Michał82 01.03.2013 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 (edytowane) Jeszcze nie pozdzierane folie ale sie pochwale:) Okno stoji na takich podporach które opisywał "Cedryk" łaczny koszt rurki prety płaskownik nakrętki styrodur 80zł foty nie wyraźne bo telefonem robione.sry:D Edytowane 1 Marca 2013 przez Michał82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 01.03.2013 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 (edytowane) Wiosna idzie i temat widzę, że ożył . Gratuluję domku Jodełka. Gratuluję postępów w budowie Michał82. My mieszkamy od świąt chociaż oczywiście jeszcze wiele do zrobienia przed nami. Razem z wiosną ruszymy dalej. Madziara12321 - witam kolejnego budowniczego M14. w sprawie dachówek nie pomogę - mamy blachę. Powodzenia w budowie! Edytowane 1 Marca 2013 przez Bad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZATYNKA240 02.03.2013 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 HejWitam nowego budującego dom M14a. My mieszkamy od sierpnia i również zostało jeszcze wiele do zrobienia. Czekamy na cieplejsze dni. Mieszka się bardzo dobrze, choć opłaty teraz mamy o wiele większe niż w mieszkaniu w bloku. Dużo spaliliście już ekogroszku? Nam leci 4 tona - dużo tego idzie, ale dom jest jeszcze nie wygrzany i może dlatego.Michał82 fajne masz to okno tarasowa, będziesz miał fajny widok.Jodełka podoba mi się twoja kuchnia - ja mam ciemne fronty i jasny blat. U mnie szafki są również pod oknem. Ostatnio zauważyliśmy wadę w jednym skrzydle tarasowym - a mianowicie skrapla nam się woda w środku między jedną a drugą szybą. Musze to zareklamować tylko jak na złość nie mogę znalesć dowodu zakupu - musiał się gdzieś zawieruszyć przy przeprowadzce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziara12321 03.03.2013 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Michał82...ja też zrezygnowałam z kominka i zamówiłam przeszklenie - 3 okna na 420 cm , dwa po bokach stałe i ta w środku ruchoma..rozsuwana ...zrezygnowałam rówież ze schodów betonowycj i skrytki pod nimi, ogólnie między kuchną a salonem niebędzie zadnej sciany, jedna wielka powierzchnia, schody kręcone wiszące, kuchnia z wyspą na salon...ze zmian jeszcze jedna modyfikacja, łazienka po prawej stronie podzielona na pół i zamiast łazienki pralnia i mała łazieneczka - kibelek z wejściem ze sypialni po prawej stronie----taki osobisty wc.......A wy jakie poczyniliście modyfikacje.??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 07.03.2013 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 My opłaty mamy na razie takie jak w mieszkaniu o powierzchni 35 m2 . Czekamy teraz na rachunek od połowy stycznia do połowy marca (powinien być podobny jak za okres od połowy listopada do połowy stycznia). Modyfikacji prawie nie mamy - właściwie jedyna to brak wewnętrznych drzwi do garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziara12321 08.03.2013 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Wczoraj wylany był chudziak...pogoda dopisała....ale prognozy na kolejny tydzień nie są obiecujące... Staniemy pewnie na chwilkę.... Pustaczek zakupiony..... i czekamy na słońce SŁONKO..GRZEJ...GRZEJ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał82 27.03.2013 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 U nas rolety założone, instalacja elektryczna skocznona, strop ocieplony jutro wylewka na stropie,a dziś konczy hydraulik,po świętach tynki, fotek nie mam kiedy wrzucic. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klonów 29.03.2013 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Witam ja po trudach papierkowych też zaczynam ok 12. 04. mam mieć papiery na gotowo licze na wasze cenne porady . Michał82 widze postępy od mojej ostatniej wizyty u Ciebie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał82 29.03.2013 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 teraz nabieram tepa:D podkoniec kwietnia bedzie juz wytynkowane, kotłownia na gotowo no i wszytskie wylewki zrobione.. Więc jak coś zapraszam ponownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziara12321 10.04.2013 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 a u mnie Kochani ściany stoją, strop się układa, dachówka braasa zakupiona, drewno przyjeżdża w przyszłym tygodniu także też ruszamy z kopyta Mam nadzieję,że już za niedługo pochwalę się jakimiś zdjątkami... leci ta kasiorka jak oszalała...aż mi się włos na głowie jeży....ale co zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał82 11.04.2013 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 (edytowane) Witam Wszytskich chorba jakoś nie chce mnie opuścić ale udało się zrobić 1 pomieszczenie Tadam:D kotłownia drzwi zew. do kotłowni mają być w piątek narazie prowizorka dechy+ styro + folia na zewnątrz fakt jest taki ze niedało sie wytrzymać jak sie napaliło w kozie:) komin spełnia swoje zadanie. Teraz 2 tyg. czekania na ekipe od tynków. Pzdrawiam Edytowane 11 Kwietnia 2013 przez Michał82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klonów 12.04.2013 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 A ja tam dopiero w długi majowy wekend fundamenty leje ale będa Was gonił i o porady prosił Wiosna na forum HE HE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 21.04.2013 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Co tak cicho na budowach M14? Jesteśmy po pierwszej zimie w domku - wszystko działa, ogrzewanie się sprawdziło . Teraz czas ruszyć do dalszych prac wykończeniowo - ogrodowych. Powodzenia w budowie dla wszystkich budujących M14! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziara12321 21.04.2013 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Witam U nas budowa pełną parą, zaczynaliśmy dokładnie 12 lutego tego roku, od kilku dni kładzie się więźba i czekamy z niepokojem na wieńcowe chciałabym wstawić zdjecia...ale nie za bardzo czaję jak :)jakaś podpowiedź?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 22.04.2013 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Najlepiej wrzuć je na zewnętrzny serwer (np. imageshack, fotosik itp.) i tam pobierz kod zdjęć na forum. Wkleisz go w post na forum i będzie grało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał82 24.04.2013 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 u Nas ostra jazda z tynkami i dzis jeszcze Szambko zamontowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał82 17.05.2013 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 tylki skończone z małymi pertrubacjami ( towar na ściany z hurtowni jechał z 5 dni )ale w końcu dojechał łaczny koszt wyszedł 11810zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziara12321 30.05.2013 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 Witajcie Kochani.... właśnie jesteśmy po montażu okien, niestety nie wszystkich....jutro przyjeżdzają drzwi....moze uda sie je zamontować... Postaram się wkleić kilk zdjec.... .... Czy możecie mi napisać jaki tynki stosowaliście w swoich m14...zastanawiam sie gipsowymi....u nas w kujawsko-pomorskiem 20 zł za metr z materiałem...i apropos....ile my tam mamy metrów?? tak na oko?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziara12321 30.05.2013 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 No to pozmiejszałam zdjątka...i jedziemy z tym koksem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziara12321 30.05.2013 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 Powyżej zlikwidowany kominek ze srodka salonu i witryna....4 m szerokości i 230 wysokości...imponujace....i na to okno niestety czas oczekiwania bardzo długi Domek z przodu...pozmieniane okna na pojedyńcze...rozwierno uchylne z roletkami nadstawnymi.. kolor dąb bagienny..Drutex Witryna od ogrodu ma tam być drewniany zadaszony poliwęglanem taras.... no zobaczymy Brama segmentowa HOOrman - zwiększylismy wysokośc do 2300 cm... Busikiem można wjechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts