Gość Wojciech Zachary 31.10.2003 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2003 Jak w temaciePrzemyślenia, doświadczenia, uwagiPozdrawiamWojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 31.10.2003 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2003 To jest moja wypowiedź w innym wątku dotyczącym "kominka bez komina". Niemniej powtarzam ją gdyż dotyczy właśnie tego "wynalazku" o którym piszesz.Moim zdaniem nie powinieneś brać na poważnie możliwości zastosowania tego rodzaju ogrzewania. Być może chodziło o coś co przed 10-laty było reklamowane jako "Japońska rewelacja grzewcza" . Jest to promienik ciepła wykorzystujący oczyszczoną naftę jako materiał energetyczny. Mam coś takiego- oczywiście bez takiej finezyjnej obudowy o jakiej piszesz. Służyło do ogrzewania pomieszczenia gospodarczego. Ale zrezygnowałem z tego ustrojstwa. Smrodek w całym pomiezczeniu. Zwłaszcza podczas rozpalania lub dolewania nafty. Niemniej coby to nie było, jeśli nie będzie to kominek w którym pali się żywym ogniem prawdziwe drewno będzie to zwyczajny "ersatz". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts