Michał82 26.10.2011 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 (edytowane) Hej Michał82 jak za podmurówkę to myślę, że tanio ci wyszło - ale to materiał plus robocizna? U mnie to nie wiem jak to wyszło bo z murarzami Pozdrawiam No nie sama robocizna za bloczki 3025zł + dokupione ostatnio 180sztuk 420zł( bloczki po 2,4)+ cement 630zł piach 800zł (20zł tona) oczywiście zostało go jeszcze z 20 ton będzie do zasypywania i folia 60zł czyli razem 7235 zł a zapomniałem o plastyfikatorze 50zł czyli 7285 . teraz się zastanawiam nad pustakami na ścianę Thermopor 25 cena z transportem 3,66zł sztuka albo Max 2zł Firmy Leier. Mi za 1 okno powiedzieli8 tyś podwójny kolor+szpros no ale chyba zrezygnuje z przesuwnego za taką cenę.W salonie nie będzie kominka tylko okno o wymiarze 380/240.Jak bym brał zwykłe otwierane (oczywiście chodzi tu o okno tarasowe) to za wszystkie okna wyszło ok 13 tys z montażem 2*kolor szpros no i inne wymiary 176cm /164cm 5 takich okien (brak bramy garażowej) a te w kibelkach:) 86szer na 113 ale nie jestem pewien co do tego wymiaru. Pozdrawiam; Michał Edytowane 26 Października 2011 przez Michał82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 26.10.2011 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 SZATYNKA240 - 6800 zł za wszystkie okna to bardzo tanio. Ja płaciłem ponad dwa razy tyle. Wprawdzie okna mam dość duże ale to i tak duża różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZATYNKA240 27.10.2011 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 No to spora ta rozbierzność cenowa za okna. Fakt my trochę pozmienialiśmy wymiary okien.Tarasowe okna zostały bez zmian 1630 x2500, okna w pokojach i kuchni mają wymiar 870x1470, a w łazienkach i kotłowni 580x970. Przed wybudowaniem otworów okienych pochodziliśmy po sklepach i pytaliśmy się o ceny by było w miarę tanio. No i mi się bardziej podobają okna bardziej podłużne niż te kwadratowe co były w projekcie.Za bramę uchylną ocieploną z montażem kolor złoty dąb powiedzieli 2200zł.Dom wybudowaliśmy ze zwykłego pustaka z uwagi, że będzie ocieplany nie chcieliśmy się ładować w większe koszty za materiał. Ale i tak z tego wszystkiego najdroższy jest dach. W sumie tyle samo co za podmurówkę, ściany i strop razem.PozdrawiamEwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 28.10.2011 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 SZATYNKA240 - cena bramy z napędem czy bez? Jeśli z napędem to też bardzo tanio. U mnie trwa walka z tynkami, mam nadzieję, że w następnym tygodniu będzie jej koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jodełka 01.11.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Cześć. Gratuluję postepów:)Mam pytanie dosyć pilne. Ile wydaliście na tynki wewnętrzne i wylewkę? Jeśli nie kwota to może ilość materiału i robocizna.Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 02.11.2011 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Nadal jestem w trakcie tynków, wylewki jeszcze brak - więc na razie nie pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jodełka 04.11.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Bad dziękuję za odpowiedź. Zabrałam sie za wyliczenia i mniej więcej mam jasność w temacie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZATYNKA240 05.11.2011 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 Bad brama jest bez napędu, z tym urządzeniem to koszt 2 razy większy. A wiadomo przy budowie każda złotówka się liczy. Co do tynków to nie pomogę jestem na etapie robienia dachu. Ale mąż się pytał i wołają 26zł za metr tynku cementowo-wapiennego z materiałem. Widziałam efekty prac tej firmy i bardzo mi się podobało ściany prościutkie i gładkie. A mam pytanko dysponujecie ilością metrów do obtynkowania na parterze. Tak orientacyjnie bo nie mam czasu policzyć. U mnie konstrukcja dachu już stoi, mam rynienki dookoła, położona jest już folia oraz łaty i kontrłaty. Czekamy w sumie tylko na blachę. W następnym tygodniu ma być i dach będzie skończony. Wstawiamy 4 okna dachowe tak na zaś bo na początek nie mamy w planach kończenia poddasza.Także dwa miesiące z przerwami trwa u nas budowa w sumie tyle samo co staraliśmy się o kredyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 05.11.2011 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 (edytowane) Co do metrów do tynkowania to mam ponad 400 (ale tak naprawdę będziemy to liczyć na koniec roboty tynkarzy). Z metra płacimy 27 zł z materiałem (tynk Diamant Knauf). Edytowane 5 Listopada 2011 przez Bad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jodełka 10.11.2011 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Dziekuję Bad. Dam znac jak to sie u mnie skończyło.Co do okien. Mam je zmienione. W każdym pomieszczeniu jest po jednym dużym oknie ( w salonie bez zmian). Sa wyposażone w okucia antywłamoaniowe i szyby P4, kluczyk w klamce, kolor dwustronny, szprosy między szybami, zatem ich cena niestety było wysoka - ok 20tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 10.11.2011 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 W końcu mamy tynki! Ale to długo trwało... Co do okien: Cena Twoich okien Jodełka wydaje mi się adekwatna do standardu - może w "mojej" firmie od okien byłoby troszkę taniej ale wcale nie jest to pewne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 15.11.2011 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 ale mnie tu dawno nie było .... ale również gratuluje wszystkim postępów w budowie u nas dolina bo kaska sie skończyła a tak niewiele zostało do względnego zakończenia i przeprowadzki. generalnie brakuje drzwi - masakra cenowa jakaś , farby i paneli do sypialni... ale niedawno kupiliśmy piec tylko brak kaski na jego podłączenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 15.11.2011 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Cześć. Gratuluję postepów:) Mam pytanie dosyć pilne. Ile wydaliście na tynki wewnętrzne i wylewkę? Jeśli nie kwota to może ilość materiału i robocizna. Pozdrawiam serdecznie. na tynki - razem z robocizną i materiałem - wyszło jakies 8,5 tys (woj.wlkp.). suma metrów wyniosla ok. 450 na wylewki - my daliśmy anhydrytowe - poszło razem 4,5 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jodełka 21.11.2011 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 amyF to fajnie, że jeszcze tu zaglądasz, nie przestawaj:) Z pewnością przydadzą nam się Twoje cenne rady i informacje dotyczące budowania naszego M14 i a. Dziękuję za info dotyczące tynków i wylewek.Bad cieszę się że masz już tynki. U mnie sie trochę pokomplikowało, ale o tym może w innym czasie. W każdym razie w środę wchodzi nowa ekipa i tynki dokończą.pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał82 21.11.2011 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Witam mi dzis pustaczki maxy przyszły 2,03 z transportem i rozładunkiem za sztukę czekam jeszcze tylko na komin i zapadam w sen zimowy.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 22.11.2011 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Jodełka, widzę że u Ciebie też tynki z przygodami. Mnie z pewnością przybyło siwych włosów podczas tynkowania naszego domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 27.11.2011 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 mnie też nie było tu bardzo długo:)Szatynka, z ciekawości, jaki profil okien kupujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZATYNKA240 28.11.2011 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 HejAgnieszka my tam z oknami nie przesadzaliśmy (tzn. z ceną i jakąś super jakością), zamówiliśmy standardowe czyli pięciokomorowe z podwójną szybą o Współ. U - 1,1 W/mK dla szyb. Właśnie dziś mi je wstawiają. I w tym tygodniu powinni skończyć kryć dach blachą. No i przed zimą będzie stan surowy zamknięty. Obecnie mam mieszkanie i mam porównanie (5 lat użytkowania), że to co droższe i w rozumieniu producenta "lepsze" nie zawsze takie jest. A po drugie jeśli zapłacę za coś mniej to po jakimś czasie nie będzie mi szkoda wymienić tego na nowe. Bad, Jodełka co tam u was z tynkami było nie tak? Że musieliście zmieniać ekipę? My mamy na oku już jedną firmę - widziałam efekty ich pracy i muszę przyznać, że chłopaki super robią. Sciany proste i gładkie. Tylko ciekawe jaką cenę zawołają sobie na wiosnę. Obecnie biorą 26zł z materiałem za m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulkawj 28.11.2011 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Witam po przerwie! Tynkowanie chyba musi być z przygodami - my mieliśmy wiecznie pijanych majstrów, którzy w bojowym szale uwalili nam tynkiem okno i część tynku poleciała do ogrodu. Nie wiem, może chłopy chcieli nam chodnik jakiś zrobić. Teraz już wspominam ze śmiechem, ale w trakcie i długo po.... byłam mało kulturalna. Później mąż robił wszędzie gładzie (zawsze poprawia majstrów)- co też doprowadzło mnie do szału, ale teraz jet ok. Jak sa tynki to juz jak w prawdziwym domu. My nie mamy jeszcze zrobionej małej łazienki - tam jest jedna ściana pod kafelki bez tynku. Codziennie przypomina mi jak było Powodzenia w szaleństwach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 29.11.2011 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Witam ponownie wszystkich budujących,Szatynka - u nas problem z tynkarzami polegał na: spóźnieniu panów tylko o miesiąc, awarii elektryczności (trzeba było załatwić agregat), powolnym tempie prac i niedoróbkach. Krótko mówiąc miałem ich serdecznie dosyć... Ale faktycznie jest jak mówi anulkawj - z tynkami wygląda to już zupełnie inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts