKA, K.OCH, EMI, MIKOŁAJ MELDOWAC SIE WSZYSCY:)))))) -CO ROBICIE ? PS:POMINĘŁAM KILKA OSOB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulkawj 23.07.2009 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Biega nam po głowach myśl, co z kominkiem na zewnatrz? Jak się u was spisuje? Mąż zaczyna mnie wkrecać, ze lepsza byłaby altanka niedaleko domu, w której można robić grila. A ja przyznam, ze projet m14 wpadł mi w oko głównie przez ten podwójny kominek. Proszę o wasze opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikołaj1719499942 23.07.2009 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 U mnie rwetes na całego. Dziś było w porywach 12 ludzi na budowie. Jutro lanie stropu. Jak nie osiwieję to będzie dobrze. . U nas nie będzie kominka. Dlatego grila także, według mnie szkoda tarasu. Pomysł z altanką nie jest zły. Ładnie obrośnie np. winogronem i będzie pięknie. Tym bardziej jeżeli jest gdzie ją postawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 23.07.2009 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Anulka, my nie robiliśmy, bo baliśmy się brudnej elewacji. Jakoś nie przemawiał do nas taki dwustronny kominek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emi__ 24.07.2009 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Czuję się wezwana do tablicy ... więc się melduję ! Na swoje usprawiedliwienie dodam, że byłam dwa tygodnie nad morzem i teraz nie wiem w co mam najpierw ręce włożyć i w pracy ... i w domu ... ... ale na budowie coś się dzieje, znaczy robią elewację ... jeszcze tego nie widziałam, więc się nie wypowiem ... ale z katalogu z próbkami bardzo trudno wybiera się kolor ... aż się boję ... Co do kominka / grilla ... też się zastanawiamy czy robić jedno czy drugie, ale nie robić wcale, to uważam, że straci na klimacie ... nawet jeśli nie będziemy używać tego kominka / grilla zewnętrznego, to fajnie to wygląda ...W środku mamy kominek tak jak w projekcie ... Ze zmian, to zrobiliśmy na dole tylko jedną łazienkę (tę większą), a w drugiej (przy garażu) będzie pralnio-suszarnia, zrobiliśmy małą piwnicę, do której wchodzi się z pomieszczenia c.o. i tak jak większość podnieśliśmy górę ... (okna są trochę za wysoko ...) Teraz jesteśmy na etapie wybierania glazury ... pozdrawiam Was Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
częstochowianka 25.07.2009 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 emi -na jakie płytki sie skusiałas , chodzi mi o salon wiatrołap i kuchnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emi__ 25.07.2009 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 W salonie będzie deska olejowana, płytek do wiatrołapu jeszcze nie wybrałam. Dzisiaj próbowaliśmy wybrać płytki do kuchni i do łazienki na dole. Mamy już jakieś typy, ale decyzji jeszcze nie. Zastanawiamy się natomiast nad taką sprawą: w wiatrołapie i w kuchni wiadomo, że będą płytki, ale w przedpokoju chcemy już deski tak jak w salonie ... natomiast, żeby było przejście z dworu do kuchni po płytkach, to deski zaczynałyby się przy schodach. Nie wiemy jeszcze czy w części przedpokoju do schodów zrobić płytki takie jak w wiatrołapie czy takie jak w kuchni, chyba ten kawałek przedpokoju powinien być przedłużeniem wiatrołapu (?), no ale z kuchnią też musi jakoś współgrać ... a Ty Częstochowianka jak robisz ? Jeśli chodzi o kolorystykę, to meble w kuchni mają być drewniane: chyba orzech włoski tak jak okna, a glazura zółtawo-piaskowa. Nie wiem jeszcze co zrobię ze ścianamii, za którymi są schody ... na jednej będzie na pewno telewizor i nie mam więcej pomysłów. Kolorystyka wiatrołapu jeszcze nie wybrana ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emi__ 25.07.2009 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 pozastanawialiśmy się i chyba cały przedpokój zrobimy z desek ... może nie praktyczne, ale ładnie będzie wyglądało ... melpuławianka, fajne masz rolety ... co to za firma ? jak się spisują ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melpuławianka 28.07.2009 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Witam wszystkich! Widzę, że Wy tu wszyscy aktywnie "budujecie" na forum a ja się zaniedbałam...ale jakoś czasu mało na wszystko Emi - rolety mam firmy Aluprof, zakładała ją firma, która montowała mi okna - mieli z nimi niemały problem bo robili to pierwszy raz - tzn. montaż w gotowych nadprożach ceramicznych, trochę to trwało ale są, jak na razie działają bez zarzutu i na pewno chronią przed ciepłem, bo w trakcie upałów w domu był przyjemny chłód. Co do kominków - jak już wspominał Mikołaj ja mam kominek przesunięty na lewą ścianę w salonie, jeszcze go nie mam ale już zamówiony. Co do kominka zewnętrznego też go nie będzie - chcemy postawić jakąś altankę i tam wybudować jakiś grill. U mnie podobnie jak u Izy-lublinianki pojawiła się już też pierwsza glazura - jak na razie w pomieszczeniu gospodarczym i w garażu gdzie są już i płytki podłogowe. Ściany zagruntowane i czekają na malowanie. Na zewnątrz - kładzie się właśnie cegiełka na elewacji i jest robiony taras od tylnej strony. Też mam dylematy co do wyboru płytek podłogowych do salonu, przedpokoju i kuchni, bo zdecydowaliśmy się, że będą wszędzie, drewno tylko w sypialniach. Płytki do łazienki juz wybrałam choć jeszcze nie kupiłam. Wizję kuchni już też mam. I tak małymi kroczkami posuwamy się do przodu. Choć jeszcze tego wszystkiego dużo - wybór drzwi, schodów. pozdrawiam wszystkich użytkowników i budujących M14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
częstochowianka 29.07.2009 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 u mnie wczoraj przyjechały parapety z marmuru - BRECCIA , i tu jestem mile zaskoczona za 8 parapetów koszt 1200 - wydaje mi sie malo - wiecie to całe budowanie przyzwyczaiło mnie do zaskoczenia ale w tą drugą strone ..do kuchni wiatrołapu , salonu jakies 65 m wybralam lapatto ktore od tygodnia czekają na polozenie - jest to płytka połpolerowana jasnobezowa 65 na 65 - i tu nastepne zaskoczenie w sklepie uzyskalam rabat 10 % ,( ostanio jestem zakochana we wszystkich płytkach połpolerowanych ) w salonie bedzie taki kwadrat z drewana ,deski olejowanej , paneli albo płytek ktore imitują drewno , wczoraj tez mialam zamontowaną konstrukcje schodów z nierdzewnki satynowej , szkoda tylko ze pod schodami schodami nie bede miala spizarni ((( to popsuje efekt .. kibelka obok garazu nie zrobilam , jest tam pomieszczenie gospodarcze : pralka , suszarnia . projekt kuchni juz czeka na zrealizownaie , tylko gosc od mebli wyjechał na urlop , bedzie za dwa tygonie (( szafki w kuchni bedą chyba w kolorze orzech wloski jak u EMI - takie tez mam okna , gorne szafki moze biale , kremowe lub sprana cytrynka - oczywiscie na wysoki połysk elewacja bedzie piaskowokremowa ..... w końcu chyba bede musiala cos wkleic , ahaaa musze sie jescze pochwalic ((- tydzień temu w nocy z soboty na niedziele mialam pierwsze włamanie a dzis elektryk zabezpiecza caly domek czujkami , mysle tez zeby jakiegos pieska kupic , tylko jakiego ??? kompletnie nie znam sie na psach - podpowiedzcie cos . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melpuławianka 30.07.2009 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Częstochowianko- to parapety będziemy mieć podobne, tylko mnie one wyniosły 1500zł. Co do płytek to też myślę o jakimś półpolerze w kolorze beżowym albo z domieszką szarego. I o piesku też myślę ale to jak już będę miała dokończone ogrodzenie, jak na razie to mi się dzikie koty zadomowiły ( kocica z małym kociakiem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
częstochowianka 30.07.2009 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Ok , a te 1500 to za ile sztuk ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melpuławianka 30.07.2009 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Za 8 parapetów, z tym, że do sypialni brałam o grubości 3 cm a reszta to 2cm. Mi znowu ta cena wydawała się duża jak za parapety, ale jak chciałam kamień to mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
częstochowianka 30.07.2009 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 ja mam tylko grubosc -3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melpuławianka 31.07.2009 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Widzisz...to ja ładnie przepłaciłam, a nawet sobie nigdzie cen nie porównałam, bo miało być po znajomości i z rabatem, ech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulkawj 05.08.2009 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 To moje myslenie zaprowadzi mnie w las... Ja znowu o poradę proszę. Wczoraj naszła mnie myśl- zrobić otwartą do dachu przestrzeń nad salonem... Projekt mamy M14 - bez a, więc nie bedziemy mogli wykorzytać poddasza. Dodatkow zapalnowana jest piwnica, więć na szpargły znajdzie się miejsce. Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 08.08.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 ale po co miałoby to być? Do czego służyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
częstochowianka 09.08.2009 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 CHODZI O TO ZEBY BYŁO TAK WYSOKO , tz otwarta przestszeń I ZEBY KROKWIE BYŁO WIDAC ? moi znajomi tak mają , im sie to podoba , ja raczej bym tak nie zrobila. PONOC GORZEJ OGRZAC TAKIE POMIESZCZENIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts