gala68 07.02.2009 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Witam.Podpisałam z firmą umowę na remont mieszkania.W umowie podany był termin zakończenia prac,ale nie było wysokości kary jaka grozi w wypadku niedotrzymania przez firmę terminu zakończenia prac...firma nawaliła,termin minął ponad 1,5 miesiąca temu,dodam,że firma musiała robić poprawki,bo remont był zrobiony byle jak(krzywo położone kafelki,zamurowana kratka wentylacyjna (a mam gaz!),niedomykające się drzwi i różne inne ,o których już teraz nie chcę się rozpisywać.Bardzo proszę o jakąś radę,firma domaga sie pieniędzy za poprawki,które zrobiła po własnym partactwie.Naprawdę nie wiem co robić Pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crashproof 07.02.2009 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Witam.Podpisałam z firmą umowę na remont mieszkania.W umowie podany był termin zakończenia prac,ale nie było wysokości kary jaka grozi w wypadku niedotrzymania przez firmę terminu zakończenia prac...firma nawaliła,termin minął ponad 1,5 miesiąca temu,dodam,że firma musiała robić poprawki,bo remont był zrobiony byle jak(krzywo położone kafelki,zamurowana kratka wentylacyjna (a mam gaz!),niedomykające się drzwi i różne inne ,o których już teraz nie chcę się rozpisywać.Bardzo proszę o jakąś radę,firma domaga sie pieniędzy za poprawki,które zrobiła po własnym partactwie.Naprawdę nie wiem co robić Pomóżcie NIE MOGĄ się domagać pieniędzy za doprowadzenie prac do stanu odpowiadającego prawidłom sztuki, jeśli wcześniej spartolili. Co więcej, MUSZĄ to zrobić za darmo. Proszę zajrzeć do kodeksu cywilnego, art. 636 i 637. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 08.02.2009 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 i co najważniejsze - nie płacić nic do zakończenia remontu i wyjaśnienia odszkodowania za opóźnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gościk 08.02.2009 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Witam.Podpisałam z firmą umowę na remont mieszkania.W umowie podany był termin zakończenia prac,ale nie było wysokości kary jaka grozi w wypadku niedotrzymania przez firmę terminu zakończenia prac...firma nawaliła,termin minął ponad 1,5 miesiąca temu,dodam,że firma musiała robić poprawki,bo remont był zrobiony byle jak(krzywo położone kafelki,zamurowana kratka wentylacyjna (a mam gaz!),niedomykające się drzwi i różne inne ,o których już teraz nie chcę się rozpisywać.Bardzo proszę o jakąś radę,firma domaga sie pieniędzy za poprawki,które zrobiła po własnym partactwie.Naprawdę nie wiem co robić Pomóżcie Nie płać, zadzwoń do lokalnego na Twoim terenie PIH lub UOKiK i opowiedz co Cię spotkało. Duże prawdopodobieństwo, że załatwisz trudna dla Ciebie sprawę. Postrasz wykonawcę, że właśnie konsultujesz się z tymi instytucjami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gala68 13.02.2009 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Bardzo Wam dziękuję za rady,na pewno z nich skorzystam.Ech Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts