urszulak 07.02.2009 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 We wtorek zostało uruchomione u mnie w końcu ogrzewanie.I już nie mogę się doczekać,kiedy moje podlogi choc troszkę będą cieplejsze....Bo na razie ani drgnęla temperatura i zastanawiam sie jak długo muszę czekać,aby sprawdzić czy TO naprawdę działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 07.02.2009 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 A temp. w domu wzrosła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urszulak 07.02.2009 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Wzrosła,bo grzejniki grzeją... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 07.02.2009 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Jak grzejniki już grzeją to musisz poczekać jeszcze tydzień ... - wtedy poczujesz ciepło podłogi . PS. Nie mogłem się powstrzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urszulak 07.02.2009 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Oj,dziękuję ! Bo już zaczynałam popadać w depresję,z powodu marznących stóp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 07.02.2009 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Ja tam nie wiem - może to kwestia amplitudy - ale ciepło podłogi było po 24 h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urszulak 07.02.2009 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Wylewki były robione latem,a teraz dom ogrzewany był jedynie kominkiem i to do temperatur raczej nie tropikalnych.Było w nim zimno i pewnie musi się to wszystko nagrzać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 07.02.2009 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 U mnie od włączenia się pompy od OP do momentu gdy czuć że się coś w podłodze dzieje 3-4 h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urszulak 07.02.2009 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 U mnie od włączenia się pompy od OP do momentu gdy czuć że się coś w podłodze dzieje 3-4 h. Ale Ty już chyba użytkujesz podłogówkę od jakiegoś czasu?U mnie dopiero uruchomiona po raz pierwszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 07.02.2009 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Po kilku godzinach powinnas czuć ciepłą podłogę. Jaką temperature wody puszczasz w podłoge ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urszulak 07.02.2009 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 było 30st,dziś podnieśliśmy na 40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 07.02.2009 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Wylewki były robione latem,a teraz dom ogrzewany był jedynie kominkiem i to do temperatur raczej nie tropikalnych.Było w nim zimno i pewnie musi się to wszystko nagrzać... Wiesz .. ja włączałam jak mokre było wszystko, nieogrzewane wcześniej , tynki robione latem (razem z ociepleniem zew.)a na zewnątrz -2 24 h - było ciepło. Włączyłam i poszłam sobie. Wróciłam po 24 h i było git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wito2008 07.02.2009 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 było 30st,dziś podnieśliśmy na 40 przy temp 30st na piecu to może trudno wyczuć ciepło podłogi mimo że ona grzeje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bier nat 08.02.2009 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 U mnie po 3 h zaczęło być ciepło pod stopami, ale miałem już dokładnie wyschnięte posadzki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 09.02.2009 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 było 30st,dziś podnieśliśmy na 40 40 st to stanowczo za mało , daj 60 st i pompe na 3 bieg , gwarantuje że poczujesz ciepło . Teraz ja nie mogłem się powstrzymać . Przepraszam powyższe dane o temperaturze to żart . Jak masz dobrze zaprojektowaną podłogówkę to tak na prawdę nie poczujesz że podłoga jest ciepła . Ona powinna być raczej "obojętna" . Ja mam ustawioną temperature na podłogówkę 25 st i jest to wystraczające . W domu 22 st i jeszcze muszę odcinać obieg aby nie było za ciepło , ale podłoga jak widzisz po danych nie będzie bardzo ciepła bo miałbym zagorąco w dumu . Pozdr Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek63 09.02.2009 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Witaj, Moja rada: kup mały elektroniczny termometr (tzw. samochodowy mierzący temp. wewnątrz i na zewnątrz + zapamiętywanie maksym. i minimum) np. teraz są w Lidlu za 15 PLN. Ja mam 3 sztuki.Połóż na podłodze, przyduś sondę np. książką ... i patrz, i porównuj temperatury..... Pokazuje zmiany temp. z dokładnością do 0,1 st.C Wersja droższa to kupno pirometru (termometr "laserowy" mierzący na odległość kilku metrów, cena ok. 200-300 zł), można się nim bawić jak niektórzy na tym forum kamerą termowizyjną. Ale jest tańszy. Mostki termiczne i nieszczelne okna wykryje na 100%. Ja się bawiłem (ale muszą być mrozy) i wiele o swoim domu dowiedziałem się. Pozdrawiam i życzę taniego ciepełka, Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hans Kloss 09.02.2009 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Moim zdaniem, jeśli grzejąc od wtorku podłogówke na 30st naprawdę nie odczuwasz różnicy pomiędzy podłogą z podłogówką i podłogą bez podłogówki (porównanie dotykaniem ręka lub stopą) to cos jest nie tak. A jak przy 40st tez nie, to już na pewno coś jest źle. Możesz mieć zapowietrzony układ podłogówki, jakieś zawory zakręcone itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 09.02.2009 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Moim zdaniem, jeśli grzejąc od wtorku podłogówke na 30st naprawdę nie odczuwasz różnicy pomiędzy podłogą z podłogówką i podłogą bez podłogówki (porównanie dotykaniem ręka lub stopą) to cos jest nie tak. A jak przy 40st tez nie, to już na pewno coś jest źle. Możesz mieć zapowietrzony układ podłogówki, jakieś zawory zakręcone itd. też bym się tego obawiał , raz mi się zdarzyło ze pompa od podłogówki się zatrzymała i musiałem ja ręcznie popchnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urszulak 09.02.2009 16:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Dziękuję za wszystkie uwagi i rady.Jutro sprawdzę co dzieje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 09.02.2009 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 raz mi się zdarzyło ze pompa od podłogówki się zatrzymała i musiałem ja ręcznie popchnąć Prawda - też swoją musiałam lekko kopnąć - i się nieźle przestraszyłam , że chałupę w powietrze wysadzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts