Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

okna dwukolorowe-opinie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 60
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ja mam teraz w bloku białe na zewnątrz. więc moje zdanie ? nigdy więcej po 5 latch sa po proatu szare :evil: . w domku na bank w środku beda niale a na zewnątrz prawdopodobnie brązowe :p

Zacytuję sam siebie :lol:

Ja też mam "porażkę", jak już jedziemy w tym stylu. Od zewnątrz brązowe (kolor dachu) od wewnątrz białe.

Za porażkę uważam białe od zewnątrz okna o które się nie dba. A białe trzeba niestety dosyć często myć bo się zrobią szare.

Nic dodać, nic ująć.

Pozdrowienia.;)

carlos tos mi pojechał :lol: :lol:

Sorki, nie taki miałem zamiar. Ale fakt jest taki że białe od zewnątrz trzeba często szorować aby utrzymać biel. Jednakże z moich doświadczeń mogę powiedzieć że dużo zależy też od jakości plastiku. Niektórym to mycie niewiele pomaga i z czasem same z siebie szarzeją. Może Ty masz takie ???

A spróbujcie takie białe zarysować. Jak w te rysy wejdzie brud to kaplica.

Pozdrowienia.;)

carlos tos mi pojechał :lol: :lol:

Sorki, nie taki miałem zamiar. Ale fakt jest taki że białe od zewnątrz trzeba często szorować aby utrzymać biel. Jednakże z moich doświadczeń mogę powiedzieć że dużo zależy też od jakości plastiku. Niektórym to mycie niewiele pomaga i z czasem same z siebie szarzeją. Może Ty masz takie ???

A spróbujcie takie białe zarysować. Jak w te rysy wejdzie brud to kaplica.

Pozdrowienia.;)

nasze są stare dawno po gwarancji. czysce je juz ajaksem inaczej nie da razy ;/

ja mam teraz w bloku białe na zewnątrz. więc moje zdanie ? nigdy więcej po 5 latch sa po proatu szare :evil: . w domku na bank w środku beda niale a na zewnątrz prawdopodobnie brązowe :p

Jakbym siebie słyszała :wink: Zastanawiam się nad drzwiami wewnętrznymi - ciemne dają mocną plamę na tle ściany, ich kolor też narzuca kolor ścian, białe mam obecnie w bloku i chyba podoba mi się to, są delikatniejsze ale jak rozwiązać problem wiatrołapacza - ciemne będą wejściowe a wewnętrzne do hollu białe? Nie chcę z nich rezygnować.

Jakbym siebie słyszała :wink: Zastanawiam się nad drzwiami wewnętrznymi - ciemne dają mocną plamę na tle ściany, ich kolor też narzuca kolor ścian, białe mam obecnie w bloku i chyba podoba mi się to, są delikatniejsze ale jak rozwiązać problem wiatrołapacza - ciemne będą wejściowe a wewnętrzne do hollu białe? Nie chcę z nich rezygnować.

Można zamówić drzwi zewnętrzne dwukolorowe - na zewnątrz taki jaki Ci pasuje, a środek biały :wink:

Ale te drzwi, zwłaszcza latem na pewno będą często otwarte, a że otwierać się będą do wewnątrz to z salonu będzie widać stronę ciemną co przy sąsiednich białych drzwiach do łazienki i do kuchni było by kiepawo :roll:

To już sama musisz zdecydować co wolisz :wink:

Ja mam tak:

- okna obustronne brązowe z rysunkiem drewna

- w kilku pomieszczeniach gdzie mają być białe kafelki - okna są białe od wewnątrz

i nie żałuję,

bardzo dobrze to się komponuje, pomieszczenia są jaśniejsze. Ponadto teraz w obszary miedzyszybowe dają kolorowe wkładki pod kolor okleiny zamiast srebrnej blachy, oraz estetyczne uszczelki, np. do białego koloru okna dają szare uszczelki wygląda to o niebo lepiej niż te obskurne szerokie czarne gumy jakie mają ludzie w starszych oknach.

• 2 years później...

rany...co za konstruktywna dyskusja. Przepraszam, ale słabo wygląda analiza tego tematu. To jaki kolor, czy biały od śr..czy od zew...czy żłóty czy różowy to rzecz gustu i o tym się nie dyskutuje. Wiadomo.

Pytanie : czy przy oknach dwukolorowych...łączenia kolorów wyglądają estetycznie? czy mogą być różne rodzaje połaczeń? Jak to wygląda? Słyszałam, że w różnych firmach różnie sobie z tym zagadnieniem.

Podobno w oknach aluplast...te łączenia wyglądają nieestetycznie.

Jeżeli decyduje się na okna w obustronnym kolorze stajecie się "niewolnikiem" koloru. Kolor biały pasuje do każdego koloru mebli, wykończeń itd. Kolor np. dąb bagienny lub orzech już nie. Poza tym decydujecie się na kolejne koszta związane z dopłatą za kolor, oraz dopłatą za klamkę i osłony okuć, które też w kolorze są droższe. Pozdrawiam :) Edytowane przez MateuszApple