anulkawj 09.08.2009 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 Tak właśnie - wyższe pomieszczenie, widać sufit, wydaje mi się, ze byłoby bardziej przestronnie. Moja siostra ma taka pustkę, ale w pietrowym domu, więc zupełnie inny efekt. Co do ogrzania - teorie są sprzeczne - troche buszowałam, czytałam posty - trudno powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikołaj1719499942 11.08.2009 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Czy ktoś z Was ma u siebie odkrzacz centralny? Jeżeli tak, tak jak się sprawuje i ile was mniej więcej kosztował? Ponieważ przy wykończeniówce na pewno będzie mało kasy, pomyślałem że zrobię samą instalację a w przyszłości dokupię odkurzacz. Z tego co się orientowałem, na allegro można kupić wszystko co niezbędne za jakieś 300 - 400 zł. Tylko czy sam dam radę to rozłożyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melpuławianka 14.08.2009 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 My rozłożyliśmy sami instalację zakupioną właśnie na allegro, wyszło 600 zł tylko w tej kwocie są już dwie szufelki automatyczne, w sumie 4 gniazda. Zakup odkurzacza odłożony na termin późniejszy.Czy instalacje rozłożyliśmy prawidłowo? - to się dopiero okaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
częstochowianka 14.08.2009 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 u mnie tyle samo wyszło - 600 zł, odkurzacz kupimy firmy BEAM jak sie wprowadzimy ( MYSLE O MODELU SC 375 LCD , SC 350 LUB SC 375 ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikołaj1719499942 17.08.2009 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Jaki macie rozkład gniazd? Bo szufelki pewnie w kuchni i wiatrołapie? Czy posiadacie jakiś schemat swojej instalacji? Jeżeli tak, to prosiłbym o udostępnienie Trochę z innej beczki. Dostałem wycenę na hydraulikę. Według założeń ma być podłogówka w salonie kuchni, wiatrołapie i łazienkach, reszta grzejniki. Piony wyciągnięte na górę ale narazie zaslepione (może kiedyś w przyszłości wykończymy poddasze to się pociągnie instalacje dalej) Kocioł na ekogroszek z podajnikiem - 32 000 Jak myslicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melpuławianka 20.08.2009 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Mikołaju - jako takiego schematu instalacji to nie posiadam - szufelki tak jak napisałeś w kuchni i wiatrołapie, jedno gniazdo na dole z boku na ściance dzielącej salon i kuchnię a drugie na górze, odkurzacz mam mieć w garażu po prawej stronie. Cena na hudraulikę i centralne wydaję się przyzwoita, ja jak dostawałam wyceny wahały sie od 50 do 70 tys. - zwalały z nóg w każdym razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dudniczenko 25.08.2009 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Witam po dłuższej przerwie i pozdrawiam wszystkich budowniczych m14a.Jako, że mam chopla m.in. na punkcie instalacji wczoraj własnymi "ręcami" zakończyłem układanie systemu nawadniania opartego głównie na czterech wynurzalnych zraszaczach gardeny.System w odróżnieniu do linii kroplującej jest mniej podatny na zatykanie.U mnie sprawdza się w 120% i jest to jedna z lepszych moich inwestycji.Wybierając złączki i rury bez napisu gardena całość można zamknąć w kwocie ok. 1.000 zł.polecam i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melpuławianka 13.09.2009 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 A ja się pochwalę prawie ukończoną elewacją...jak mi się uda wkleić zdjęcia bo jeszcze tego na forum nie robiłam http://lh4.ggpht.com/_ZEoQTfTLMyU/SqzIG9x4sYI/AAAAAAAAA8E/AZE6iHLJMg8/s640/P1040831.JPG http://lh5.ggpht.com/_ZEoQTfTLMyU/SqzII8gRrsI/AAAAAAAAA8M/uBL6_PkIKzw/s800/P1040832.JPG http://lh4.ggpht.com/_ZEoQTfTLMyU/SqzIPjFFyLI/AAAAAAAAA8U/m3FYSzSUUbk/s640/P1040836.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bukalka 13.09.2009 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 mełpuwianka elewacja wygląda "chyba" super ,dlatego szkoda,że takie małe zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melpuławianka 13.09.2009 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 zmieniłam na większe zdjęcia - może teraz faktycznie "trochę" więcej widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dudniczenko 15.09.2009 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 bardzo ładnie wygląda z tą cegiełką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulkawj 15.09.2009 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Pieknie! My dopiero dzisiaj wystartowaliśmy z budową, więc szybko elewacją się nie będziemy zajmować Pozazdrościć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melpuławianka 16.09.2009 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Anulka - zobaczysz jak to szybko zleci- ja co prawda mam elewacje ale w środku jeszcze dużo do roboty.pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elofura 17.09.2009 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Witam po dłuższej przerwie i pozdrawiam wszystkich budowniczych m14a. Jako, że mam chopla m.in. na punkcie instalacji wczoraj własnymi "ręcami" zakończyłem układanie systemu nawadniania opartego głównie na czterech wynurzalnych zraszaczach gardeny. System w odróżnieniu do linii kroplującej jest mniej podatny na zatykanie. U mnie sprawdza się w 120% i jest to jedna z lepszych moich inwestycji. Wybierając złączki i rury bez napisu gardena całość można zamknąć w kwocie ok. 1.000 zł. polecam i pozdrawiam Witam serdecznie wszystkich budujących ten domek. Mam pytanko Dudniczenko może napisał byś coś wiecej o tej instalacji, jakaś fotka by się przydała, w przyszłości też bym chciał coś takiego zmajstrować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dudniczenko 18.09.2009 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 instalacja jest banalnie prosta i trudno zrobić zdjęcia, ponieważ jest już zakopana pod trawkągłówną linię zasilającą prowadzi się wokół domu niebieską rurą do wody fi 32 mm lub fi 25 mm (ja mam 32 mm).będzie tego ok. 50 mb po ok. 3 zł/mod tej magistrali prowadzisz odgalęzienia rurą fi 25 do zraszaczy u mnie bardzo dobrze sprawdzają się wynurzalne zraszacze wahadłowe R140http://di1.shopping.com/images/di/6b/63/45/4961635f6339526e77614c4a61686636496b67-149x149-0-0.jpg są łatwe do regulacji pola zraszania, podlewają bardzo równomiernie (bez kałuż), są łatwe do ew. czyszczenia/napraw ponieważ ich konstrukcja jest bardzo prosta i mają wyjmowalny filtr węwnętrzny, który zapobiega zatkaniu się dysz klapka automatycznie się otwiera i zamyka i jest wykonana z solidnego plastikugdyby kiedyś zepsuł się sam zraszacz to można go kupić taniej osobno (bez puszki) zraszacze do kupienia w Castoramie, Praktikerze za ok. 150 zł/szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikołaj1719499942 18.09.2009 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Dudniczenko skąd czerpiesz wodę do podlewania, wodociąg czy deszczówka?Jak opróżniasz na zimę instalację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dudniczenko 18.09.2009 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 studnia głębinowa ze stacją uzdatniania wodywoda do podlewania jest pobierana za hydroforem ale przed stacją w celu pozbycia się wody jesienią przedmucham instalację kompresorem (proste i skuteczne)na końcu w najniższym punkcie dodatkowo zamontowałem zawór spustowy i grawitacyjnie też ładnie woda uchodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 18.09.2009 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 a ja wkleiłam w dzienniku nowe zdjęcia..tym razem z zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaKan 18.09.2009 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Jest pięknie,przytulnie...My zaczęliśmy w zeszłym roku,za tydz.kładą nam dachówkę.Jeszcze sporo przed nami.Napszcie mi,bo nie wiem czy decydować się na spiżarkę pod schodami,tak poza tym chciałam schody drewniane...Żałujemy,że nie podpiwniczyliśmy domu...Pozdrawiam wszystkich zakochanych w M14a lub M14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaKan 18.09.2009 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Agnieszko,a gdzie pod Toruniem się wybudowaliście?Moja kuzynka wprowadziła się w tym roku...Głogowo gm.Obrowo.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts