amyF 06.09.2011 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 zerknęłam na linka i pewnie drogie takie schody choc przyznaje ze piekne bedziemy musieli się rozejrzeć za jakimś małym lokalnym producentem zeby oszczędzić bo wiadomo ze teraz z kasą krucho:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZATYNKA240 06.09.2011 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 HejMożecie mi napisać ile was mniej więcej kosztowało zrobienie dachu na gotowo - materiał i robocizna + wszystkie wykończenia i rynny.Dziś odebrałam wycenę od jednej firmy i wycenili mi całość na 39 tyś. Do krycia ma być blachodachówka, uwzględnili też wstawienie i cenę dwóch okien dachowych i wyłazu. Poszukamy może gdzieś uda się taniej ale nawet nie mam pojęcia czy to dużo czy mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 07.09.2011 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 U mnie kosztowało to trochę mniej ale bez okien dachowych. Gdyby je doliczyć cena byłaby pewnie podobna. Więc jak dla mnie cena jest normalna (oczywiście wszystko zależy od tego jakie rynny, jaka blacha itd.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jodełka 22.09.2011 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Dach kosztował 57 tyś zł. Dachówka ceramiczna, rynny plastikowe, 4 okna dachowe i ekipa górali, którzy zostawili po sobie wielki bałagan. Bad gratuluję postepów w budowie. Wiem juz jaka to radość mieć nowy dach nad głową Daj znac co teraz się na Twojej budowie dzieje. Zatem i ja mogę się już pochwalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jodełka 22.09.2011 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Dajcie znać prosze jaki wybraliście wkład kominkowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 23.09.2011 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Daszek piękny Jodełka . U nas na budowie chwilowa przerwa - czekamy na tynkarzy. Jak zrobią co do nich należy to nie omieszkam się pochwalić . A kominka jeszcze nie wybraliśmy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZATYNKA240 24.09.2011 04:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Hej Ale super popatrzeć na stan surowy zamknięty domu. Jodełka dach wyszedł super. Ty robisz strop drewniany? U mnie ściany rosną - w poniedziałek mają mi skończyć i zacząć układać szalunki pod strop. Po przeliczeniu kosztów zdecydowaliśmy się z mężem na strop zwykły lany. A cena dachu - 39tyś. po odwiedzeniu kilku miejsc i wycenach okazała się przyzwoita. I bierzemy tą firmę do całości - bo słyszeliśmy pozytywne opinie. Zdecydowaliśmy się na wentylację mechaniczną i budujemy tylko jeden komin spalinowy w kotłowni. Kominka też nie będziemy mieć. Obyśmy zdążyli przykryć dom do zimy - pogoda teraz jest rewelacyjna na budowanie Pozdrawiam wszystkich budujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 25.09.2011 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 My też zrezygnowaliśmy ze stropu drewnianego - mamy terivę i nie żałujemy (ale każdy wybiera to co uważa za najlepsze). Ale kominek musi być , chociaż jeszcze trochę upłynie zanim go zrobimy. Jak dekarze nie zawalą sprawy jak u nas (miesiąc poślizgu) to spokojnie powinnaś zdążyć z przykryciem domu do zimy. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał82 10.10.2011 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Witam Witam dawno tu nie byłem a tu widzę, że szybko budowaliście u mnie ławy wylane teraz czekam na murarza 20- października ma przyjść więc ściany fundamentowe powinny być gotowe w 2 dni. Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 11.10.2011 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Jak zacząłeś Michał82 to już pójdzie. Zobaczymy jaka będzie pogoda, dobrze byłoby, gdyby jesień była ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZATYNKA240 12.10.2011 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Michał82 powodzenia w budowaniu. U nas w sobotę zalaliśmy strop. Wczoraj podmurowali jeden pustak i robili szalunek pod ścianki kolankowe. No i praktycznie na koniec stało się nieszczęście. Majster spadł ze stropu - robił szalunek i za bardzo się wychylił a wczoraj było mokro i ślisko. Leży w szpitalu ma pęknięte ponoć dwa kręgi i będzie chodził w gorsecie. A tak już wszystko ładnie szło Oby szybko wyzdrowiał i nic więcej nie wyszło po tym jego upadku bo narazie lezy na obserwacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał82 14.10.2011 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Dzięki za otuchę. BAD i SZATYNKA240 a z pogodą to u mnie jak w kratkę czasami piździ jak w kieleckim ale jak się mieszka w Świętokrzyskim to tak jest:). ale podobno to jest robota na 2 dni bo tylko na 5 bloczków będzie murowane bo ławę to mam 72 cm wysokości:). Zagęszczanie piachu i wylewanie podłogi na gruncie Odkładamy na Marzec Szatynka no to pech straszny ale oby szybko wyzdrowiał. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał82 16.10.2011 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 dziś w nocy temperatura mnie zaskoczyła -8 przy gruncie no ale już podobno ma być coraz cieplej Oby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 16.10.2011 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Mnie też martwią przymrozki ale może nie będzie źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jodełka 17.10.2011 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Cześć. U mnie instalatorzy wszelkiej maści zagościli na dobre:) obecnie wybieramy ekipę do ocieplenia dachu i połozenia podłogi oraz sufitu no i czywiście tynku i wylewek. Propozycji jest kilka, czekamy na szczegółowe wyceny. Czekamy też na ostatnią transzę kredytu. Oszacowaliśmy jej wydanie i nie wyglada to wesoło:(. Mimo to jestesmy dobrej myśli...i do przodu.pozdrawiam serdecznie wszystkich budujacych:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evilser 20.10.2011 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Cześć wszystkim starym i nowym m14a..... Gratuluje postępów!!! U mnie też oczywiście postępy, góra już prawie cała zrobiona tj, mam prąd, pociągnięte ogrzewanie (kaloryferki aluminiowe już kupione), wszystko w płytach k-g i teraz biore się za parter....w przyszłym roku tak na wrzesień chcę się wprowadzać-myśle że to i tak szybko (4 sezony) bez kredytu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał82 23.10.2011 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 ee to bogato 4 latka tez oscyluje w taki termin( też bez kredytu) ale czy wyjdzie cos z tego się zobaczy. No i u mnie w końcu się zaczeło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 25.10.2011 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Bez kredytu to mógłbym pomarzyć o domu (niestety)... No ale na razie trwa u mnie walka z tynkami i jutro mają mi założyć bramę garażową. Pogratulować tempa prac Jodełka i evilser. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał82 25.10.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 (edytowane) Dziś koniec prac. ścianki z bloczków wymurowane 6 warstw jestem lżejszy o 2300zł. czyli 30 zł z metra nie wiem czy tanio czy drogo.teraz tylko zasypać zagęścić i rurki ułożyć a no i zasmarować a jak pogoda pozwoli to i styro przyłożyć. Pozdrawiam. Edytowane 25 Października 2011 przez Michał82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZATYNKA240 26.10.2011 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Hej Ja bez kredytu też mogłabym pomarzyć o domu, ale mam jeszcze własne mieszkanie które planujemy w następnym roku sprzedawać, więc myślę że jakoś to będzie i powoli wyjdzie się na prostą Michał82 jak za podmurówkę to myślę, że tanio ci wyszło - ale to materiał plus robocizna? U mnie to nie wiem jak to wyszło bo z murarzami umawialiśmy się na cały budynek i sobie powiedzieli 12 tyś. za robotę i nic nas nie obchodziło oni wszystko sami robili. A bloczki płaciliśmy po 2zł za sztukę. Właśnie wczoraj weszła mi ekipa od dachu na budowę. Jak dobrze pójdzie z pogodą to w tym tygodniu powinna stanąć konstrukcja potem tydzień czekania na blachę i powinno się udać przykryć dom przed zimą. Mąż zamówił już okna i za całość z montażem na piankę plus kolor złoty dąb z zewnątrz a w środku biały wyszło nam 6800 zł. A u was jaki koszt wychodził za okna? Bo to była najtańsza i dobra oferta. Inni wołali tak od 7 do 9 tyś. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts