Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

odleg?o?? bidet-- wc

rafslusarczyk

Recommended Posts

Apropos bidetu to "korzystamy" z niego "tyłem" czy "przodem" do bateri, oto jest pytanie .........dla mnie? I prosze się nie śmiać, mam bidet chce z niego korzystać zgodnie z instrukcją ale nigdzie nie ma instrukcji, proszę o pomoc.......wyszło dość humorystyczno-dramatycznie a problem jest!

Czyścioch

PT Gość, to zbyt daleko posunięta interpretacja "korzystania" z bidetu, tam co najwyżej i to tylko b.wyjątkowych przypadkach ( banda gości po wspaniałej kolacji sporządzonej przez pana stoi przed WC) można zrobić siusiu, proszę nikogo nie słuchać, na tym Forum jest trochę, zawistnych ludzi bez bidetu, którzy chetnie "poradzą" jak "zapchać" bidet!

Bądźmy czujni!!!!!!! Czyścioch.

• 4 years później...

Apropos bidetu to "korzystamy" z niego "tyłem" czy "przodem" do bateri, oto jest pytanie .........dla mnie?

Właśnie skończyliśmy remont łazienki. Mamy w niej nowy bidet. I od kilku dni spieram się z żoną czy należy korzystać z niego tyłem czy przodem ?!.

To chyba zleży od tego, po co się korzysta z bidetu.

Jeśli po WC to jasne że tyłem do baterii,

a jeśli po to aby umyć części imtymne ciała np. przed snem to czemu by nie przodem?

A jak chcemy umyć nogi to można bokiem :lol:

Znam podstawową, tradycyjną funckję bidetu :lol: , ale ponieważ jestem kreatywna :wink: , to korzystam z niego tyłem, przodem (tego dowiedziałam się co prawda na forum :oops: :oops: ), bokiem myjąc stopki po ogrodzie (kapię się też regularnie dla jasności :-? ), a nieraz płuczę mopa i ścierkę :oops: . Odległość 50 cm pozwala na tę całą kamasutrę, ale myślę, że 30 też jest ok. - oczywiście przy korzystaniu przez jedną osobę jednocześnie. :D

Apropos bidetu to "korzystamy" z niego "tyłem" czy "przodem" do bateri, oto jest pytanie .........dla mnie? I prosze się nie śmiać, mam bidet chce z niego korzystać zgodnie z instrukcją ale nigdzie nie ma instrukcji, proszę o pomoc.......wyszło dość humorystyczno-dramatycznie a problem jest!

Czyścioch

Tak, jak Ci wygodnie.

Nie mogłem się oprzeć, więc piszę.

Otóż powyższa dyskusja przypomina mi mój wątek o GABINECIE.

Bidet i gabinet każdy chce mieć w swoim domu.

Tylko niestety nieliczni wiedzą do czego te rzeczy służą.

cholera, ale Cię naszło :lol: strach się przyznać czy ma się przedpokój, hol, czy może hall.....

Proszę o podanie odległości bidetu od wc.

... jezeli można to prosze o podanie odległości od osi urzadzeń

Jeżeli jest mało miejsca, to można to ustalić metodą symulacji, nie wstając od komputera.

Trzeba tylko odsunąć się wraz z krzesłem, rozewrzeć nogi, tak aby uda tworzyły kąt prosty i zmierzyć odległość od osi symetrii ciała do zewnętrznej krawędzi kolana.

U mnie wychodzi 40cm.

Do tego dodać 5 cm zapasu i wyjdzie nam odległość od osi symetrii bidetu do krawędzi sedesu (lub deski sedesowej jeśli szersza od sedesu).