amatlea 07.02.2009 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Byłam zdecydowana na agd Siemensa, ale zaproponowano mi w sklepie, w którym być może zakupię sprzęty, żebym zastanowiła się nad Smegiem. Prawdę mówiąc nie mam pojęcia co to za marka - nie interesowałam się tym wcześniej, od razu zdecydowałam się na Siemensa, wybrałam już prawie konkretne modele i teraz nie wiem czy w ogóle zastanawiać się nad tym Smegiem, czy już zostać przy Siemensie. Co jest lepsze- Smeg czy Siemens? Czy Smeg ma dobre zmywarki, czy Siemens ma lepsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 07.02.2009 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 a widziałaś ceny SMEGów? być może to pomoże podjąć Ci decyzję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olaczek 07.02.2009 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Znajoma kiedy wykańczała dom calą kuchnię wyposażyła w SMEG. Od początku miała problemy z płytą indukcyjną. Negocjacje reklamacyjne nie były łatwe - mimo, że mąż to adwokat Na pewno wzornictwo jest świetne. Tak naprawdę decyzja zależy od zasobności portfela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 07.02.2009 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Ja właśnie kupiłam piekarnik i płytę gazowa Smega. Podobno to Mercedes, ale jeszcze nie używałam, więc nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amatlea 07.02.2009 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Prawdę mówiąc jeszcze w cenach nie jestem zorientowana dobrze... Wiem tyle, że piękna płyta smeg, która mi się podoba, jest sporo droższa od Siemensa, ale jeśli zdecyduję się na Smega oraz okap Faber i zlew Villeroy to dostanę dobre rabaty, lepsze niż na Siemensa. Na Villeroya jestem zdecydowana, okap Fabera też pewnie da się wybrać- gorzej z resztą. Problem w tym, że chcę piekarnik parowy, a nie wiem czy Smeg taki ma w przystępnej cenie. No i piekarnik z pyrolizą i prowadnicami teleskopowymi- nie mogę się nigdzie doczytać, które modele to mają Jola- a Ty jaki masz piekarnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi1719502262 07.02.2009 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Ja właśnie kupiłam piekarnik i płytę gazowa Smega. Podobno to Mercedes, ale jeszcze nie używałam, więc nie wiem. ja używam od 10 m-cy, nie narzekam , ale nie zauważam jakichś szczególnych plusów ani minusów, z tym mercedesem to chyba jednak troche za dużo powiedziane, w przeszłości miałam kuchnie gazową amica z piekarnikiem elektrycznym, wydaje mi się ze jakość porównywalna, na korzyść smega przemawia oczywiście design. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amatlea 08.02.2009 14:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Po przemyśleniach chyba sobie odpuszczę Smega, chociaż zobaczę jeszcze jaką ofertę cenową dostanę. Teraz pozostaje mi wybrać między Siemensem a Boschem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amatlea 10.02.2009 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Mam już wycenę i nie zabiła mnie Ceny są wg mnie przystępne- niektóre nawet niższe niż za siemensa. Płyta gazowa niestety nie byłaby w tym układzie na szkle, ale trudno... Nie podoba mi się jedynie cena piekarnika parowego Mam do wyboru jeden model pasujący do piekarnika a Siemens ma do wyboru 2 piekarniki parowe, w tym jeden w przystępnej cenie i nad tym myślałam wcześniej ( chociaż zdecydowanie nie tak urodziwy jak ten smega). Tak więc proszę jeszcze o opinie użytkowników agd smega. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amatlea 11.02.2009 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Dzisiaj oglądałam wybrane modele w salonie Smeg i jestem bardzo rozczarowana. Piekarniki są małe - mają po 50-54litry i nie wyglądają wcale jakoś szczególnie ciekawie. Zawiodła mnie też wybrana zmywarka- nie podobają mi się w niej kosze. Nie wiem co robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 11.02.2009 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Ja kupiłam taki http://www.allegro.pl/item544207921_piekarnik_smeg_sc381x_plyta_sr34sgh_w_wa_sklep.html#gallery Wcale nie jest mały i w sumie niedrogo. Zapłaciłam zresztą o 500zł mniej niż na allegro. W mediamarkcie promocję mieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohun76 29.09.2010 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Szczerze odradzam produkty firmy Smeg. Na początku tego roku kupilem w salonie Smega piekarnik polecany przez sprzedawcę. Dopóki nie uległ uszkodzeniu z niewiadomych przyczyn (po 2 miesiącach), nie sprawiał większych problemów. Oddałem sprzęt do serwisu gdzie po pierwsze nie uznano gwarancji, kolejnym niemilym zaskoczeniem była cena i czas oczekiwania na naprawę (ponad 3 tygodnie). Według mnie sprzęt nie zasługuję na miano 'mercedesa' wśród piekarników. Płacąc niemalże 3 tys. PLN spodziewałem się dużo wyższego standardu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaki79 01.10.2010 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Nawiązując do tematu- ma ktoś z Was może lodówkę tej firmy? Zastanawiam się nad kupnem modelu FAB 32, ale jeśli rzeczywiście tak działają ich serwisy to może warto przemyśleć temat (tym bardziej, że cena na pewno przystępna nie jest). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uk 08.10.2010 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 od dwóch lat jestem posiadaczką zmywarki smega i jestem z niej bardzo zadowolona. Cena podczas wyboru była bardzo porównywalna z Boschem i Siemensem. Znałam wtedy tylko jedną opinię na temat marki SMEG mimo wszystko to te markę wybrałam - i nie zawiodłam sie - rodzice od tego samego czasu już dwa razy wzywali serwisanta do Boscha. Jeśli chodzi o zmywarkę to Smega polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
borek99 24.10.2013 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 Witam od kwietnia posiadam piekarnik SMEG i od tygodnia nie wyświetla mi się poprawnie godzina, brakuje 'jednej kreski' images62.fotosik.pl/313/d525e40a0b4b85e2.jpg http://images62.fotosik.pl/313/d525e40a0b4b85e2m.jpg Jak to zrobić by działało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 25.10.2013 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Witam od kwietnia posiadam piekarnik SMEG i od tygodnia nie wyświetla mi się poprawnie godzina, brakuje 'jednej kreski' images62.fotosik.pl/313/d525e40a0b4b85e2.jpg http://images62.fotosik.pl/313/d525e40a0b4b85e2m.jpg Jak to zrobić by działało? Wezwać serwis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barlaw 07.01.2014 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Witam. Również zastanawiałem się mocno nad zakupem sprzętu smeg a konkretnie płyty gazowej sr 775 ax. Zastanawiałem się dopóki nie porównałem cen w sklepach polskich i włoskich. Okazuje się, że mamy ceny wyższe o 100%. Pytałem nawet polskiego dystrybutora skąd tak duża różnica. W odpowiedzi doradzili mi jedynie, żebym kupił we Włoszech jeśli mogę. Także zachęcam wszystkich do sprawdzenia ceny w sklepach włoskich. Korzystałem z porównywarki cen http://www.ciao.it. Płyta gazowa sr 775 ax w Polsce w cenie 2749 PLN we Włoszech 330 EUR (1400 PLN).http://www.redcoon.pl/B447673-Smeg-SR775AX_P%C5%82yty-gazowehttp://www.redcoon.it/B500244-Smeg-SR775AX_A-Gas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybniczanin 07.01.2014 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Witam. Również zastanawiałem się mocno nad zakupem sprzętu smeg a konkretnie płyty gazowej sr 775 ax. Zastanawiałem się dopóki nie porównałem cen w sklepach polskich i włoskich. Okazuje się, że mamy ceny wyższe o 100%. Pytałem nawet polskiego dystrybutora skąd tak duża różnica. W odpowiedzi doradzili mi jedynie, żebym kupił we Włoszech jeśli mogę. Także zachęcam wszystkich do sprawdzenia ceny w sklepach włoskich. Korzystałem z porównywarki cen http://www.ciao.it. Płyta gazowa sr 775 ax w Polsce w cenie 2749 PLN we Włoszech 330 EUR (1400 PLN). http://www.redcoon.pl/B447673-Smeg-SR775AX_P%C5%82yty-gazowe http://www.redcoon.it/B500244-Smeg-SR775AX_A-Gas Nie lepiej zamiast SMEG kupić SOLGAZ? Jeśli chodzi o zachowanie czystości to płyta lepiej się nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts