rafslusarczyk 31.10.2003 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2003 Proszę o podanie odległości bidetu od wc. jest to układ dwu geberitów jezeli można to prosze o podanie odległości od osi urzadzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 31.10.2003 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2003 Pewnie chodzi Ci o odległość minimalną ja postawiłem właśnie dwa stelaże obok siebie ze względu na brak miejsca i wszystko będzie OK. chyba że będzie się korzystać z obu jednocześnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 31.10.2003 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2003 http://www.kolo.com.pl/pliki/lista_plikow_rodzaje.asp?pubid=21 a tam "Folder produktów koło" strona 110 i następne Znajdziesz tam jeszcze sporo innych materiałów. A wogóle jak masz geberita to dzwoń do geberita - za to m.in biorą pieniądze, żeby ci było dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 31.10.2003 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2003 Raf,u mnie będzie 60 cm pomiędzy osiami, czyli ok. 25 pomiędzy krawędziami obu muszelek, zrobiłbym 40 cm odstępu, ale brakuje mi miejsca...Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciechanka 31.10.2003 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2003 Przeczytałam w wydawnictwie Muratora o kchniach i łazienkach, że minimalna wygodna odległość między tymi sprzętami powinna wynosić 30cm od krawędzi jednego do drugiego. I tak mam zamiar zrobić u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 31.10.2003 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2003 U mnie między osiami jest 50 cm ( między muszlami będzie 20) i jest to wg. mnie bezwzględnie minimalny odstęp i to przy założeniu, że korzystający są małogabarytowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.10.2003 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2003 Apropos bidetu to "korzystamy" z niego "tyłem" czy "przodem" do bateri, oto jest pytanie .........dla mnie? I prosze się nie śmiać, mam bidet chce z niego korzystać zgodnie z instrukcją ale nigdzie nie ma instrukcji, proszę o pomoc.......wyszło dość humorystyczno-dramatycznie a problem jest!Czyścioch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.10.2003 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2003 Wiecie co... A jak się właściwie korzysta z bidetu? No bo niby wiem po co, ale.. Nie widziałem nigdy jak to się robi Więc jak? Zamiast papieru toaletowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pwm 31.10.2003 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2003 PT Gość, to zbyt daleko posunięta interpretacja "korzystania" z bidetu, tam co najwyżej i to tylko b.wyjątkowych przypadkach ( banda gości po wspaniałej kolacji sporządzonej przez pana stoi przed WC) można zrobić siusiu, proszę nikogo nie słuchać, na tym Forum jest trochę, zawistnych ludzi bez bidetu, którzy chetnie "poradzą" jak "zapchać" bidet!Bądźmy czujni!!!!!!! Czyścioch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 31.10.2003 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2003 Ciechanka - powierdzam 30 cm to odległośc wygodna i do tego ładnie wygląda. Gdybym miała więcej miejsca .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rumcajs27 12.10.2008 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 Apropos bidetu to "korzystamy" z niego "tyłem" czy "przodem" do bateri, oto jest pytanie .........dla mnie? Właśnie skończyliśmy remont łazienki. Mamy w niej nowy bidet. I od kilku dni spieram się z żoną czy należy korzystać z niego tyłem czy przodem ?!. To chyba zleży od tego, po co się korzysta z bidetu. Jeśli po WC to jasne że tyłem do baterii, a jeśli po to aby umyć części imtymne ciała np. przed snem to czemu by nie przodem? A jak chcemy umyć nogi to można bokiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zk140t 12.10.2008 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 Nie mogłem się oprzeć, więc piszę. Otóż powyższa dyskusja przypomina mi mój wątek o GABINECIE.Bidet i gabinet każdy chce mieć w swoim domu.Tylko niestety nieliczni wiedzą do czego te rzeczy służą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 12.10.2008 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 Znam podstawową, tradycyjną funckję bidetu , ale ponieważ jestem kreatywna , to korzystam z niego tyłem, przodem (tego dowiedziałam się co prawda na forum ), bokiem myjąc stopki po ogrodzie (kapię się też regularnie dla jasności ), a nieraz płuczę mopa i ścierkę . Odległość 50 cm pozwala na tę całą kamasutrę, ale myślę, że 30 też jest ok. - oczywiście przy korzystaniu przez jedną osobę jednocześnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpio 12.10.2008 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 Apropos bidetu to "korzystamy" z niego "tyłem" czy "przodem" do bateri, oto jest pytanie .........dla mnie? I prosze się nie śmiać, mam bidet chce z niego korzystać zgodnie z instrukcją ale nigdzie nie ma instrukcji, proszę o pomoc.......wyszło dość humorystyczno-dramatycznie a problem jest! Czyścioch Tak, jak Ci wygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szybkaosa 12.10.2008 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 Nie mogłem się oprzeć, więc piszę. Otóż powyższa dyskusja przypomina mi mój wątek o GABINECIE. Bidet i gabinet każdy chce mieć w swoim domu. Tylko niestety nieliczni wiedzą do czego te rzeczy służą. cholera, ale Cię naszło strach się przyznać czy ma się przedpokój, hol, czy może hall..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zk140t 12.10.2008 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 cholera, ale Cię naszło strach się przyznać czy ma się przedpokój, hol, czy może hall..... Jesień... Światowy kryzys finansowy... Jutro poniedziałek!!! To chyba wszystkie czynniki, które mnie razem dopadły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 13.10.2008 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Proszę o podanie odległości bidetu od wc. ... jezeli można to prosze o podanie odległości od osi urzadzeń Jeżeli jest mało miejsca, to można to ustalić metodą symulacji, nie wstając od komputera. Trzeba tylko odsunąć się wraz z krzesłem, rozewrzeć nogi, tak aby uda tworzyły kąt prosty i zmierzyć odległość od osi symetrii ciała do zewnętrznej krawędzi kolana. U mnie wychodzi 40cm. Do tego dodać 5 cm zapasu i wyjdzie nam odległość od osi symetrii bidetu do krawędzi sedesu (lub deski sedesowej jeśli szersza od sedesu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ubek 13.10.2008 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Dobre, wątek z 2003r (5 lat)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 13.10.2008 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Stary, ale jary Jak widać niektóre problemy są ponadczasowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts