Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt M14a DOM DLA CIEBIE wariant 1

Recommended Posts

My nie mamy - trochę ze wzgledu na koszty, trochę dlatego, ze wybralismy opcje - altana z murowanym grillem. Fajowsko taki kominek wygląda - właściwe ze względu na niego przeważył projekt M14 - a teraz nie mam ;( Już wczesniej była o tym mowa - Bad przeczytaj posty, tych którzy już mieszkają, pozdrawiam

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

my równiez nie robilismy grilla przy domku - po pierwsze ze istnieje duza szansa ze okopcisz sobie chatke, a po drugie jakbyś chciał zrobić dwa kominki jak w projekcie - wewn i zewn - to zwróć uwage ze wewnętrzny zajmie ci duzo miejsca w salonie - dlatego my komin wpuścilismy w sciane.

a po trzecie to zawsze chcialam miec osobną altanke drewnianą z murowanym grillem :)

Jeśli dobrze doczytałem to tylko pohlanka ma kominek i grill. Tylko, że ona już chyba tutaj nie zagląda. Może ktoś jeszcze ma standardowe rozwiązanie kominka (takie jak w projekcie)?

Chociaż dopiero z trakcie realizacji, ale my będziemy mieć. Wydawało nam się że niewiele jest projektów z takim pomysłem, więc u nas grill będzie!

Ludziska, ja na ten finisz czekam tak jak wy... Pierwszy termin to był sierpień 2010 :) - naiwna optymistka... Teraz tez już niby jeszcze troche a jeszcze tyle...... Najgorsze, ze kasa się ulotniła - do samego dna :( Dziś zaczęliśmy załatwaić - znaczy mąż zaczął załatwaić dokumenty do odbioru budowy. Pan za audyt energrtyczny zaspiewał 700 zł - jest tedyny w mieście. Inny (który sobie dojechał) weźmie 350 zł - nie będę komentować.

• 2 weeks później...
Cisza, bo albo szał mnie ogarnia, albo galopujaca depresja... Tak już bym chciała sie wprowadzić u tu coraz mniej siły i ochoty do pracy .. o kasie nie wspominając. Wydawało mi się, że trzeba coś zrobić jeszcze tu i tu i juz koniec... a teraz smoki z każdego kąta wyglądają. Mąż stwierdził, że trzeba gładź położyc, bo majstry tak pili, że nasze ściany czasami tynk strukturalny przypominają, więc wiecie ile więcej roboty.... Ale wiosna przyszła i trzeba dalej sie pomalutku kulać :)

My ruszyliśmy ostatecznie dopiero wczoraj. Wszystko przez tą wodę, która jest zbyt wysoko.

Parę zdjęć z początku prac:

http://images37.fotosik.pl/734/e8f9de3ba81a01f4m.jpg

http://images45.fotosik.pl/782/e3f93790aa708946m.jpg

http://images41.fotosik.pl/774/442a08d8bc7f9f10m.jpg

Na razie rycie w ziemi na całego...