anulkawj 07.03.2011 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 My nie mamy - trochę ze wzgledu na koszty, trochę dlatego, ze wybralismy opcje - altana z murowanym grillem. Fajowsko taki kominek wygląda - właściwe ze względu na niego przeważył projekt M14 - a teraz nie mam ;( Już wczesniej była o tym mowa - Bad przeczytaj posty, tych którzy już mieszkają, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 08.03.2011 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 my równiez nie robilismy grilla przy domku - po pierwsze ze istnieje duza szansa ze okopcisz sobie chatke, a po drugie jakbyś chciał zrobić dwa kominki jak w projekcie - wewn i zewn - to zwróć uwage ze wewnętrzny zajmie ci duzo miejsca w salonie - dlatego my komin wpuścilismy w sciane. a po trzecie to zawsze chcialam miec osobną altanke drewnianą z murowanym grillem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 09.03.2011 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Jeśli dobrze doczytałem to tylko pohlanka ma kominek i grill. Tylko, że ona już chyba tutaj nie zagląda. Może ktoś jeszcze ma standardowe rozwiązanie kominka (takie jak w projekcie)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evilser 10.03.2011 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 a ja mam zewnetrzny grill....to nie byl zaden problem jedynie koszt dodatkowego przewodu w kominie i caly komin jest wysuniety na taras a nie do salonu, wiec nie zajmuje wiecej miejsca........zdjecie mojego komina zamiescilem w poscie nr #1240 tam widac otwor w kominie na grill.....pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 10.03.2011 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Dzięki, fotki obejrzałem. Wygląda na to, że jednak większość budujących zrezygnowała z grilla zewnętrznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jędruśki 11.03.2011 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Jeśli dobrze doczytałem to tylko pohlanka ma kominek i grill. Tylko, że ona już chyba tutaj nie zagląda. Może ktoś jeszcze ma standardowe rozwiązanie kominka (takie jak w projekcie)? Chociaż dopiero z trakcie realizacji, ale my będziemy mieć. Wydawało nam się że niewiele jest projektów z takim pomysłem, więc u nas grill będzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 11.03.2011 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 To będę podglądał realizację . Sami zastanawiamy się czy robić jak w projekcie czy zmieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulkawj 15.03.2011 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Michał82 - poproszę Twojego maila - wyślę kosztorys, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 16.03.2011 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Kupiliśmy materiały na ściany - pierwsze wydatki za nami. Zaczyna się szał zakupów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulkawj 20.03.2011 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 My kafelkujemy łazienkę - samodzielnie i systemtycznie Jeszcze tylko panele na podłogi, kafelki w kuchni, trochę gładzi, malowanie i .... przeprowadzka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 22.03.2011 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 jeny anulka tak ci gratuluje i troche zazdroszcze bo tez bym chciała juz sie przeprowadzac my wczoraj wylalismy posadzki (dopiero ) i mam madzieje ze teraz juz prace pójdą szybciej... aha i wybralam kafle do salonu, kuchni (piękna zielen) i jednej łazienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał82 22.03.2011 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Gratki Anulka i Jeszcze raz Dziękuje. Amyf wszystko z czasem ja dopiero gdzieś za 3-4 miesiące przy dobrych wiatrach wbije 1-wsza łopatę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 22.03.2011 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 My zaczynamy dopiero w sobotę (jak dobrze pójdzie). Anulkawj - więc te panele, kafelki, gładzie i malowanie to już tylko chwila... Gratulujemy finiszu! AmyF - ważne, że do przodu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulkawj 22.03.2011 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Ludziska, ja na ten finisz czekam tak jak wy... Pierwszy termin to był sierpień 2010 - naiwna optymistka... Teraz tez już niby jeszcze troche a jeszcze tyle...... Najgorsze, ze kasa się ulotniła - do samego dna Dziś zaczęliśmy załatwaić - znaczy mąż zaczął załatwaić dokumenty do odbioru budowy. Pan za audyt energrtyczny zaspiewał 700 zł - jest tedyny w mieście. Inny (który sobie dojechał) weźmie 350 zł - nie będę komentować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikołaj1719499942 23.03.2011 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Jeżeli chodzi a audyt. Ja znalazłem człowieka na allegro. Koszt chyba 90 zł. Poszło bez problemu. Akurat ten dokument uważam za zupełnie niepotrzebny, więc byle by był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 24.03.2011 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 sprytnie mikołaju też pójdę tą drogą bo audyt jest tylko potrzebny do oddania budowy - jak sie nie mylę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulkawj 24.03.2011 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 OOOO a my już mamy tego pana za 350 ;((( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 04.04.2011 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 co taka cisza?! robilismy tarasy w zeszłym tygodniu i przyszła kolejna zmiana - w projekcie taras za domem jest stanowczo za mały ( jak dla mnie - został powiększony do 50 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulkawj 04.04.2011 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Cisza, bo albo szał mnie ogarnia, albo galopujaca depresja... Tak już bym chciała sie wprowadzić u tu coraz mniej siły i ochoty do pracy .. o kasie nie wspominając. Wydawało mi się, że trzeba coś zrobić jeszcze tu i tu i juz koniec... a teraz smoki z każdego kąta wyglądają. Mąż stwierdził, że trzeba gładź położyc, bo majstry tak pili, że nasze ściany czasami tynk strukturalny przypominają, więc wiecie ile więcej roboty.... Ale wiosna przyszła i trzeba dalej sie pomalutku kulać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 05.04.2011 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 My ruszyliśmy ostatecznie dopiero wczoraj. Wszystko przez tą wodę, która jest zbyt wysoko.Parę zdjęć z początku prac: http://images37.fotosik.pl/734/e8f9de3ba81a01f4m.jpg http://images45.fotosik.pl/782/e3f93790aa708946m.jpg http://images41.fotosik.pl/774/442a08d8bc7f9f10m.jpg Na razie rycie w ziemi na całego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts