amyF 22.01.2010 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 dzieki bardzo anulkawf apropos okien to mam pytanie o rozmiar tych waszych cudeniek-okienek bo my myslelismy zeby po prostu wywalic ten murowany slupek ... pozdr ps. ta zima mnie dobija nic nie mozna zaczynac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulkawj 22.01.2010 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 Okna- w projekcie są 226 na 140 wysokość. W życiu różnie , murarze trochę popłynęli i bedzie trzeba wyrównywać, żeby miały jednakowy wymiar. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 28.01.2010 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 czyli tak jak myslalam z tymi oknami - wyjda takie wymiary jak podalas jak sie nie zbuduje tego murka decyzja podjeta - tez bedziemy miec taaaakie duze okna ;D no ale tu kolejny atak zimy - mrozu i sniegu ;( ponoc tak ma byc jeszcze przez luty - strach sie bac evilser - jakich zmian dokonales? moze cos nam jeszcze podpowiesz zanim prace ruszą... pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulkawj 28.01.2010 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Amyf - inne zmiany: - spizarnia wyleci do piwnicy - zwiekszy sie powierzchnia kuchni; - pomiedzy kuchnią i dużym pokojem, robimy murek zamaist pełnej ściany- taki przysłąniający kuchnię, żeby goście nie zaglądali w garnki; myslę, że dzieki temu pokój tez nabierze "jasnosci" - w tej części, gdzie bedzie podpiwniczenie, zamiast kotłowni jest pokój - większy niż w projekcie, wieksza łazienka i sypalnia (zabralismy kotłownię a daliśmy dodatkowo schody w dół) - zostawiamy pustkę nad salonem - chcemy, żeby zostały wdoczne belki i dach - optycznie go powiększy - z boku domu, w częsci piwnicznej robimy okienko od strony kotłowni - żeby wrzucac opał - robimy z boku wyjscie na ogródek - też od strony piwnicy - będę mogła wylecieć z praniem albo kosiarką Chyba wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 28.01.2010 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 nie niezle z tymi zmianami my tez bedziemy mieli odsloniety salon bo zawsze mi sie marzyla odslonieta przestrzen spirzarke zostawiamy bo piwnica nie bedzie duza - tylko pod czescia kotlowni,pokoju i lazenki-jakies 19 m2 w piwnicy tez myslimy o jakims okienku ale raczej z boku domu zeby nie szpecilo. schody do piwnicy mamy zaprojektowane w kotlowni - od strony tych malych okienek - i zastanawiam sie jakie dac te okienka bo schody bedą zasloniete sciana i drzwiami zeby mi nie lecialo do kotlowni na pranie ;P chyba dam takie podluzne zeby bylo symetryczne do okna w kuchni... jeszcze niewiem moze jakies pomysly? aha rozmyslamy jeszcze nad ogrzewaniem - bylismy przekonani do eko-groszku ale uzytkownicy mowia ze sie zacina ten groszek w slimaku i teraz niewiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulkawj 28.01.2010 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 amyF załączam zdjecie naszego okienka z piwnicy - jest mało widoczne. Jak bedziemy mieli sprawny aparat postaram sie zrobić aktualne. http://www.mojalbum.com.pl/GroteFoto-PANWCG7G.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulkawj 01.02.2010 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Z zimowymi pozdrowieniami U nas praca wre! http://www.mojalbum.com.pl/GroteFoto-KEL6JX3V.jpg Wiecej fotek w dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evilser 01.02.2010 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 zmiany jakich dokonałem w swoim m14a: w lewym skrzydle usunąłem jeden z pokoi, łazienkę przesunąłem zaraz za kotłownią i powiększyłem pokój i oboje drzwi do tej łazienki i dużego pokoju usytuowałem w holu tak ze usunąłem ten niepotrzebny mały hol a w prawym skrzydle usunąłem łazienkę...... i wygląda to tak: jeszcze muszę nauczyć się wstawiania obrazków... to jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evilser 02.02.2010 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 http://www.mojalbum.com.pl/GroteFoto-ACF7K6VB.jpg nauczylem sie juz wstawiac obrazki tak to wyglada po moich zmianach..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evilser 02.02.2010 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 a tak wygląda to w rzeczywistości: na zielono zaznaczony jest ten powiększony pokój a na czerwono łazienka:aaaaa i zapomniałem dodać że w kotłowni zrobiłem dodatkowe drzwi zewnętrzne...co widać na zdjęciu....pozdrawiamhttp://www.mojalbum.com.pl/GroteFoto-HF684FRO.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bukalka 02.02.2010 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Witam nowych inwestorów musze przyznac ze ilu inwestorów tyle pomyslow.... to prawda,w sumie to chyba nie ma osoby,która by coś nie zmieniła w tym projekcie który przy wyborze wydawał się idealny a jednak... amyF aha rozmyslamy jeszcze nad ogrzewaniem - bylismy przekonani do eko-groszku ale uzytkownicy mowia ze sie zacina ten groszek w slimaku i teraz niewiem... Hmm jak to się zacina co najwyżej jak groszek kupowany jest luzem to może w nim się trafić kamień,który przez ślimak nie przejdzie i wtedy się zrywa zawleczka,ale jeśli groszek jest pakowany w workach prosto z kopalni to nie ma takiej opcji,żeby groszek zaciąlł się w ślimaku.U nas piec użytkowany jest w sumie drugą zimę i nigdy,ale to nigdy nie było problemu z jakimkolwiek zacięciem się.Więc proponuję się jeszcze zastanowić,bo dla mnie ten piec to był super wybór pod każdym względem.Heh szkoda,że sam nie rozpala , bo wtedy to by było dzieło. Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 03.02.2010 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 no nareszcie sie odzywacie ;D dzieki za rade bukalko - sklaniam sie rowniez do eko-groszku bo gazu nie mamy a to jest chyba najbardziej wygodne i ekonomiczne a moglabys napisac jaki dokladnie macie piec - bo tych jest od wyboru do koloru ... evilser- zmiany - łał - pierwsze chyba takie co widzialam ze na parterze beda tylko dwa pokoje w tej formie. no ale widze ze zdjecia ze robisz drugie pieterko wiec luzik. my budujemy parterowke wiec nie ma mowy o rezygnacji z trzeciego pokoju i lazienki - musza byc dwie anulkawj- widze ze postepy ida daszek juz prawie gotowy ja juz mam taka zalamke ta pogoda ze podejrzewam ze zaczniemy w lipcu eh... trzymajcie sie cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulkawj 03.02.2010 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 evilserBardzo fajne pomysł. Zadroszczę takiego dużego pokoju. Nam udało sie tylko troche porozciagać pokoiki i łazienkę. Tak jak amyF mamy tylko parter. Pozdrowienia dla wszystkich. Nie zasypcie się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bukalka 04.02.2010 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 amyF mamy piec Elektromet 25KW. Więcej dziś nic nie napiszę bo natchnienia u mnie brak. Za to pozdrawiam wszystkich gorąco w tą nieznośną zimę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evilser 06.02.2010 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 jeszcze taka drobniutka zmiana może kogoś zainteresuje , komin z kominka jest całkowicie wysunięty na zewnątrz domu i zrobiłem go z cegły klinkierowej żeby się tak ładnie odznaczał......pic poniżej..... http://www.mojalbum.com.pl/GroteFoto-L4BOAZAR.jpg pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evilser 06.02.2010 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 a co do pieca to nie polecam tak dużej mocy na taki metraż, przekonałem się bo ojciec ma 22KW na prawie 250m2, ja zamierzam kupić około 18-19 KW.....mówię oczywiście o piecu na paliwo stałe..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evilser 06.02.2010 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 i drugie zdjęcie odnośnie tego komina.....jak w projekcie ma trzy przewodyhttp://www.mojalbum.com.pl/GroteFoto-8QTGCXKI.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 11.02.2010 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 bradzo podoba mi sie twoj kominek evilster - tez tak bedziemy mieli ze go wysuniemy na zewnatrz zeby miejsca nie zajmowal... a co do pieca to o jakim konkretnie mowa i czy nie za mała moc? pozdr ps. mam serdecznie dosyc zimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evilser 11.02.2010 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 piecyk TERMO-TECH ze Stąporkowa...... http://www.kotlyco.pl/ukn,,UKN,566dfe8e088664dc18f080d3e6d1c092.html pod tym adresem w danych technicznych można dostosować moc pieca do powierzchni jaką chcemy ogrzać..... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 16.02.2010 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 ja zastanawiam sie na nad takim: http://www.kotlyco.pl/page,,KRS-Tech-Duo,a9fa9da84c094bba4c52998228a10c3d.html podoba mi sie ze jest zarowno na eko-groszek i pellety czytalam troche o tym eko-groszku i dochodze do wniosku ze przy braku gazu to jest najekonomiczniejsze i dosc wygodne ogrzewanie.... pozdr \ ps. chyba idzie ocieplenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts