Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt M14a DOM DLA CIEBIE wariant 1

Recommended Posts

dzieki za info o piecu Mikołaju :) czyli rozumiem ze z ekogroszku jestes zadowolony

bo my caly czas sie zastanawiamy nad olejem lub gazem z butli chociaz wegiel czy ekogroszek zawsze bedzie tanszy

Ogólnie jestem zadowolony. Wiadomo, że przy gazie jest niesamowity komfort. Praktycznie kotłownia może służyć jako np pralnio suszarnia. Przy węglu jest to niemożliwe, chociaż nie jest tak źle. W tej chwili mam fajny węgiel. Popiół mogę wybierać co tydzień. Spala się wzorcowo. Trzy tony groszku powinno wystarczyć do połowy lub końca marca. Tak jak pisałem wcześniej obsługa kotła to ok. 2 godziny w tygodniu.

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

witaj michał82 :)

u nas wyszlo jakies 130 tys z oknami, drzwiami zewn (2 pary) i bramą garażową. musze jednak zaznaczyc ze murarze to znajomi i wzięli troche taniej, choc jak mam byc szczera to jakbym drugi raz budowała domek to wolałabym dopłacic i wziąśc ekipę, bo samo murowanie zajęło im prawie 4 m-c ....

witaj michał82 :)

u nas wyszlo jakies 130 tys z oknami, drzwiami zewn (2 pary) i bramą garażową. musze jednak zaznaczyc ze murarze to znajomi i wzięli troche taniej, choc jak mam byc szczera to jakbym drugi raz budowała domek to wolałabym dopłacic i wziąśc ekipę, bo samo murowanie zajęło im prawie 4 m-c ....

Wielkie Dzięki. Pozdrawiam

Witam serdecznie mam proste pytanie :) chciał bym się zapytać jaka wyszła Wam kwota stanu surowego zamkniętego projektu "M14" (bez podpiwniczenia)wiem ,że co region to inne cenny. Z góry dziękuje za info. Pozdrawiam.

a ja buduje M14a systemem gospodarczym i po dokładnym zliczeniu wyszło około 150 tys....(bez drzwi i bez bramy garazowej) pozdrawiam.

bad - gratuluje kredytu:) mysmy po podpisaniu umowy troche popili :p

a odnośnie życzenia przyjscia wiosny to jestem jak najbardziej za!!!!!!!!!!!!!!

Tak, to trzeba zapić, a potem przez cały czas spłacania, każdego miesiąca od nowa... żeby na chwilę zapomnieć.

Wielkie gratulacje - ruszajcie szybko, zebysmy mogli kolejne fotki ogladać :)

Niech to diabli, nie mam czasu na zapijanie ale jak tylko trafi się okazja obiecuję, że tradycja zostanie podtrzymana :). Co do ruszania - chcielibyśmy jak najszybciej ale pogoda jeszcze nie pozwala...

A tak na marginesie - umowa dzisiaj podpisana.

Edytowane przez Bad