Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt M14a DOM DLA CIEBIE wariant 1

Recommended Posts

hejka kochani!!!!!!!!

Bukalkabardzo miło było Was poznac i.......zapraszamy, zapraszamy do nas ponownie!!!!!!! :D :D :D

Nie martw się napewno się ze wszystkim uda, Wasze " zdolności" wystarczą i napewno dostaniecie to co chcecie!!!!spoko, jestem dobrej mysli i trzymam kciuki :D :D :D

Gabiikochana, do obrażąnia to ja jestem ostatnia i o bzdury się nie obrazam. Nie mogliście wpaść w sobotę to macie do nas rzut beretem , wpadniecie kiedy indziej :D :D :D :D :D :D :D

zaproszenie dla obu jest cały czas aktualne!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D

dziewczyny!!!!!!!!!!!, ale powiem Wam jako mały news ,że dzisiaj dostałam maila ( Bukalka wiem,że też otzrymała) od Pana Janusza, który też buduje naszą M14A ze zdjęciami!!!!!!!!

Super wygląda i byloby fajnie gdyby Pan Janusz się skusił i popisał na forum , bo pewnie wiele ciekawych rzeczy można byłoby się dowiedzieć....dlatego też gromkim chórkiem mam nadzieję krzykniemy!!!!

PANIE JANUSZU ZAPRASZAMY DO NAS DO WATKU I PROSIMY O ZDJĘCIA!!!!!!!!! :D

a, zapomniałam , skoro wszystkie tak się udzielają ze swoimi czworonogami to co, to ja nie mogę być gorsza, a jak!!! też zaszaleję i wkleję swojego sierściucha

http://foto.m.onet.pl/_m/372a90953de641cdb5fd9b60227ccfbb,5,19,0.jpg

http://foto.m.onet.pl/_m/3bd7535ad9fd1b60970624b099a0708a,5,19,0.jpg

buziaki

ap

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pohlanko tak tez myslałam ze sie nie pogniewasz :D

Oczywiście zapraszamy gorąco Pana Janusza!!!! A najgoręcej to chyba ja bo niestety nie "kopnął" mnie zaszczyt obejrzenia fotek na priv :cry: Jestem ciekawa na jakim etapie jest Pan Janusz; stan surowy czy może już wykańcza M-eczke. Było by super luknąć na zdjęcia.

Nie martw się napewno się ze wszystkim uda, Wasze " zdolności" wystarczą i napewno dostaniecie to co chcecie!!!!spoko, jestem dobrej mysli i trzymam kciuki

Bukalko :-? Nie wiem o co chodzi ale i tak jestem przekonana że się wszystko powiedzie zgodnie z zamierzeniami :D :D :D

U mnie już działa nad planem architekt, geodeta ma dostarczyć niebawem mapki i może w niedzielę pojadę "rozmówić" się z wypatrzonym wykonawcą robót.

Powiedzcie mi czy robiliście badanie gleby przez wyspecjalizowaną ekipe? My wykopaliśmy dół gł. ok 1,30m w celu sprawdzenia czy np jest woda na tej głębokości i jaka jest ziemia. Wydaje się spoko, ale nie bardzo wiem czy to wystarczy.

Witaj Pohlanko !

Witajcie Dziewczyny !

M14a jest naprawdę bardzo ładny i dodatkowo przekonały mnie do niego uwagi Eskimosa.

W przyszłym tygodniu chyba już go kupię, ponieważ większość dokumentów już mam do pozwolenia na budowę (warunki, geodeta, miejscowy plan zagospodarowania).

Te zdjęcia dodatkowo mnie przekonały do wyboru tego projektu.

Będę budował się na Górnym Śląsku ale mam rodzinę 20 km od Płocka w stronę Warszawy więc może jadąc na ferie jeżeli to nie będzie problem to podjadę zobaczyć na własne oczy budowę Pohlanki.

Póki co będę śledził z uwagą ten wątek.

Pozdrawiam

Tomek

Witam

Gabii dzieki za trzymanie kciukasów za moją sprawę a cóż to może być za sprawa oczywiście finanse,jestem teraz na wychowawczym i boję się iż tylko z męża pensji nie wyjdzie nam zdolność na kwotę jaką chcemy wziąść,no ale pożyjemy zobaczymy.

Mam już warunki przyłącza z Elektrowni odpowiedz brzmi pesymistycznie bo dopiero 28.06.2009,mam jednak cichą nadzieję iż uda im się to wcześniej zrealizować.Mapkę od geodety będe miała najprawdopodobniej dzisiaj,ale czy napewno...

Architekt nanosi mi już zmiany na projekcie.

Witam również nowych budujących grono nam się poszerza :lol:

No i na koniec dziękuję Panu Januszowi za fotki na e-maila i serdecznie zapraszamy do nas.

Pohlanko a Ty coś ucichłaś ???u Ciebie już pewnie wrą roboty ze ściankami ahhh ależ Ty masz dobrze,jeszcze troszkę a już będziesz biegała po swoich metrach,ja jeszcze perspektywa minimum roku siedzenia w tych naszych klitach,a kto mnie tak zrozumie jak nie Ty,mamy dokładnie odentyczną sytuację mieszkaniową i pózniej także haha

Witam

Bukalko mam identyczną sytuację jeżeli chodzi o kredyt!!!! My zdecydowaliśmy, że kredyt wezmą rodzice, a jak ja wrócę do pracy za jakiś rok to "przejmiemy pałeczkę". Jeżeli chodzi o elektrownię to strasznie długo :evil: - ponoć max. termin wynosi 2 lata?!

Widzę że i u Ciebie papierologia idzie całą parą! Prawie "łep w łep" :D z tym że ja sobie jeszcze poczekam na mapke...

A Pohlanka już pewno dywany rozkłada :lol:

Panie Januszu serdecznie dziękuję za zdjęcia :D i zapraszam na forum.

Hejka Kochani!!!!!!!!!

ooooooo!!!!!! Widzę, że mnie parę chwil nie było na forum a tutaj dołączyli przemili nowi wielbiciele M14a!!!Super!!!! Witamy!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D

Ale fajnie, że kółko się nam powiększa!!!

Jak rok temu przegladałam to pies z kulawą noga nie wiedział nic o M14A, a teraz rośniemy w siłę!!!!

Juz nawet bałam się ,że chyba wybraliśmy z Pohlem, albo takie paskudztwo albo taki straszny chłam, że nikt się nie interesował, ale Wy kochani uświadamiacie mi za każdym razem,że to był super wybór bo Nasza "14" jest rewelka!!!! :D :D :D :D

Co do mojej nieobecności to niestety (Gabii :D )nie rozkładam jeszcze dywanów choć nogami to juz przebieram od dłuższego czasu i doczekać się nie mogę kiedy to w końcu nastapi. Niesety coś na tym forum szwankuje gdyz nie dostaję wiadomości o odpowiedziach pojawiających sie w wątku i myslałam,że jakaś taka cisza się zrobiła i wszyscy ciężko się wzięli do roboty przy paierach i załatwianiu tej całej paierologii ( he, he, he :wink: :wink: :wink: ), ale widzę i bardzo sie cieszę, że NIE!!!! nASZE KÓŁKO DZIAŁA BARDZO PRĘŻNIE!!! :D :D :D

Bukalkajak tam z kredytem? coś już działasz?weżcie się kochani na tempo to banki też mają swoja papierologię i trochę to potrwa i ...... nie martwcie się mam przeczucie,że wszystko will be OK!!!! :D :D ( a moje przeczucia się sprawdzają!)

Bukalka jeszcze co do Elektrowni to Gabii ma rację musisz pędem do nich pogonić i potrząsnąć to całe towarzystwo za kudły gdyż Elektrownia ustawowo może dać Ci termin nie dłuższy niż 2 ( słownie : dwa!!)lata, więc tam chyba jakiś przekręt próbuja zrobić!!!! sprawdź to koniecznie i to szybko!!!!

Gabii widzę,że Ty z kolei wciąż"bawisz" się w oczekiwanie na mapkę???

Czy tego geodety to nie dałoby się trochę przycisnąć aby się pospieszył?

Jak można Ci jakoś pomóc daj znać!

Widzę,że Pan Januszprzesłał Wam kobietki zdjęcia! Super chałupka nieprawdaż??? zupełnie inaczej wygląda z tarasami i rabatkami przed wejściem . Ja jestem zachwycona!!!!

Czekam z niecierpliwością az Pan Janusz do Nas dołączy i trochę ciekawostek iwestorskich popisze! :D :D :D Cezkamy!!!!! :D :D :D

Kobietki u nas narazie cisza na budowie- chłopaki mają zacząć dopiero jutro tj w czwartek ( dali sobie czadu z długa przerwą Noworoczną he, he, he :wink: :wink: :wink: ) i ja z Pohlem siedzimy już jak na szpilkach bo nasz szef ekipy obiecał, że może się wyrobią przez tydzień z tarasami i ściankami działowymi na górze i drugi tydzień zostanie im na wylewki i ścianki działowe na dole.

Powiem Wam kochani,że ja już zaczynam się trochę niepokoić uciekającym czasem - przecież musimy się wprowadzić do końca sierpnia, a czas ucieka!!!! :( :( :(

Ostatnio też doszliśmy do wniosku z moja druga połówką, że fajnie będzie później Was wszystkich poodwiedzać na : inspekcji" bo będziemy się czuli jak u siebie w domu!!!! :wink: :wink: :wink:

Dudniczenko Ciebie zostawiam na koniec czyli na deser... :wink: :wink: :wink: :wink:

Witamy w kółku i mamy nadzieję na częstsze wizyty i aktywne uczestnictwo!!!!

Prosimy o więcej informacji o Was. tzn : gdzie budujecie, jaki metraż ma działka, z czego budujecie, kiedy zaczynacie, jakie zmiany chcecie poczynić w projekcie itd. itd!!!!!!!!

Jeśli chodzi o obejrzenie domku -to bardzo serdecznie zapraszam. przeslę Ci namiary na priva to się jakoś umówimy. NO PROBLEM!

ależ się rozpisałam!!!

na razie kochani

pzdrap

No witamy Pana Janusza i również przyłaczam się do prośby pohlanki stanowczo więcej zdjęć.

Dudniczenko no właśnie poprosimy troszkę o mały referacik swoich planów budowlanych.

Hmm pohlanko niom w następnym tygodniu ostro ruszamy na podbój banków,zobaczymy co z tego wyniknie.

Co do elektrowni :evil: hmm musze się przejść skoro tak mówicie o tym ustawowym terminie 2 lat,chcieli mnie wyd... :evil:

No i nowina dnia jutro odbieram mapkę :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pohlanko chodz na fajeczka :lol: bo właśnie idę sobie fuknąć .dołączysz ??? :p :p

Pzd Aga

witajcie

na tym etapie to nie będę się zbytnio rozpisywał, ponieważ z budową zamierzam dopiero ruszyć na wiosnę i na razie nie ma czym się pochwalić

działeczka jest w Imielinie woj. śląskie ok. 1.000 m od lasu i ładnego zalewu z przystanią żeglarską - można popływać na desce :-)

dwie sypialnie od strony zachodniej będą dla dzieciaczków

co do zmian w projekcie to zastanawiałem się czy nie przenieść okien sypialni ze strony południowej na zachodnią tak aby latem było chłodniej i ciszej

resztę pozostawię bez zmian

za ok 2-3 tygodnie daję projekt do adaptacji

resztę dokumentów już mam więc do końca lutego powinieniem złożyć wniosek o pozwolenie na budowę

pozdrawiam

Tomek[/url]

no to może ja wkleję nasze zdjęcia. Dom może wydacć Wam się niski, bo to M14. Na razie tylko mury, a dach będzie w lutym - jeśli oczywiście pogoda pozwoli. Wprowadziliśmy trochę zmian, które wpłynęły na wygląd elewacji. Zrezygnowaliśmy z garażu i przerobiliśmy go na część mieszkalną. Powiększyliśmy okna. Po bokach są wejścia do kotłowni i pom.gosp. Napiszcie co sądzicie o tych zmianach :lol:

http://foto.m.onet.pl/_m/52671bc426b01b25aebda45e425d824e,5,19,0.jpg

tutaj mąż wychodzi z salonu do korytarza. Po prawej wejście do korytarza, po lewej do kuchni - zrezygnowaliśmy ze spiżarki w kuchni. Będzie zrobiona w pom. gosp, które zostało podzielone na pół. W jednej części będzie spiżarka - drzwi vis a vis z kuchnią ( wejście do kuchni z korytarza i z salonu), a w drugiej części będzie kotłownia z wejściem z dworu (paliwo stałe).

http://foto.m.onet.pl/_m/a27fbd208b10385f0d0b0d479bd296e9,5,19,0.jpg

widok na okna w salonie. Zmieniliśmy zupełnie elewację. Po bokach będą balkony o wym. 90x240, a po środku witryna 230x180, pod którą chcemy postawić stół i krzesła. Obiadek z widokiem na ogródek :lol:

http://foto.m.onet.pl/_m/28857067bb3e15659204bd216c28caee,5,19,0.jpg

widok na elewację frontową. po lewej stronie okna od spiżarki i od kotłowni, a po prawej od pralnio-suszarni i pom. gosp. Okna w kuchni powiększone tak jak w pokojach. Bedą wielkości 110x180.

http://foto.m.onet.pl/_m/29c353974b3c567e5a40d88e8ca255eb,5,19,0.jpg

widok z ogrodu. Po lewej stronie nasza sypialnia - zamiast drugiego okna wstawiamy balkon.

http://foto.m.onet.pl/_m/6cb768b0f820511418feb5c5388d34ef,5,19,0.jpg

widok na okna pokoi dziecięcych, łazienki i drzwi do kotłowni.

http://foto.m.onet.pl/_m/a09992f5c0ddd656c0ab725938b72524,5,19,0.jpg

widok na okna pralnio-suszarni, pom.gosp. naszej łazienki - po rezygnacji z garażu łazienka będzie miała jakieś 13 m i na drzwi do pom. gosp.

http://foto.m.onet.pl/_m/88b68f9504adf1f65b8f98cf7e89678b,5,19,0.jpg

zbliżenie na elewacje frontową.

No i to na razie wszystko :lol: :lol: :lol: :lol:

Witam Towarzycho :D i te "stare" i te "nowe"

Pohlanko dziękuję za chęci interwencji w sprawie mapki :D :D :D . Jeszcze trochę poczekam - ponoć jest już dana do ostęplowania - czy coś takiego. Jak ekipa ruszyła? A co do przeprowadzki to napewno dacie radę z Waszym zapałem!!! 8) No i oczywiście już teraz zapraszam na plac budowy hihi.

Agnieszkakusi podoba mi się Wasza chatka tylko zastanawiam się nad paroma zmianami, mianowicie jak bedzecie dokładać do pieca np w zime????? Brrrr...będzie troszkę zimno wychodząc na dwór. Nie zauważyłam kominka w salonie :roll: osobiście nie wyobrażam sobie tego pomieszczenia bez "płomyka". Reszta zmian bardzo mi się podoba. U Ciebie jest duży + bo nie macie schodów na górę a tym samym większa kuchnia 8)

Gabii, mąż uparł się na takie rozwiązanie kotłowni, a w końcu to on będzie w niej palił :lol: :lol: :lol:

Jeśli chodzi o kominek to będzie przeniesiony równolegle na ścianę od kuchni. Nie chciałam mieć kominka przy oknie, bo znajomi tak mają i non stop piorą firany, bo zakurzone. Nie wiem może to kwestia błędnego montażu, ale mnie to zraziło. A domku bez kominka tez sobie nie wyobrażam :wink:

dHeloo.

Gabii nic jeszcze w tym tygodniu nie załatwiałam,ruszam z poniedziałku

więc napiszę coś konkretniejszego.

agnieszkakusi zmiany masz dobre my też likwidujemy garaż na częśc mieszkalną,aczkolwiek tak jak Gabii zauważyła,czy rozwiązanie z wejściem od zewnątrz do pom.gosp. jest dobrym pomysłem?? :roll: brrr...,ale myślę że już dokładnie przemyśleliście tą kwestię więc ok.

pohlanko proszę się zameldować,puk puk.

orzeszek dziękuję za miłe słowa w kierunku moich psiaków :lol:

Pozdróweczka Aga

Hejka Kochani!!!

melduję się na posterunku!

U nas narazie spokój gdyz chłopaki klepią scianki działowe i tarasy ( jak tylko zrobią to pyknę zdjęcia!), a my zaczynamy wpadać powolutku w amok wykończeniówki tak aby się ze wszystkim zebrać, umówić, powybierać i dograć, i choć jestesmy dopiero na poczatku drogi to już widze, że będzie to droga przez mękę :cry: :cry: :cry:

po pierwsze ze względu na ceny w naszej kochanej "Stolycy", a po drugie na dostępność i fachowość naszych kochanych fachowców . :-? :-? :-?

Wciąż jestem pod wrazeniem zdjeć domku Pana Janusza z tarasami i rabatkami przed wejściem- muszę przyznać, że bardzo zmieniają one widok domku na korzyść i sama nie mogę się doczekać kiedy chłopaki zrobią u nas coś takiego :D

Gabii i Bukalka jak tam Wasze postępy??? Bukalka załatwiłaś już kwestię kasy? I co z elektrownią ? Poszłaś ich ustawić do pinu z tym terminem???

Dudnieczenkoabsolutnie prosimy o więcej szczegółów!!!!!!!!! To jest właśnie miejsce i czas aby napisać bo jak wsiąkniesz w budowę to już na pewno z czasem będzie jeszcze gorzej.

Panie Januszu , a gdzie nam się Pan podział???? :cry:

Orzeszek dziękujemy za ciepłe słowa, to bardzo miłe! zaprszamy do nas częściej do wątku- a może też tak troszkę parę słów o sobie????? :D :D :D :D

agnieszkakusi fajne zdjęcia!!!! :D :D :D

Widzę, że robota to u Was wręcz pali się w rękach!!!!

naprawdę niezłe tempo!!!

Jestem pod ogromnym wrażeniem zmian które poczyniliście w projekcie bo jest ich cała masa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i to co zdarzyłam zauważyć sporo również konstrukcyjnych.

Przyznam szczerze, że niesamowicie jestem ciekawa jak będzie wyglądał Wasz domek i ciepło Wam kibicuję!

proszę nam wklejać zdjęcia, duzo zdjęć w miarę jak domek będzie rósł!!!

buźka

pohlanka