amyF 28.07.2011 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 witaj szatynka240 my budujemy z kredytem - i mysle nikt takich malych zmian nie zauważy, a najlepiej nic nie wspominaj o nich... my rozliczalismy sie z bankiem orientacyjnie tzn. mówiłam jakie materiały kupiłam (bez przedstawiania faktur), i przesyłałam zdjecia kolejnych etapów i to wystarczyło. co prawda my poddasza uzytkowego nie mamy ale moja koleżanka własnie formalnie zakończyła budowę i tez nie wykończyła poddasza i tez ma kredyt więc można tak robić anulkawj - u nas skonczyli wykańczać nidą cały salon i już czuję tą przestrzeń o której mówisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulkawj 31.07.2011 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 amyF, przesdtrzeń i pogłos Nie mamy dywanów na podłodze (jeszcze), jest pustawo, do tego ten podniesiony sufit, więc pogłos jak w studni. Wszystkim odwiedzajacym podoba się właśnie przestrzeń. Szatynka. My budowaliśmy nawet "za kredyt", nie "z kredytem" - nie było problemów a zmian mamy sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 01.08.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Dzisiaj (po wielu bojach) wreszcie mamy dach! http://images46.fotosik.pl/970/f035815362ecd104med.jpg http://images37.fotosik.pl/974/e434098f45249088med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulkawj 02.08.2011 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Gratulacje! I dach i rynny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 02.08.2011 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 No tak, z wrażenia zapomniałem wspomnieć o rynnach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 03.08.2011 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 nie no super bad:) miło zobaczyć m14 w swojej pierwotnej wersji bo u nas "troche" przerobiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 03.08.2011 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 My mamy wersję M14 "prawie" bez żadnych zmian. Z paru pomysłów zmian wycofaliśmy się. Nie chcieliśmy popsuć tak ładnego w naszej ocenie projektu (co nie znaczy, że projekt po zmianach jest brzydki ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jodełka 03.08.2011 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Bad gratuluję dachu! Jaką dachówkę wybrałeś? Jeszcze chwil kilka i ja również będę mogła dachem się pochwalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 03.08.2011 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 (edytowane) Dzięki, No to pięknie idzie Ci Jodełka , oby tak dalej. Na dachu mamy blachodachówkę Alfa Plus w kolorze klasycznym (czyli cegła) firmy Blachprofil. Edytowane 3 Sierpnia 2011 przez Bad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał82 09.08.2011 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 U mnie w końcu papierki złożone o pozwolenie do odbioru mają być za 4 tyg. Na Październik już ekipa murarska zabukowana. A do tej pory ostre czyszczenie działki było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 10.08.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 No to mamy kolejnego budującego M14. Działaj, działaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jodełka 11.08.2011 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Michał82 trzymam kciuki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZATYNKA240 12.08.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Kurcze a ja myślałam, że we wrześniu ruszymy coś z budową dalej a tu chyba nici z tego będą. Od początku lipca bujamy się z bankami i dupa blada. Kredytu jak nie mamy tak nie mamy - a wszystko przez te baby "niby doradcy kredytowi" i cwaniaka rzeczoznawce. W PKO SA. szanowna Pani nie powiedziała nam, że zdolność u nich liczą z Pita 11 czyli zarobków z ubiegłego roku tylko uparcie wprowadzała nas w błąd i tym samym straciliśmy u nich ponad 3 tygodnie czasu - odpowiedź negatywna. A teraz czekamy na decyzję w Śląskim, gdzie okazało się że rzeczoznawca narobił takich byków w operacie i poszło to do poprawy - i znowu wszystko się przedłuża. Normalnie ręce opadają A tak wszyscy zachwalają, że u nich to będzie szybko, tanio sprawnie itd. Powoli odechciewa mi się tej całej budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 13.08.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 SZATYNKA240 - próbowaliście z "niezależnym" doradcą kredytowym? My korzystaliśmy z takich usług i jesteśmy zadowoleni. Poszło szybko - załatwił sam wiele papierków, wydzwaniał po bankach a warunki okazały się lepsze niż mogłem sam uzyskać (dla pewności sprawdziłem w kilku bankach). Nie będę reklamował tu żadnej konkretnej firmy ale może spróbuj w którejkolwiek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulkawj 16.08.2011 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 My równiez mielismy pana z Open - normalną drogą w PKO nie dostaliśmy - mąż pospinał się z "babą" z PKO i koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 02.09.2011 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Tadam! http://images35.fotosik.pl/887/51d1fb7ca6ec8243med.jpg http://images37.fotosik.pl/1036/063fa0295735449fmed.jpg Mamy okna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZATYNKA240 03.09.2011 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 HejBad super dom wygląda z oknami. A mógłbyś mi podać wymiary okien jakie zamawiałeś? Bo w projekcie są takie niestandardowe jak się dowiadywałam. Ja muszę się pochwalić, że po 2 miesiącach bojach w banku w końcu dostaliśmy kredyt - I transza jest już na koncie i ostro zabieramy się do budowy. W planach mamy aby dom przed zimą przykryć - szanse są - ale czas pokaże jak to wszystko wyjdzie. W przyszłym tygodniu murarz mi wchodzi na działkę.A kredyt dostaliśmy w ING śląskim - marża obstała na 0,85% - minusem oferty było to, że pobrali sobie prowizje. Ale w innych bankach marża nie spadała poniżej 1,3% więc uważam że oferta jest dobra. 0,5% róznicy na marży w perspektywie 30 lat szybko nam zwróci poniesioną prowizję.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 03.09.2011 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 (edytowane) Okna są niestandardowe ale to nie ma znaczenia. W firmie, w której zamawiałem okna i tak robią je na indywidualne zamówienie (dla nich nie ma okien standardowych i niestandardowych). Moje wymiary okien to: 850x860 (małe kwadratowe okienka), 1700x940 (pojedyncze okna w kuchni i pokojach) i 2500x1660 (okna tarasowe). No i gratuluję kredytu - teraz już trzeba iść do przodu . Edytowane 3 Września 2011 przez Bad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 05.09.2011 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 gratuluje bad zamknięcia domku przed zimą co do okien to fakt - nie liczą już dodatkowo za niestandardowe a ja się pochwalę ze już mamy kuchnie jest zieloniutka i prześliczna !!! zdjęcia wkleje jak zgram ..... teraz szukam schodów kręconych ale cena mnie zabija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 05.09.2011 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 (edytowane) Dzięki amyF i gratuluję kuchni! Widać zieleń pasuje do kuchni w M14 bo my też zamówiliśmy meble z elementami zieleni . A przy okazji widziałaś te schody http://www.marchewka.pl/marchewka_POLSKI.html Moja zona stwierdziła, że gdybyśmy mieli piętro chciałaby mieć robione przez tą firmę. Edytowane 5 Września 2011 przez Bad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts