agnieszkakusi 16.02.2010 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 my mamy piec węglowy Cichewicza i jesteśmy bardzo zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 17.02.2010 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 witamy serdecznie uzytkownika "naszego" domku powiedz agnieszkokusi czy ten piec jest na eko-groszek? i jak sie sprawuje? nie ma problemu z "zacinaniem" sie tego groszku w slimakU? no i jak sie mieszka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 20.02.2010 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 nie, to jest piec węglowy z zasypem raz na dobę. Sprawuje się super, a mieszka się rewelacyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dimitri 05.03.2010 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Witam po dłuższej przerwie i pozdrawiam wszystkich budowniczych m14a. Jako, że mam chopla m.in. na punkcie instalacji wczoraj własnymi "ręcami" zakończyłem układanie systemu nawadniania opartego głównie na czterech wynurzalnych zraszaczach gardeny. System w odróżnieniu do linii kroplującej jest mniej podatny na zatykanie. U mnie sprawdza się w 120% i jest to jedna z lepszych moich inwestycji. Wybierając złączki i rury bez napisu gardena całość można zamknąć w kwocie ok. 1.000 zł. polecam i pozdrawiam Witam, Czy możesz przybliżyć jak wykonałeś powyższe? Przymierzam sie, podobnie jak Ty, do samodzielnego rozłorzenia nawadniania w oparciu o zraszacze wynurzalne gardeny. - Czy dokładałeś do tego jakiś sterownik do automatycznego załączania zraszania o ustalonej godzinie? - Czy do nawadniania potrzebowałeś jakiegoś większego ciśnienia czy woda plynie ze zwykłego kranu, a ciśnienie podobne jest do tego jakie masz w kranach w budynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikołaj1719499942 15.03.2010 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Witam wszystkich po dłuższej przerwie Zima wreszcie odchodzi i można dalej ruszyć z pracami. Pod koniec tygodnia mamy mieć okna. Mam nadzieję, że dalej już będzie z górki. Mam pytanie do wszystkich, którzy mają podłogówkę i są już po wylewkach. Gdzie robiliście dylatacje? Wiem, że na pewno w drzwiach. Czy dzieliliście salon? Niby według literatury fachowej dzieli się kiedy powierzchnia ma 40 m2 lub 8 m długości. Jednak wylewkarz z którym rozmawiałem stwierdził, że należy podzielić. Chciał jednak tylko przeciąć kielnią. Ja wole zastosować profile a nie nacięcia tylko nie wiem czy ma to sens (później będzie problem z płytkami). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulkawj 16.03.2010 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Zima wreszcie odchodzi i można dalej ruszyć z pracami. Pod koniec tygodnia mamy mieć okna. Mam nadzieję, że dalej już będzie z górki. My do końca marca też bedziemy miec okna! Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulkawj 29.03.2010 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Okna, okna, okna... http://www.mojalbum.com.pl/GroteFoto-7IDCLSOM.jpg http://www.mojalbum.com.pl/GroteFoto-PBRFH7DA.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulkawj 06.04.2010 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 (edytowane) Mam prośbę, napiszcie, co kładliście na dach. Mamy niskie nachylenie kat 20 stopni, więc słyszymy sprzeczne opinie. Część stawia na gont, inni na blachodachówkę. W głowie kręcioła... Edytowane 6 Kwietnia 2010 przez anulkawj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucjanmarek 09.04.2010 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Nareszcie znalazłem...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 25.04.2010 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Ania, my mamy dachówkę betonową, z której jesteśmy bardz zadowoleni:) Cenowo wychodziła nam praktycznie tyle samo co blacha Plannja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulkawj 28.04.2010 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Kupujemy nowy numer Muratora - "Sprawdzony projekt. Dom dla CiebieProjekt Murator M14a ma wiele zalet, wśród których na pierwszy plan wybijają się prosta, symetryczna bryła, którą urozmaicają dwa podcienia (wejściowy i tarasowy) oraz ceglane detale: cokół, kominy, kominek zewnętrzny, obramienia tarasów." To tylko cytat z internetu, ciekawe co jest w gazetce??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 28.04.2010 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 to już opisywali w gazecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulkawj 29.04.2010 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 Dziś kupiłam Muratora. Jest krótki opis M14, zmiany jakie wprawadzano oraz zdjecia - mi.in Wszego domu Musisz kupić dla potomnych, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melpuławianka 07.05.2010 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Dzięki Anulkawj za info odnośnie artykułu w muratorze - kupiłam na pamiątkę dla potomnych a ja muszę się pochwalić, że od maja mieszkam na swoim co prawda jeszcze na pudłach i bez większości mebli. I jak na razie dom kojarzy mi się z wiecznym sprzątaniem ale może to przez pogodę i faktu, że nie mam podjazdu tylko piach i ziemię i dwójke małych dzieci, które zapominają buty zmienić pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulkawj 15.05.2010 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 Melpuławianko, gratulacje! W domu niestety zawsze jest cos do zrobienia, zwłaszcza jak jest nowiutki. Jetsem ciekawa jak ida prace u innych? Taka cisza... U nas mąż kończy podłączać elektrykę i weszli tynkarze. Pomalutku idziemy do przdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 18.05.2010 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 kurcze faktycznie sie opuscilam z pisaniem na forum ale niestety problemy natury prywatnej wstrzymaly jakiekolwiek prace no ale happy come back do forum i do budowy co prawda pogoda nie sprzyja bo caly czas pada ale mamy nadzieje na wykopanie fundamentów jeszcze w maju - choc to bardzo optymistyczne prognozy... póki co to zastanawiam sie caly czas nad tymi oknami bo rozmawialam z roznymi ludzmi co sie juz pobudowali i mowia ze takie duze okna moga byc za ciezkie i z biegiem czasu "opadac" i haczyc przyzamykaniu i otwieraniu - tylko ze tak strasznie mi sie one podobaja!!! mam jeszcze pytanie do anulkawj - czy byl problem z kupnem takieg owymiaru okien - chodzi mi o to czy placilas dodatkowo za nietypowy wymiar, czy moze nie mu juz czegos takiego jak "typowe" okna.... pozdrawiam bardzo serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulkawj 18.05.2010 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 amyF, nie płaciliśmy dodoatkowo za taki wymiar. Okazało się, ze nasi murarze walnęli sie i każde okno miało inny wymiar. Pan od okien powiedział, jakie mają "typówki" i mąż dorobił odpowiednie otwory - tu wyciął tam dołożył i było ok. Całe okna - 3 szyby ze szprosami kosztowały 11 tyś. Nie mam pojecia ile wyszłyby takie, jakie są w projekcie. W poprzednim domu mieliśmy w podobnej wielkości - ciut mniejsze i przez lata nie było z nimi najmnijeszego problemu - nic nie opadało, ani nie haczyło. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 23.05.2010 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 aha...no to musze chyba przejsc sie do jakiegos przedstawiciela okien i zapytac jakie ceny bylyby do takich duzych okien jak w projekcie a jaka bylyba roznica odnosnie typowek...lepiej na tym etapie sprawdzic niz pozniej kuc mam nadzieje ze przyszly tydzien przyniesie ladna pogode i bedziemy mogli zaczac kopac:) pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 28.05.2010 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 szlag mnie trafia z ta pogodą > geodetka miala wczoraj wytyczyc budynek - wszystko umowione i oczywiscie caly dzien padalo.... dzisiaj juz na 100% - radocha ze juz sie cos rusza i wogole caly dzien pogodnie, raz slonce wychodzilo, a raz nie ale generalnie calkiem przyjemnie i bez deszczu radosc jedziemy po 16 na dzialeczke a tu...ulewa/!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! no po prostu masakra :( a w pon miala wjezdzac koparka ....trzeba wszystko przesunac o jeden dzien - no chyba ze w pon znowu bedzie padac............to sie chyba zalamie i bede musiala sie leczyc u psych,,,, eh.... i taka cisza na forum...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 29.05.2010 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 eee tam cisza...bo my już w ogródku odpoczywamy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts