barb 26.01.2011 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Agnieszko. Czy już wybudowałaś swój domek.Ja jestem z Radomia, nawiązałam kontakt z Mikołajem.Zależy mi na kontakcie bezpośrednim z rodakami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barb 26.01.2011 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Tymczasem na papierze, a docelowo w pobliżu Bartodziejów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulkawj 26.01.2011 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 No, no , ale tutj poruszenie! Witam wszystkich nowych i "starych" . Barb - nasz korytarz dzięki majstrom wyszedł bardzo wąski - 90 cm, ale wózek przejedzie. Jeśli dopilnujesz swoich murarzy i zrobią 100 cm - jak w projekcie - nie bedzie problemu, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buziaa 26.01.2011 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 barbAgnieszko. Czy już wybudowałaś swój domek- nie wiem czy to do mnie było (ja jestem Agata)- ale odpiszę na razie jesteśmy na etapie wybierania projektu, więc domku jeszcze nie ma, ale spodobał mi się on bardzo i poleciła mi go znajoma architekt. Chętnie bym go zobaczyła na żywo, a jeśli się na niego zdecydujemy i budowa ruszy to chętnie podzielę się również naszymi doświadczeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barb 27.01.2011 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 ja jestem zdecydowana, ale też chętnie zobaczę na żywo jeśli ktoś nam pozwoli. Prosimy o możliwość obejrzenia gotowego domku. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów M14 i a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 27.01.2011 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 no witam świerzynki:)zdjecie mojego domku jest na stronie nr 62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 28.01.2011 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 No, no , ale tutj poruszenie! Mam nadzieję, że prawdziwe poruszenie będzie na wiosnę-na placu budowy . Witam nowych entuzjastów M14! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barb 31.01.2011 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 nie będziesz miał kotłowni, to czyym będfziesz ogrzewał. Ekipy mam zamówione, ale wciąż nie mam alternatywy do kominka z płaszczem. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barb 31.01.2011 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Mikołaj, na którą stronę wychodzi Twój taras, czy nie jest zbyt ciemno w dom, bo mam ochotę na coś takiego.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikołaj1719499942 31.01.2011 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Mikołaj, na którą stronę wychodzi Twój taras, czy nie jest zbyt ciemno w dom, bo mam ochotę na coś takiego.Pozdrawiam Nasz taras wychodzi na północny zachód. Światła jest dosyć. Wbrew pozorom takie rozwiązanie jak najbardziej nam odpowiada. Nie wyobrażam sobie siedzenia na tarasie w lecie przy 30 stopniach . Natomiast świetnie widać zachód słońca. Ponieważ nie mamy schodów to i brak jest spiżarki. Jeżeli chodzi o ogrzewanie. Palę ekogroszkiem. Do chwili obecnej spaliłem ok 2200 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barb 31.01.2011 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Mikołaju. Jaki masz piec ile kosztował piec i ile cała instalacja jak często uzupełniasz groszek, jak czesto czyścisz piec.. Gdzie składujesz ekogroszek. Czy kupujesz workowany czy luzem. Czy baba da radę obsłużyć piec.Gdzie można zobaczyć twój domek. Pozdrawiam. A taras będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikołaj1719499942 01.02.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Jaki masz piec Defro DUO ile kosztował piec około 7000 ile cała instalacja Jakieś 36 000 jak często uzupełniasz groszek Zależy od temperatury, 150 kg wystarcza od 6 d0 13 dni jak czesto czyścisz piec.. Co tydzień lub dwa Gdzie składujesz ekogroszek. W blaszaku Czy kupujesz workowany czy luzem. Workowany, jest praktycznie w tej samej cenie co luzem Czy baba da radę obsłużyć piec. Tutaj chyba może być kiepsko. Wydaje mi się, że najgorzej będzie wnieść węgiel (worek 25 kg) i wsypać do zasobnika. Jest on na wyskości ok 160 cm, więc trzeba wysoko podnieść. Gdzie można zobaczyć twój domek. Info na Priv A taras będzie? Nawet już jest Pozdrawiam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barb 02.02.2011 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 dzięki Mikołaju,info na priv. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulkawj 02.02.2011 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Agnieszka, czy macie jakiś katalog albo stronę internetową tych drzwi, które oferujesz? Dałabym znajomej, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 03.02.2011 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 nie będziesz miał kotłowni, to czyym będfziesz ogrzewał. Ekipy mam zamówione, ale wciąż nie mam alternatywy do kominka z płaszczem. pozdrawiam Planuję pompę ciepła. Nie będzie kurzu, brudu i żona spokojnie sama będzie mogła to obsługiwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barb 03.02.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Planuję pompę ciepła. Nie będzie kurzu, brudu i żona spokojnie sama będzie mogła to obsługiwać Pompa z powietrza, czy z ziemi( w głąb czy po powierzchni). Czy już rozeznałeś koszty tej inwestycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 03.02.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 http://www.kik-okna.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 03.02.2011 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Do barb:Pompa ciepła z ziemi (wymiennik poziomy). Koszty inwestycji nieco wyższe niż standardowe ogrzewanie ale koszty eksploatacji i komfort użytkowania nieporównywalne. Dostałem już kilka wycen. Coś jeszcze zamierzam utargować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 07.02.2011 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 dzieki za info o piecu Mikołaju czyli rozumiem ze z ekogroszku jestes zadowolony bo my caly czas sie zastanawiamy nad olejem lub gazem z butli chociaz wegiel czy ekogroszek zawsze bedzie tanszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 08.02.2011 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 my w tym roku mieliśmy 3 tony węgla, dom 140 metrów, temperatura 23-24 stopnie w części dziennej i łazienkach, w sypialniach ok. 21 stopni. Koszt grzania ok. 2400. Gazem pewnie dwa razy tyle. Warto sobie przeliczyć koszty ogrzewania, żeby potem nie byc niemile zaskoczonym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts