SZATYNKA240 25.01.2012 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 (edytowane) HejZochpel ja buduję M14A w woj. lubelskim - obecnie mam stan surowy zamknięty. Dokładniej to są okolice Puław, jesli chciałbyś obejrzec to pisz na priv. Pozdrawiam amyF ty budujesz M14 bez A? Super ci wyszedł - podnosiłes trochę kąt dachu bo na zdjęciu dach nie wydaje mi się taki płaski jak w projekcie? I zyczę szybkiej przeprowadzki. U mnie niech tylko się ociepli to też zabieramy się ostro do wykonczenia domku. W planach mamy przeprowadzkę na wakacje. A czy się uda - czas pokaże. Edytowane 25 Stycznia 2012 przez SZATYNKA240 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 26.01.2012 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 dzięki szatynka:) budujemy m14 bez A ale podniosłam kąt dachu do 25 stopni bo był problem z dachówką przy kącie 15st.(dużo droższa) a poza tym wyszła śliczna antresola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochpel 26.01.2012 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Dzięki SZATYNKA240 jak coś to będę się odzywać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał82 23.02.2012 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 (edytowane) Witam dla samotnie rozliczających VZM1 http://file.favore.pl/store/2011/6/9/19/265111_1307641804973.pdf programikhttp://wyslijto.pl/plik/mz3s6gxq2s może coś z tego będzie pomocne. Pozdrawiam Edytowane 21 Marca 2012 przez Michał82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZATYNKA240 26.02.2012 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 HejOstatnio z mężem przymierzamy się do wyboru fachowca od hydrauliki. I mam kilka pytań. Jakie macie zabezpieczenia kotła na paliwo stałe - naczynie otwarte czy przeponowe?. Jak jest z ogrzewaniem podłogowym tzn. planujemy w salonie kuchni, przedpokojach i łazienkach zrobić podłogówkę i czy sama wystarczy bez grzejników. Jak to się sprawdza pod panelami? I ile mniej więcej może pójść mb rurek. Ostatnio spotkaliśmy się z jednym fachowcem to wyraził swoją opinię, że podłogówka nie wyda na tyle metrów, proponowała jakiś grzejnik w salonie zrobić - co mi się nie widzi bo nie ma gdzie go zamontować. Planujemy kupić piec z podajnikiem, tylko pytanie jaki lepszy ślimakowy czy tłokowy? Czytałam bardzo różne opinie i już sama nie wiem. I wdzięczna była bym gdybyście mi napisali orientacyjne koszty by fachowcy z nas nie zdarli. Ten co był liczył sobie 130zł za punkt. W samej kotłowni naliczył ze wyjdzie 8 punktów, a gdzie reszta? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 27.02.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Na kotłach na paliwo stałe się nie znam, ale co do podłogówki- mam w całym domu bez żadnych grzejników i ma to działać (zobaczymy jak podłączę wszystko na wiosnę ). Z tego co wiem zwykłe panele nie nadają się do podłogówki. Sa podobno jakieś specjalne wersje paneli ale my będziemy mieli wszędzie płytki. Jak ten fachowiec liczył punkty? U nas w całym domu wyszło 7 punktów ciepłej wody, 13 zimnej i 11 kanalizy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulkawj 03.03.2012 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Szatynka - my mamy wszedzie podłogówkę - nie jest zimno i też nie palimy jakiejś strasznej ilości opału. W salonie mamy kozę, którą przepalaliśmy wieczorkami jak były straszne mrozy - jestem zmarźlakiem (mąż był ubrany w koszulke z krótkim rękawem). Panele muszą być specjalne - ale teraz chyba juz większość jest dostosowana do podłogówki. Fakt, że mamy ocieplony dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 12.03.2012 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 U nas budowa ruszyła znowu. Na razie zakupiliśmy płytki i trwa walka z ich ułożeniem. Oby tylko pogoda była wiosenna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulkawj 12.03.2012 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 O płytki.... My w lutym 2011 kładlismy wszystkie sami z mężem. Tzn. w odwrotnej kolejności - mąż ze mną Jak jest podłoga to już z górki Bad. Pamietam, że w środku dogrzewaliśmy sie jakąś starą kozą po majstrach, siedzieliśmy w kutrkach, czpakach, było 15 stopni i bardzo bloły kolana. Ale szybko się zapomina najgorsze i teraz sobie pięknie leżą i pies codziennie daje mi okazję, żebym sobie pomyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jodełka 12.03.2012 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Można powiedzieć, że czas budzić się z zimowego snu...tylko, że my nie spaliśmy tej zimy (no może na forum trochę przysypiałam;). Na budowie ciągły ruch. Tynki położone w styczniu, przetrwały mroźne czasy bez większego szwanku:) Chociaż w momentach, kiedy szron pokrywał ściany naszej sypialni miałam chwile ( nie jedną) zwątpienia. Teraz szlifujemy i damy im jeszcze chwilę na odsapnięcie a potem malowanie:) Kafelki już wybrane i projekty łazienek zrobione:) Wahałam się czy zrobić kafle na całej podłodze czy może jednak w pokojach dać panele. Koszty jak zapewne wiecie są znacząco różne. Zdecydowaliśmy się na kafle w całym domu (Ancona ochra z ceresanitu). A propos płytek. Jak uważacie, czy klej do nich powinien być specjalny na ogrzewanie podłogowe czy nie koniecznie?No i jeszcze sufity. Ponieważ mamy strop drewniany trzeba je pokryć płytami. W środkowej części domu chcemy mieć belki odkryte więc z tym będzie więcej dłubaniny ale fachowiec zapewnia, że podoła:) Trochę czas zaczyna nas gonić. Pod koniec zeszłego roku podpisaliśmy umowę przedwstępną sprzedaży mieszkania i do końca czerwca musimy je opuścić. Tak więc zegar tyka i zdaje się, że coraz szybciej.SZATYNKA240 u nas będą dodatkowe grzejniki w łazienkach i grzejniki na górze.Anulkawj „My w lutym 2011 kładlismy wszystkie sami z mężem. Tzn. w odwrotnej kolejności - mąż ze mną” – zdolniachy z Was!!! Jakie masz kafelki?Bad jak widzę wciąż jesteśmy na podobny etapie. Kiedy przeprowadzka? Musze przyznać, że wybór kafelek nie był takim łatwym i przyjemnym zadaniem, jak się wcześniej wydawało. Daj znać co wybrałeś.Trochę nadrobiłam zaległości i obiecuje poprawę frekwencji:)Pozdrawiam serdecznie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 13.03.2012 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Miło stwierdzić, że inni też nie śpią snem zimowym:). Anulkawj - Co do tego z górki - to sam nie wiem - z pewnością kasy już nie ma zbyt dużo ale coś już widać. Jodełka - Płytki mamy w całym domu. Wybraliśmy ostatecznie Ceramikę Paradyż. W pokojach Santera, w kuchni Masto, w salonie Amable, w jednej łazience Sottille (bianco i brown), w drugiej Enezi i Gentile bianco. Do pomieszczenia gospodarczego jakiś tani gres. Panowie montowali też dzisiaj geberit - niestety nie widziałem tego więc jutro musi być kontrola . A kiedy przeprowadzka? Nie mam pojęcia, chcielibyśmy jak najszybciej. Pozdrawiam wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulkawj 21.03.2012 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Jodełka, nazw niestety już nie pamiętam. Do przedpokoju, kuchni, salonu i karytarzyków kupilismy w Praktikerze. Są równej wielkości, różnią sie jedynie kolorami. Łazienka - OBI a w kuchni Majolika. Jakieś fotki sa w dzienniku. Zapraszam, zerknij. Szczerze, nie mieliśmy już kasy, żeby szaleć, więc lecieliśmy promocjami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 23.03.2012 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 ja szczerze moge nie polecic opoczna a konkretnie to serie lazio 60x60 bo strasznie krzywe do łazienek kupilismy paradyża i są naprawdę ładne i proste a do pom. gosp. mąż sam wybierał wiec niewiem.... na ogrzewaniu podłogowym mamy tylko płytki i kładzione były na zwykły klej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 25.03.2012 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Niestety u nas też niektóre płytki były krzywe - szczególnie santera. Geberit zamontowany, drzwi do prysznica też. Panowie muszą jeszcze jednak wnieść kilka poprawek. Czekamy też na łaskawy zakład energetyczny, żeby w końcu nie pożyczać prądu od sąsiada. Ale monopoliście się nie spieszy - w końcu umowa została podpisana raptem ponad 1,5 roku temu, więc o co nam chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał82 29.03.2012 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Hej Wy to już wszyscy daleko w przodzie:)Ja wczoraj skończyłem sobie kłaść kanalizacje a dziś zalałem betonem podłogę. teraz czekam na murarzy do wtorku. jutro pochwale się moja krzywą podłoga:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 31.03.2012 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Spokojnie Michał82- to nie wyścig . Szkoda tylko, że pogoda się popsuła. Oby nie na długo. Ja dalej walczę z energetyką. Po wielu telefonach w końcu dodzwoniłem się do właściwego człowieka. Podobno sprawa została przekazana do realizacji - mają oddzwonić w sprawie terminu wykonania przyłącza. Ciekawe kiedy do mnie oddzwonią? Czuję, że sam będę się musiał przypomnieć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał82 03.04.2012 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 kurcze ociągam sie z fotami teraz dzień w dzień na budowie noo i marudzenie murarzy że za mało plastyfikatora że lepszy w saszetkach a nie w płynie że bloczki koślawe( jak by ja je wypalał)..... niestety muszą się przemęczyć a ja razem z nimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał82 05.04.2012 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 (edytowane) Pierwsza wylewkahttp://www.freeimagehosting.net/t/67b2q.jpga tu nasz kolega ją przetestował.http://www.freeimagehosting.net/t/uwxgn.jpgw/w sprawca co dzień się na budowie pojawia. od momentu kopania fundamentówhttp://www.freeimagehosting.net/t/vopg2.jpgwidoczek na tarashttp://www.freeimagehosting.net/t/fglij.jpgwidok od frontuhttp://www.freeimagehosting.net/t/7vhl5.jpgłazienka+pralniahttp://www.freeimagehosting.net/t/jjpdo.jpg srry za jakość ale to foty z tel... Edytowane 6 Kwietnia 2012 przez Michał82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 08.04.2012 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2012 Gratulacje Michał82. Jak na to patrzę to przypomina mi się radość z początku budowy . Działaj, działaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał82 16.04.2012 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Mam małe pytanko dopiero teraz się zorientowałem. Ale czy Wy też robiliście kanał wentylacyjny ten niby z okapu w kuchni poziomo do komina?? czy bezpośrednio pionowo rura na daszek?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts