Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gdzie , jak imprezę 18-stkę zorganizować

darek63

Recommended Posts

Drodzy moi,

Jak i gdzie byście wyprawili osiemnastkę dla 20-30 gości,

żeby było bezpiecznie, niedrogo, fajnie, niezapomnianie .... i

satysfakcjonująco dla 18-stka?

Impreza czerwiec - lipiec. Tak więc mamy jeszcze kilka m-cy, jak na razie

myślę o rezerwacji małego lokalu, ale nie chcę zbytnio "bankrutować" i szukam

podpowiedzi (najlepiej od praktyków). Słyszałem, że można mały lokalik

zarezerwować za 300-500 zł !? Byłoby OK.

Pytanie nr 1:

Miasto B-stok: jakie znacie małe, tanie lokale (puby, cluby, sale bankietowe ... itp)

Pytanie nr 2:

A może coś oryginalnego ... np. 18-tka na siłowni z muzyką i tańcami.

Zna ktoś coś takiego lub innego niestandardowego ???

Będę wdzięczny za podpowiedzi :-)

Białegostoku nie znam, ale mogę napisać, jaką 18 wymyśliła sobie córka.

Zamówiłam jej wielki tort, zawiozłam na plażę /początek września, więc ciepło/ - z szampanem i kieliszkami z tworzywa :D Posiedzieli, zjedli, wypili, porobili zdjęcia. Pośmiali się jedząc tort łapami.

Potem poszli do klubu / miejsce znalezione wcześniej /, w którym odbył się koncert jakiegoś zespołu. Rezerwacji nie było - wstęp po kilka zł - ale płacili tylko panowie. Panie gratis :D

Wieczór spędzili w klubie, przy muzyce, przy piwku.

Oczywiście córka zapłaciła za bilety i piwko.

Impreza była udana i za niewielkie pieniądze.

Moj syn bedzie miec 18 za 3 lata ale juz teraz wie, ze imprezy w lokalu nie bedzie. Od zawsze bylam przeciwniczka takich imprez, moja 18 tez mialam miec w lokalu z muzyka cala noc ale postawilam sie (wszyscy byli oburzeni) i byla tylko kawa i tort w domu dla najblizszych.

Dla syna planuje tort w domu dla kilkunastu osob i nie chodzi tutaj o kase tylko o zasady jakie wyznaje.

Nie uśmiecha mi się w domu organizować takiej większej impry na całą klasę.

A nasze dziecko jest b. lubiane. Bywa na 18stkach to i wypada zorganizować. Takie czasy ..... i już.

Ustaliliśmy limit i daliśmy dzieciakom wybór: albo impreza albo kaska na pierwsze ich osobiste konto. Są warte tego, bo są super (oceny 4,5)

Starsze dziecko kilka lat temu zdecydowalo sie na "domówkę" dla najbliższych 6-7 "przyjaciół", tak więc po oficjalnym obiedzie (rodzina + goście) na późniejsze zabawy jeden przygotowany pokój im wystarczył. Nie musieliśmy porzucać naszej chaty na tą noc. To co zaoszczędziło się to dostało na konto

Kino ... wcale nie musi być tanią opcją ... znam takich co "poszli do kina" a potem mieli remont na ponad 20 tys PLN. Tak, tak 20.ooo zł (nowa łazienka musiała być odbudowana + kilka mebli, naprawa parkietu ....). Inni , tym razem nasi sąsiedzi przez płot "dali" dziecku chatę na jedną tą noc. Ich dziecko znam i jest OK, spokojne, ułożone, ale impra czasami wymyka się spod kontroli ... i było bydło, krzyki , flachy przez okna leciały. Nikt glin nie wzywał, bo szkoda sąsiadow. Oni są OK i niezasłużyli na problemy i taki gnój. Ale widać, że goście mogą być różni, niektórym potrafi odbić palma.

Nasze młodsze skłania się do ugoszczenia całej klasy (ok. 30-20 osób).

Mamy kilka pomysłów:

1. impra w wynajętym tylko na ten cel lokalu typu disco, wespół z innymi rodzicami (2-3 tys.PLN dzielone na 3-4 rodzinki). U nas ok 30-50% większych 18-stek tak się organizuje.

2. rezerwacja całego maleńkiego lokalu (pub, club ... itp) kosztów nie znam jeszcze.

3. Impreza plenerowa np. od 18.00 do 24.oo : quady i łuki na początek, potem ognisko, kiełbacha, grill, namiot z parkietem do tańców ...... muza . Problemem może być pogoda i komary

4. .......................

Ale nadal czekam na fajne pomysły ... najlepiej tanio i dobrze, ... może być też niepowtarzalnie.

W końcu to Dział Porad. :)

Mój też miał w domu i też na własne życzenie, najpierw dla rodziny,a kilka dni później dla przyjaciół. Był tort, sam sobie upiekł jakąś babkę, kupił trochę frykasów typu francuskie sery i inne takie według własnego gustu .Ja zrobiłam ciasto na pizzę, a oni ją sobie sami "przybrali" i upiekli 8).Pili wino i piwo. Było bardzo sympatycznie I nie miałam demolki w domu :roll:

Gdyby to było lato pewnie impreza była by w ogrodzie z ogniskiem i grillem,ale "wypadło" w marcu.

darek63 mnie się wydaje, że Ty już podjąłeś decyzję, a jeżeli nie to może zapytaj swoje dziecko czego oczekuje :wink:

Tak rozmowy były i są z dzieckiem, to ono w końcu zadecyduje czy chce imprezę czy ekwiwalent :lol:

Wstępnie moje dziecią uważa, że skoro bywa to powinno też zaprosić i coś zorganizować (bo obgadają kuple i kumpele np).

I z tego też wynika mój post, bo chciałoby się "zjeść ciastko i mieć ciastko".

Imprę zrobić małokosztowo ......

Ja nic nie sugeruję dziecku, bo "wygodnictwo" i "oszczędnictwo" powoduje , że najchętniej wzbogociłbym własne dziecię, a nie przemysł imprezowy. Podobnie jak to miało miejsce ze starszym dzieciem kilka lat nazad.

Wówczas tamto zadecydowało, że ma być kameralnie i spotkanie w małym gronie ..... = małe koszta i wiele zaoszczędzonych stówek na konto mu trafiło.

Ale teraz inne dziecię, ... inny czas, ... inna klasa, ... inna młodzież ....

Nasze prawie już 18-letnie jest zaprzyjaźnione z roztańczonym mocno towarzystwem. Jest zapraszane, bywa i chciałoby też zaprosić ... po prostu rewanż ... to naturalny odruch i potrzeba.

Jedzenie im nie ważne i nie ono stanowi “clou” imprez, z tego co słyszę na 18-skach to jadą na torcie, paluszkach, chipsach , może być kupna pizza , ..... ale najbardziej dla nich liczą się pogaduchy .... muza .... i dance ... dance .... dużo dance-a .... do późnej nocy. Zarwana noc , z dala od rodziców jest dla nich miarą wejścia w dorosłość (tak myślę, .... chyba ?).

Nawet %-ty nie za bardzo im idą ... w każdym razie mojemu dziecku i tym klasowym co je poznałem. To fajne jest ... nie sądzicie :wink:

Taki czas, taki lans .... czy co.

A może przykład z domów rodzinnych .... my np. zaniżamy średnią krajową ... i to ostro.

Na ostatniej "18-kumplowej" mówili, że picia chłodzącego brakło ok. 24.oo i to nie był dla nich problem .... narobili sobie herbaty i bawili się .... dużo tańca i zabaw .... znacie "guitar hero game" ? fajne zręcznościowe pseudomuzyczne na kompa.

A zamiast %-tów mieli po 2 Red Bull-e na "eb". Ale tamci rodziciele wówczas mieli do dyspozycji pusty i nowy dom ciotki po wyprowadzce i nie musieli osierocać i porzucać swoich kątów lub nocować w kinie :lol:

Nadal czekam na pomysły ... ja mam już kolejny .....

• 3 weeks później...
Drodzy moi,

Jak i gdzie byście wyprawili osiemnastkę dla 20-30 gości,

żeby było bezpiecznie, niedrogo, fajnie, niezapomnianie .... i

satysfakcjonująco dla 18-stka?

Impreza czerwiec - lipiec. Tak więc mamy jeszcze kilka m-cy, jak na razie

myślę o rezerwacji małego lokalu, ale nie chcę zbytnio "bankrutować" i szukam

podpowiedzi (najlepiej od praktyków). Słyszałem, że można mały lokalik

zarezerwować za 300-500 zł !? Byłoby TYLKO nie we wlasnym domu!!!!!!!!!!!!!!!!!!! CHYba ze masz czas i kase na remont :D

....Nawet %-ty nie za bardzo im idą ... w każdym razie mojemu dziecku i tym klasowym co je poznałem. To fajne jest ... nie sądzicie :wink:

Taki czas, taki lans .... czy co.

A może przykład z domów rodzinnych .... my np. zaniżamy średnią krajową ... i to ostro.

Na ostatniej "18-kumplowej" mówili, że picia chłodzącego brakło ok. 24.oo i to nie był dla nich problem .... narobili sobie herbaty i bawili się .... dużo tańca ....

A zamiast %-tów mieli po 2 Red Bull-e na "eb"......

Tja, pewnie spida zapodali, żeby móc się wytańczyć przy transie :lol:

Wysłałbym ekipę do gogo klubu, ( tam też tańczyć można :lol: ).

zawsze o tym marzyłem, niestety w moim 18kowym czasie gogo nie było znane w moim mieście :cry:

pozdro

jestem chyba na czasie 8 marca mam osiemnastkę córci :p Na niedzielę zaprosiłam najbliższą rodzinę a to i tak z nami z 20 osób :o .Za to w piątek (córka o tym nie wie organizuje imprezkę niespodziankę .Chłopakowi córki kazałam zaprosić do 16 osób z jej otoczenia.Ale żeby chatki mi nie zdemolowali ja zapraszam pare par dla nas .Także chata pod kontrolą .Myśle że dobrze się zintegrujemy tzn .w salonie przy baletach .Bo początki jak drut będą oddzielne. Mam nadzieję że ją zaskoczę :wink:

• 2 weeks później...
  • 5 years później...
  • 9 months później...
fajnym pomysłem są różnego typu imprezy tematyczne (np. filmowe, czy disco, albo lata 60). Koszt jest zależny od miejsca, w którym się ją wyprawia, bo jakieś przebrania i gadżety goście mogą przynieść sami i to będzie taka impreza składkowa. Moim zdaniem nie trzeba od razu wydawać mnóstwa pieniędzy na wypasiony klub, ale ważniejszy jest pomysł i zaangażowanie wszystkich zaproszonych osób.