kosmo77 12.02.2009 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Taki z 4-ro litrowym silnikiem? Ładna ciężarówka, ale jeśli rozmawiamy o kryzysie to myślę że niedługo ceny benzyny zaczną wyrywać z butów... Wcześniej były w miarę niskie bo PLN był mocny, teraz PLN jest słaby ale ropa tania. Ale ona raczej niedługo będzie taka tania. Ale pieprzyć to, jak ma być gorzej to lepiej sobie pojeździć fajną bryką póki jeszcze można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 12.02.2009 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 nio 250 KM 3,8 litra, automat, 4x4, prawie ful wypas - a co i jakie zaskoczenie przy pierwszym tankowaniu - zmieściłem sie w 15 litrach - kurde jak w PF 125P swego czasu i o tej porze roku. Obroty 2000 a na liczniku 120 za to lubię amerykanów i wozy dla nich robione. Chciałem Taurusa X ale.... ten dodatkowy podatek chroniący UE :( Zagazowany zostanie - sekwencja przy moich przebiegach zwróci się w 5,6 miesiąca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 12.02.2009 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 no to podpadłeś crashproofowi , on nie lubi bryczek do lansu w okolicach podwarszawskich remiz hi hi hi jam za stary na takie lans i ustatkowany ale fakt - podwarszawski jestem od 10 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 13.02.2009 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 ale za to kak prygajet: raaaaaaaaaaaaany jestem pod wrażeniem a ja jak ten kretyn kupiłem właśnie Mitsubishi Endevador :( :( Trwałość-Estetyka-Niezawodność http://forum.avtoindex.com/foto/data/media/195/uaz_patriot_2005_2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 13.02.2009 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 ...Trwałość-Estetyka-Niezawodność http://forum.avtoindex.com/foto/data/media/195/uaz_patriot_2005_2.jpgKurde - dlaczego dziś mi dopiero pokazujesz? Gniotsia nie lamiotsia - to woź na nasze czasy )))))) no i nawet ładnie wygląda - jak nie za wschodniej granicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 13.02.2009 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 ...Trwałość-Estetyka-Niezawodność http://forum.avtoindex.com/foto/data/media/195/uaz_patriot_2005_2.jpgKurde - dlaczego dziś mi dopiero pokazujesz? Gniotsia nie lamiotsia - to woź na nasze czasy )))))) no i nawet ładnie wygląda - jak nie za wschodniej granicy Aaaa to te "patryjoty" hamerykany wytrzeliwują na ruskich, a ci je przeklepią i furacz gotów? Nasi sa i tak lepsi - z przystanku autobusowego mesia wyklepią! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 13.02.2009 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 ...Trwałość-Estetyka-Niezawodność http://forum.avtoindex.com/foto/data/media/195/uaz_patriot_2005_2.jpgKurde - dlaczego dziś mi dopiero pokazujesz? Gniotsia nie lamiotsia - to woź na nasze czasy )))))) no i nawet ładnie wygląda - jak nie za wschodniej granicy Zmierzymy sie któregos dnia na bezdrozach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 13.02.2009 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Nasi sa i tak lepsi - z przystanku autobusowego mesia wyklepią! a mimo to polski przemysł motoryzacyjny padł Panowie,na bryczki i inne wolanty się przesiadźmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 13.02.2009 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 bez niebieskich neonów pod podwoziem ? Fuj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 13.02.2009 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Tom Hal, ja nie potrzebuję obrońców z całym szacunkiem, jeżeli faktycznie przeczytałeś wszystkie moje posty i je zrozumiałeś to piwinieneś zauważyć, że ja nikogo nie obrażam i nie obraziłem, Birorąc pod uwagę poniższe... to jakoś Ci nie ufam w to co piszesz.... Crashproof...nie przeceniaj się...wcale nie jesteś znienawidzony może odrobinę śmieszny Powinieneś raczej mieć nick... GoldenBoy albo lepiej MenJen Biorąc pod uwagę... dane w nich zawarte są poparte faktami .... powinieneś się wyrażać nieco precyzyjniej, sprawdzić sobie Libor jak chcesz o nim pisać i snuć prognozy co do rozwoju gospodarki światowej ...no i po co to wszystko jak tu koniec demokratycznego świata się zbliża ...sprzedaj to w pieruny i kup złoto ...oj moja droga o września Libor spadł z 2,74 do 0,53% jak by nie patrzył i nie liczył to 2,21 w dół teraz to już Ci nic nie da Libor mniejszy już nie będzie ...co najwyżej większy dular i tak zniknie wkrótce z tego ziemskiego świata...ma go podobno zastąpić nowa waluta AMERO Czy wiesz jaka jest różnica między quality a quantity ? Śmiem wątpić zważywszy na ilość twoich postów.... Mam prośbę - napisz jak będziesz miał coś ciekawego* do powiedzenia. *(coś ciekawego) - na forum muratora: coś innego niż narty, wczasy, hektar ziemi i planowana nowa bryka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 13.02.2009 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 odpowiem cytatem: ha ha ha... a z Tobą to nie za bardzo mi się chce dyskutować...pauperyzacja Twojej mentalności nie obliguje mnie do prowadzenia z Tobą merytorycznych konwersacji a dowcip lekko leciwy... z października chyba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 14.02.2009 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 nio 250 KM 3,8 litra, automat, 4x4, prawie ful wypas - a co i jakie zaskoczenie przy pierwszym tankowaniu - zmieściłem sie w 15 litrach - kurde jak w PF 125P swego czasu i o tej porze roku. Obroty 2000 a na liczniku 120 za to lubię amerykanów i wozy dla nich robione. Chciałem Taurusa X ale.... ten dodatkowy podatek chroniący UE :( Zagazowany zostanie - sekwencja przy moich przebiegach zwróci się w 5,6 miesiąca Pokaz wacpan jak to cudeńko wygląda,szukałem w googlach i zero,null znaczy się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 14.02.2009 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Czy wiesz jaka jest różnica między quality a quantity ? Taka jak miedzy Quiet i Quite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 14.02.2009 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 ot i mamy http://www.edmunds.com/mitsubishi/endeavor/review.html Thanks,nawet nie taki expansive,30K baksów Powiem ze jak dla mnie to zbyt "cukierkowy",jakos tak do lexusa podobny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 14.02.2009 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Obiecałem sobie, że nie podejmę tej chorej dyskusji, ale kilka rzeczy jest do wyjaśnienia, zanim komuś tu nadadzą tytuł mędrca... ach Wirecki Wirecki.... w przeciwieństwie do maklerów ja należę do ludzi ostrożnych i zazwyczaj sprawdzam to co piszę bądż mówię LIBOR 3M dla CHF 0,53 na dzień 01/02/2009 tu możesz podejrzeć http://www.bankier.pl/fo/kredyty/components/elw/index.html?zakladka=libor&dataY=2009&dataM=02&dataD=01 1. jak już sprawdzasz to rób to dokładnie. O trzymiesięcznym liborze we franku pisałeś 13 lutego wieczorem. Wtedy libor był inny. nie wierzysz? chcesz linka? też do strony bankiera.... A sam sobie poszukaj... w zakładce Wiadomości.. Przypominam, że tak jak kurs EUR/CHF nie jest szytwny jak tu raczyłeś napisać, tak i stawki stóp Libor są publikowane częściej niż raz w miesiącu teraz to już Ci nic nie da Libor mniejszy już nie będzie ...co najwyżej większy przyznasz, że mało prawdopodobne jest aby spadł do zera (chociaż ja nie mam nic przeciwko ) a w to, że banki będą sobie dopłacały do pożyczanych pieniędzy to już nie uwierzę 2. Czy ktoś pisze tu o "zerze"? Nie widzę. Nie podejmuję się prognozowania poziomu stóp procentowych. Za cienki jestem na to. Znam może 2-3 osoby, które mylą się rzadko. Czy ktoś tu pisze o "dopłacaniu do pożyczanych pieniędzy"? Komentujesz sam siebie? mam propozycję... czytuj całe wątki a zrozumiesz kontekst poszczególnych wypowiedzi 3. Zadałem sobie trochę trudnu, żeby wyciągnąć cokolwiek z twoich rad. Nie będę cytował w całości, nie bedę zaśmiecał forum. Z twoje propozycji raczej też nie skorzystam... PS. Oprócz TVN CNBC wiedzę można czerpać jeszcze z innych źródeł. Dlatego... i tu znów pozwolę sobie na cytat: dlatego, radziłbym Ci troszeczkę pogooglować poczytać, zanim coś powiesz... Weź też pod uwagę, że są na forum ludzie, którzy to po prostu wiedzą z racji swojego doświadczenia, fachowości... i nie muszą troszeczkę pogooglować i poczytać. Sam korzystam z rad np. Jareko, Janzara, Oli&Tomka, czy 1950 A i jeszcze jedno. Żenujący jesteś z tymi swoim opiniami o innych forumowiczach: ...psychologiem również jesteś mizernym...niestety... masz jakiś kompleks...widać, że strasznie nadszarpnąłem twoje męskie ego...hehehehe(ciężko musi mieć z tobą twoja żona) i wiesz co wyjaśnie ci to łopatologicznie.... skąd ty pochodzisz??? z białorusi???? ...a piszesz dla pisania i motasz ludziom w głowie...Kolego nie wiem kim jesteś z zawodu ani gdzie aktualnie pracujesz, ale po Twoich wypowiedziach wnioskuję, że byłeś Głównym Ekonomistą Banku Lehman Brothersnie przypominam sobie ale widzę, że chcesz na siłę pogrązyć tych co mają kredyty w CHFie babska natura Na koniec przypomnę jeszcze jedną z twoich wypowiedzi. PS2 - GRATULUJĘ POSTĘPU W EDUKACJI i pytanko do....gumis107....widzę, że obcykany jesteś w tematach ekonomii, przewidujesz co się w przyszłości wydarzy i generalnie masz NOSA.... Co będzie z marżami kredytów w PLNach po wejściu do strefy euro, bo, że baki sztucznie "rozciągną" spread to pewne, przecież przewalutują to po kursie sprzedaży, ale co z marżą??? PRZYKŁAD -jeżeli teraz ktoś bierze teraz kredyt w PLNach (pierwszy lepszy bank - Millenium) WIBOR 3m 4,86% + marża 3%, to w tej chwili ma kredyt oprocentowany 7,86% po wejściu do strefy EURO LIBOR 3m (dla euro) 2,19% + marża ??? to się = ??? zwłaszcza w kontekście tego co sam piszesz na tym forum: więc myślę, że powinieneś pomyśleć nad dokształcaniem i nie martw się na naukę nigdy nie jest za późno Już bez czytatu: Wierzyciel to ktoś komu jesteś winen. Ten kto Tobie wisi kasę jest twoim dłużnikiem. Zakładam, że wiesz gdzie to napisałeś, bo tego co napisałeś to raczej nie wiesz.... Pozdrawiam Cię serdecznie i proszę o odrobinę rozsądku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 14.02.2009 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Widać źle trafiłeś.... Cóż... współczuję. Choć jak czytam: ...bo, że inflacja będzie wyższa od zakładanej - to pewne ...bo, że walką z inflacją jest podniesienie stóp procentowych - to pewne ...no i po co to wszystko jak tu koniec demokratycznego świata się zbliża ...sprzedaj to w pieruny i kup złoto i tu się stary z Tobą zgodzę ...chociaż ja dawałem mu między 8 a 10 lat - (to o upadku ZUS - pamiętasz??? - dopisek Wirecki) ...to myslę, że oprócz Trenerów Reprezentacji Piłkarskiej RP, mamy w tym kraju również sporą rzeszę analityków... Jedziesz równo po bankierach, analitykach i maklerach. Powyższymi stwierdzeniami wrzucasz siebie z nimi do jednego wora... A`propos kontekstu: gdyby to miało znaczenie.... bo jak widzisz wyżej nie ma zupełnie.... Kolejna sprawa: maklerzy pośredniczą w udzielaniu kredytów, ale nie takich o jakich piszesz na tym forum. Nie wyceniają też nieruchomości stanowących zabezpiczenie kredytu... A na koniec przytoczę twoje słowa w całości, żadnego wyrywania z kontekstu. a gdybyś ty był bystrzejszy to byś nie kasztanił takich głupot Może wystarczy za puentę... Zapraszam do merytorcznej dyskusji na priva jak masz ochotę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 14.02.2009 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Jeszcze nie zrozumiałeś Kolego??? Nie wierzę... Nie jesteś ekonomistą, sugeruję więc spróbowanie sił na innym wątku, na pewno masz jakieś mocne strony i doswiadczenia z których forumowicze mogliby skorzystać.... A przynajmniej powstrzymaj się z mąceniem ludziom w głowach Jak czytam twoje opinie, to nawet śmiać mi się nie chce... Ja mogę je olać, ale sa tu ludzie, dla których wydarzenia ostatnich miesięcy są problemem i chcieliby usłyszeć coś mądrego. Weźmy chociażby: (masz w całosci, wytłuszczenia moje) oczywiście, że scenariusz ten jaest jak najbardziej możliwy.... zakładając, że złotówka spadnie przeraźliwie a zauważyłem, że jest to Twoje marzenie to ropa pójdzie strrrrrasznie do góry a za ropą WSZYSTKO w konsekwencji inflacja będzie dwucyfrowa a nawet trzycyfrowa....i wtedy do przywrócenia "normalności" stopy procentowe pójdą drastycznie do góry...i wiadomo co się wówczas stanie z kredytami hipotecznymi... i tymi w CHF (chociaż na ich straży stoi NB Szwajcarii z niezmiennie niskim liborem i sztywną walutą) czy złotówkowych z nigdy niewiadomo jakim WIBOREM... Dzisiaj Wibor jest niski, spowodowane to jest kryzysem na świecie, ale przy tak niskiej złotówce inflacja wyższa od zakładanej jest pewna, więc jak tylko zaczniemy się wyłaniać z tej "mgły kryzysowej" NBP napewno podniesie stopy a chcąc wejść do strefy euro, należy pamiętać o tym, że inflacja nie może być wyższa niż 1,5% od średniej trzech krajów inijnych o najniższej inflacji tak węc czy tenkredyt w PLN to taki szał??? nie jestem tego pewny....czas pokaże, ja na pewno zostaje przy CHFie 1. Zmienność ceny ropy w USD ma tu jakieś znaczenie??? 2. Gdybyś mógł napisać dlaczego sądzisz, że to z kolei doprowadzi do trzycyfrowej inflacji?? 3. Proszę wytłumacz mi, oczywiście po kręglach, skąd wniosek, że na straży twojego kredytu z lutego 2007 stoi SNB? 4. Moim zdaniem to nie on ustala poziom Libor w CHF, ale może się mylę? reszta na ew. potem.... Straszysz tu niektórych wikipedią to jeszcze dodam, że jak już koniecznie musisz, to lepiej swoje teksty sprawdzaj w Word`zie, a nie w World`zie... lepiej na tym wyjdziesz. tak się zastanawiam gdzie te byki które tak mi wypomniałeś bo wiesz co World ich nie znalazł Na koniec jeszcze jeden cytat z Ciebie... wedle życzenia w całości.. choć jak widzisz (albo nie - sorry) nic to nie zmieniaach i jeszcze jedno zauważyłem, że odnosisz się tylko i wyłącznie do wypowiedzi do których jest ci łatwo się odnieść, natomiast te trudniejsze te na które trzeba posiadać choćby minimum elementarnej wiedzy pomijasz milczeniem tak trzymaj Nie znam Cię kolego, ale twoje posty są właśnie takie jak zarzucałeś Crashproof`owi. Zanim pomyślisz o ripoście... zastanów się proszę. Nawaliłeś tych "dziwnych" postów od metra... Miłej zabawy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 15.02.2009 01:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 O Boże, teraz żaluję że zacząlem ten wątek....i aż się boję cokolwiek napisać by nie być zmieszanym z blotem... Ludzie !!!! na Milość Boską szanujmy się nawzajem i szanujmy prawo do wyrażania swojej opinii Pozdrawiam (również tych którzy obrzucili mnie blotem) Niech będzie błogosławiony człowiek, który nie mając nic do powiedzenia powstrzymuje się od ubrania tego faktu w słowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 15.02.2009 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Wirecki napisał: Jeszcze nie zrozumiałeś Kolego??? Nie wierzę... kolegami nie jesteśmy...przynajmniej nie przypominam sobie Nie jesteś ekonomistą Ty niestety też nie... ale ja jeżeli chcesz wiedzieć jestem psychiatrą a to o wiele więcej nauki niż Ci się wydaje...............o wiele więcej niż na egzamin.........maklerski sugeruję więc spróbowanie sił na innym wątku CHCIAŁEŚ TO MASZ... Generalnie po Twoich postach widać, że masz problem emocjonalny...i to straszny problem emocjonalny...widocznie masz kompleks...straszny kompleks chętnie bym Ci pomógł tak po prostu face to face... ale najbliższy wolny termin to dopiero druga połowa listopada tego roku... ja wiem i zdaję sobie sprawę, że zawód maklera to odpowidzialność, rozumiem nawet to, że pewnie masz sumienie obciążone, że wielu ludzi dzisiaj Cię bluźni....ba mało tego...ja nawet Ci współczuję...serio wyrwałeś się jak filip z konopi, ni z gruchy ni z pietruchy zacząłeś ze mną polemikę, dziwną polemiokę...wojowniczą...cytowałeś zdania wyrwane z kontekstu...porażka...straszna PORAŻKA ...ale widzę, że to niestety cięzki przypadek...więc postaram Ci się pomóc 1X rano 2X po obiedzie 1X przed snem zalecam opipramol, obojętnie który...w polsce niestety mamy tytlko i wyłącznie generyki 1) pramolan - firmy polpharma 2) sympramol - firmy symphar 'przyjmuj tak ja Ci wskazałem...przynajmniej przez miesiąc jeżeli czytając posty w tym temacie dalej będzie Ci "gęsia skórka"się pokazywała, dalej będziesz miał nadciśnienie i twoja druga połowa dalej będzie narzekała, że masz problem z potencją....to polecam WENLAFAXYNĘ - a z tym to już uwaga od tego można niestety się uzależnić pamiętaj...zacznij od najniższej z możliwych dawek...czyli 75 mg do wyboru masz: EFECTIN - firmy Wyeth (to jest lek oryginalny) SYMFAXIN ER - firmy australijskiej Symphar (ale to niestety jest generyk) pamiętaj, że WENLAFAXYNĘ trzeba przyjmować jedną kapsułkę dziennie jest jeszce parę generyków, ale to niestety tabletki, a ja zalecam kapsułki o przedłużonym działaniu Wenlafaxynę przyjmuj nie dłużej niż 6 m-cy, jeżeli Twoje samopoczucie się nie zmieni to przejdź na 150 mg a jeżeli to nie pomoże to niesteyty...... ......niestety trzeba będzie Cię zamknąć masz szczęście, że nie jestem Twoim osobistym lekarzem ...bo ja bym Ci zabronił wykonywania zawodu.....maklera...po prostu się do tego nie nadajesz ale "co się odwlecze to nie uciecze" , przyjdzie czas, że będziesz się musiał nauczyć gotoooooować po IP cię namierzymy ryzyko zawodowe...a trzeba było się uczyć na piekarza ew kucharza P.S. nie bój się dziecino.... nic strasznego Cię nie czeka Trzeba świrować żeby nie zwariować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosmo77 15.02.2009 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Ja tylko mam nadzieję że ten lekarz sam siebie nie leczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts