anulkawj 29.11.2011 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Bad, teraz już tylko farbą chlapnąć i już możecie obrazy wieszać )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 30.11.2011 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Bad, teraz już tylko farbą chlapnąć i już możecie obrazy wieszać )) Prawie... . Dzisiaj kolejne osiągnięcie-mamy posadzki w całym domu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jodełka 30.11.2011 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Sprawa z tynkami u nas wygląda tak. Tynki wewnętrzne robimy od trzech tygodni i dwóch ekip. Pierwsza, sama zrezygnowała kiedy mąż zwrócił im uwagę, że źle zabezpieczyli okna i przekrzywili klucz do okna. Znaleźliśmy drugą, Pana Dorobisza. Po rozeznaniu na miejscu Pan Dorobisz zobowiązał sie zacząć od minionego poniedziałku. W niedzielę mąż ustalał z nim jeszcze konkrety i wyszło, że jest problem z piaskiem. Zaczęliśmy szukać. W poniedziałek nikt sie na budowie nie pojawił. Telefon Pana Dorobisza był wyłączony i nadal jest. Dziś znalazłam inny kontakt do tego wątpliwego fachowca i po krótkiej, nic niestety nie wnoszącej rozmowie powiedziałam, że mąż sie skontaktuje się z nim w przeciągu godziny. I co? Kolejny telefon wyłączony. Szkoda, ze Panu Dorobiszowi zabrakło cywilnej odwagi do rozmowy z nami. Szukamy zatem nadal i może w końcu znajdzie sie ktoś solidny i uczciwy. W zasadzie to pierwsze nasze tego typu perturbacje. Jestem wsciekła ale nie tak bardzo jakby to było na poczatku budowy. Mam wrażenie ze nabrałam dystansu i jestem spokojniejsza. agnieskakusi i anulkawj ciesze sie że znowu Was tu widzę Bad zazdroszczę Szatynka mam nadzieję, że Tobie wszystko pójdzie gładko, przecież są gdzieś tam fachowcy z prawdziwego zdarzenia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 07.12.2011 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 a u nas juz czwarty miesiąc walka z kładzeniem płytek po części brak kasy a po części do d... fachowiec (niby tani ale mało robi) chyba skończymy tylko jedną łazienkę póki co... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 07.12.2011 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 (edytowane) Nie strasz amyF. Jak pomyślę ile mamy płytek do położenia to aż się boję ile to będzie trwało. Na razie czekamy aż posadzki wyschną. Jodełka - tylko spokojnie, dacie radę. Z ekipami tak właśnie bywa... Edytowane 7 Grudnia 2011 przez Bad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZATYNKA240 08.12.2011 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 HejCałe wykończenie środka domu jeszcze przede mną - aż się boje pomyśleć jeśli trafią mi się tacy sami fachowcy jak do dachu. Dach mam nadal nie skończony - szlak mnie trafia jak jasna chol..... Tak sobie fachowiec wyliczył blachę na pokrycie, ze mu zbrakło 10m2. Powiedział, że w tym tygodniu zamawiali blachę na inny dach ale taką samą jak nasza i wezmą z tamtad a potem sobie domówią. Dzwonił wczoraj, że blacha jest i dziś przyjadą skończyć mi dach. To się ucieszyłam, że wkońcu zamkniemy stan surowy. A dziś zadzwonił do męża (bo do mnie pewnie się bał po ostatnim jak ich opierdzieliłam), ze jednak nie przyjadą bo blacha nie ta - kolor się zgadza tylko jest z połyskiem a nasza jest matowa. Jakby do mnie zadzwonił z taka wiadomością to dostał by wiązankę - nie zobaczył literki rózniacej blachy. Dopiero dziś domówił brakujące metry i znowu trzeba czekac na dostawę - normalnie ręce opadają, zła jestem jak osa. Bo kto to słyszał, żeby ponad 2 miesiące robić dach. A tu śniegi nadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZATYNKA240 12.12.2011 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 HejMam pytanie jak prawidłowo powinny być zamontowane okna dachowe? Chodzi mi o obróbkę blacharską, jak daleko od kołnierza powinna być położona blacha. Patrzyłam jak to jest u mnie i mi się to nie widzi. Z jednej strony okna mam zostawioną szparę na ok 3 cm, a z drugiej jest to już 6 cm. Do tego blacha jest nierówna i krzywo wycięta. Czy kładzie się jeszcze na to jakąś blachę czy tak już zostanie? Dach nadal nie skończony, nosi mnie okropnie bo po tych deszczach mam jedną wielką mokrą plamę na stropie wkoło komina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 13.12.2011 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 (edytowane) Chętnie pomógłbym ale nie mam okien dachowych. Ale logicznie rzecz biorąc okna powinny być zamontowane równo. Chyba ekipa sfuszerowała. Pogoda jest w miarę OK więc niech chłopaki poprawiają. Dzisiaj byliśmy na budowie - ściany i posadzka schną powoli ale jednak. Rozglądamy się za wykończeniem wnętrza. Ile u Was biorą glazurnicy za m2? My na razie mamy propozycję 40zł za m2 do negocjacji. Edytowane 17 Grudnia 2011 przez Bad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał82 20.12.2011 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 (edytowane) Witam mam pytanko do posiadaczy stropów Teriva z moich wstępnych wyliczeń będę potrzebował 17 belek 6m oraz 40 belek 3,6m i pustaków chyba za dużo 936szt.Jeśli się pomyliłem w wyliczeniach prosił bym o sprostowanie. za to co tu przedstawiłem firma wyceniła mi na 7700 zł z transportem pusta karmezyt. A i jeszcze jedno czy stosowaliście Siatki P1 oraz P2. z góry dziękuje. A propo Glazurników od 20 do 35 zł m2 tych co znam 2 lata temu płaciłem 25 zł m2 Wszystkim budującym oraz odwiedzającym to forum . życzęZdrowych, bezstresowych(na budowie) a przede wszystkim spędzonych w rodzinnym gronie Świąt Bożego Narodzenia Edytowane 20 Grudnia 2011 przez Michał82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 20.12.2011 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 (edytowane) Michał82 liczysz całkiem dobrze. U mnie wyszło: 42 szt. belek 3,60, 11 szt. 5,40 i 11 szt. 4,80. Pustaków zamówiliśmy dokładnie 936 i zostało nam może z 8 sztuk. Zapłaciliśmy za całość dokładnie 7674,50 zł.Siatki nie stosowałem. Podobnie jak Michał82 życzę wszystkim Wesołych Świąt, spełnienia marzeń (nie tylko tych budowlanych) i szczęścia w Nowym Roku. Edytowane 20 Grudnia 2011 przez Bad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulkawj 20.12.2011 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 My również przyłączamy sie do życzeń. Żebyście mieli dużo cierpliowści na majstrów, pieniędzy, żeby im płacić i siły na przeprowadzkę. Zobaczycie, jak szybko zapomina się o trudach budowy siedząc we włąsnym, wymarzonym domku!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jodełka 23.12.2011 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 Zakończyliśmy tynki :):)W styczniu rusza ekipa od podłogówki i kotłowni. Fajnie:) Drodzy moi. Życzymy Wam ciepłych rodzinnych Świąt, wielu chwil wypełnionych uśmiechem i rozmową z najbliższymi, a w 2012r tylko trafnych wyborów. W następne Boże Narodzenie ogrzeję ręce przy kominku, moim kominku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZATYNKA240 24.12.2011 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2011 HejJodełka gratuluje tynków, a ile w sumie cię one wyniosły jeśli można wiedzieć?Ja już w końcu mogę powiedzieć, że mam stan surowy zamknięty naszego domu. Dach skończony po wielu bojach - w sumie razem z wstawieniem 4 okien dachowych wyniósł nas 40 300,00zł. Trochę dużo ale ma posłużyć na lata.Mąż ocieplił poddasze wełną 15cm, a po wylaniu posadzek doda jeszcze 5 cm wełny i przykręci płyty.W styczniu ma nam przyjść elektryk i kłaść instalacje. I też mam nadzieję, że za rok święta spędzimy już w nowym wykończonym domku. Wszystkim Wam, życzę Wesołych Świąt Bożego Narodzenia, oby wszystko szło zawsze po waszej myśli, jak najmniej problemów i dużo pieniążków oraz cierpliwości do fachowców. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulkawj 26.12.2011 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2011 Jodełka, gratulacje. Podłogówka u nasz szła sprawnie. Dwóch panów w kilka dni zrobiło całe ogrzewanie. Już pomalutku widać końcówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 26.12.2011 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2011 Jodełka gratulacje z powodu zakończenia tynków. Szatynka240 gratuluję dachu.I my też chcemy spędzić następne święta u siebie przed kominkiem:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jodełka 27.12.2011 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 (edytowane) SZATYNKA240 całość za wyliczone 491m2 to około 15tyś. Tynki maszynowe, cementowo-wapienne pod malowanie. Ładnie, czysto i szybko:)anulkawj faktycznie, instalator powiedział, że podłogówka zajmie mu jakieś 4-5 dni. Zaczyna 9.01. Bad dziekuje za gratulacje:) Pogoda nam sprzyja:) no i mam jeszcze pytanie, jaka wylewka do podłogówki anhydrytowa czy tradycyjna cementowa? Edytowane 28 Grudnia 2011 przez Jodełka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał82 01.01.2012 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 (edytowane) http://www.e-kartki.com.pl/files/2010/12/szczesliwego_nowego_roku_2062.gif http://www.turnbacktogod.com/wp-content/uploads/2011/12/2012-happy-new-year-wallpapers-16.jpg Edytowane 1 Stycznia 2012 przez Michał82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 11.01.2012 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Ode mnie również najlepsze życzenia dla wszystkich w Nowym Roku!Jodełka, ja mam wylewkę tradycyjną. Była tańsza a nie widziałem powodu, żeby płacić więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochpel 24.01.2012 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Witam mam pytanko czy ktoś z woj. lubelskiego buduje ten projekt? pytam bo dobrze by było zobaczyć budowę w realu przed rozpoczęciem własnej:)pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 25.01.2012 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 my robiliśmy anhydrytową bo ma lepszą przewodność cieplną czy coś takiego ;P grzeje super bo piecyk odpalony i jest cieplutko w domku jeszcze tylko dokończą łazienki, wstawią drzwi i położą panele i mam nadzieje na szybką przeprowadzkę.... tymczasem przedstawiam mój domek ocieplony i ze schodkami przednimi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts