Mikołaj1719499942 11.02.2011 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 dzieki za info o piecu Mikołaju czyli rozumiem ze z ekogroszku jestes zadowolony bo my caly czas sie zastanawiamy nad olejem lub gazem z butli chociaz wegiel czy ekogroszek zawsze bedzie tanszy Ogólnie jestem zadowolony. Wiadomo, że przy gazie jest niesamowity komfort. Praktycznie kotłownia może służyć jako np pralnio suszarnia. Przy węglu jest to niemożliwe, chociaż nie jest tak źle. W tej chwili mam fajny węgiel. Popiół mogę wybierać co tydzień. Spala się wzorcowo. Trzy tony groszku powinno wystarczyć do połowy lub końca marca. Tak jak pisałem wcześniej obsługa kotła to ok. 2 godziny w tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mczerem 12.02.2011 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Witam, jestem na etapie składania dokumentów do kredytu. Niestety sporządzenie kosztorysu jest dla mnie nie lada wyzwaniem. Może ktoś z forumowiczów mógłby poratować mnie w miarę aktualnym kosztorysem. Mój mail [email protected]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 14.02.2011 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 no własnie - węgiel czy nawet ekogroszek jest nieporównywalnie tanszy od gazu czy oleju - tą róznice wolałabym przeznaczyć np. na spłatę kredytu mikołaju - czy ty kotłownie masz taką jak w projekcie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikołaj1719499942 14.02.2011 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 no własnie - węgiel czy nawet ekogroszek jest nieporównywalnie tanszy od gazu czy oleju - tą róznice wolałabym przeznaczyć np. na spłatę kredytu mikołaju - czy ty kotłownie masz taką jak w projekcie ? Tak, identyczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 15.02.2011 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 no to jestem spokojna ze wszystko sie zmiesci tzn. piec, bojler i z "dwa" worki ekogroszku bo wiadomo ze przechowac trzeba gdzies poza domkiem stanęło na ekogroszku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikołaj1719499942 15.02.2011 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Myślę, że na upartego powinno się zmieści z 500 kg ekogroszku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jędruśki 15.02.2011 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Witajcie Wszyscy Mam pytanie do posiadaczy 14a! Jak przebiegała Wasza "wprowadzka"? Mam na myśli czy mieliście jakieś kłopoty z wniesieniem czegokolwiek na piętro przez klatkę schodową? Czy nie jest ona czasami za wąska?!?!?!!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał82 16.02.2011 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Witam serdecznie mam proste pytanie chciał bym się zapytać jaka wyszła Wam kwota stanu surowego zamkniętego projektu "M14" (bez podpiwniczenia)wiem ,że co region to inne cenny. Z góry dziękuje za info. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 28.02.2011 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 witaj michał82 u nas wyszlo jakies 130 tys z oknami, drzwiami zewn (2 pary) i bramą garażową. musze jednak zaznaczyc ze murarze to znajomi i wzięli troche taniej, choc jak mam byc szczera to jakbym drugi raz budowała domek to wolałabym dopłacic i wziąśc ekipę, bo samo murowanie zajęło im prawie 4 m-c .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 28.02.2011 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Niniejszym informuję, że podpisujemy w tym tygodniu umowę kredytową i zaczynamy budowę . Niech już przychodzi wiosna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jędruśki 28.02.2011 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Niniejszym informuję, że podpisujemy w tym tygodniu umowę kredytową i zaczynamy budowę . Niech już przychodzi wiosna... Gratulacje Sąsiedzie Oj racja! Wszyscy na nią czekają! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 28.02.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Dzięki, czekaliśmy na możliwość rozpoczęcia budowy ponad 5 lat, teraz nie możemy się doczekać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jędruśki 28.02.2011 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 (edytowane) To tym bardziej trzymamy kciuki! Po tylu latach to pójdzie z górki I czekamy może na jakąś galerię foto z Waszego budowania! Edytowane 28 Lutego 2011 przez Jędruśki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał82 28.02.2011 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 witaj michał82 u nas wyszlo jakies 130 tys z oknami, drzwiami zewn (2 pary) i bramą garażową. musze jednak zaznaczyc ze murarze to znajomi i wzięli troche taniej, choc jak mam byc szczera to jakbym drugi raz budowała domek to wolałabym dopłacic i wziąśc ekipę, bo samo murowanie zajęło im prawie 4 m-c .... Wielkie Dzięki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evilser 28.02.2011 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Witam serdecznie mam proste pytanie chciał bym się zapytać jaka wyszła Wam kwota stanu surowego zamkniętego projektu "M14" (bez podpiwniczenia)wiem ,że co region to inne cenny. Z góry dziękuje za info. Pozdrawiam. a ja buduje M14a systemem gospodarczym i po dokładnym zliczeniu wyszło około 150 tys....(bez drzwi i bez bramy garazowej) pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 02.03.2011 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 bad - gratuluje kredytu:) mysmy po podpisaniu umowy troche popili a odnośnie życzenia przyjscia wiosny to jestem jak najbardziej za!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulkawj 02.03.2011 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 bad - gratuluje kredytu:) mysmy po podpisaniu umowy troche popili a odnośnie życzenia przyjscia wiosny to jestem jak najbardziej za!!!!!!!!!!!!!! Tak, to trzeba zapić, a potem przez cały czas spłacania, każdego miesiąca od nowa... żeby na chwilę zapomnieć. Wielkie gratulacje - ruszajcie szybko, zebysmy mogli kolejne fotki ogladać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 02.03.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 (edytowane) Niech to diabli, nie mam czasu na zapijanie ale jak tylko trafi się okazja obiecuję, że tradycja zostanie podtrzymana . Co do ruszania - chcielibyśmy jak najszybciej ale pogoda jeszcze nie pozwala... A tak na marginesie - umowa dzisiaj podpisana. Edytowane 2 Marca 2011 przez Bad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał82 06.03.2011 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 My narazie jesteśmy na etapie załatwień warunków zabudowy. Jutro właśnie idę złożyć wniosek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 06.03.2011 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Życzę więc wytrwałości . Przy okazji mam pytanie do wszystkich budujących i tych, którzy wybudowali już M14. Czy macie kominek zewnętrzny? Zastanawiamy się jaki wybrać i jak to się sprawdza w praktyce...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts