tomsonfm 07.02.2009 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Kupiłem wczoraj w LeroyMerlin rurę wentylacyjną z izolacją tzw. termofleksa. Chciałem jej użyć do dystrybucji ciepłego powietrza z kominka. Podczas montażu zauważyłem, że w przewodzie wewnętrznym tym w którym płynie powietrze są małe, regularnie rozmieszczone dziurk,i aż do wełny izolującej. Moje pytanie brzmi po co, aż tak bardzo się starać przy montażu wełny w obudowie kominka kiedy to przez te dziurki w termofleksie ta wełna może się dostać. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomsonfm 07.02.2009 16:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Rozumię po co izolacja w obudowie. Ale po co się tak starać, dokładnie taśmą aluminiową pozaklejać połączenia wełny, żeby czasem ani źdźbło się nie przedostało do nawiewanego powietrza. Żeby potem termofleksem naleciało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomsonfm 08.02.2009 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 A może ten termofleks się po prostu nie nadaje. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niedzio 09.02.2009 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 A może ten termofleks się po prostu nie nadaje. Proszę o pomoc. Też używałem takiego termofleksa kupowanego w markowym sklepie zajmującym się budową systemów DGP oraz systemów nawiewnych. Czy się nadaje --> mam nadzieję, że nikt mnie nie skłamał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomsonfm 09.02.2009 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Z tego co się dowiedziałem w firmie zajmującej się wentylacją to to, że te małe otworki mają za zadanie zmniejszyć hałas przepływającego powietrza. Wełna nie powinna się nimi dostać do obiegu. Pozostaje mi tylko wierzyć w to co mi powiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts